Γαμιέσθε.
Εγώ πήρα αυτό:
κι έχω χύσει ένα κουβά ολόκληρο.
Γαμιέσθε.
Εγώ πήρα αυτό:
κι έχω χύσει ένα κουβά ολόκληρο.
Deafening, painstaking, BB King
τι λέμε για αυτήν εδώ;
http://www.dv247.com/guitars/fender-...-walnut--40946
H επομενη μου αγορα.fender humbuckers,για γεματο μα καθαρο ηχο,maple ταστιερα και 70's headstock για πιο πολυ sustain.![]()
οκ, και τώρα πέφτει η ερώτηση. θέλω πολύ να ξεκινήσω κιθάρα, δεν έχω ιδέα γενικά αλλά θέλω να πάρω κάτι σχετικά καλό που να κρατήσει. από στυλ, τη θέλω για ψυχεδελοφάσεις μέχρι νοιζροκιές, ίσως και κάτι με όγκο αλλά μακρυά από μεταλίζοντα ήχο. λέω να δώσω μέχρι 600 ευρώ. μου πρότειναν την αποπάνω, καμιά άλλη πρόταση/συμβουλή;
Την έχω αυτή τη κιθάρα (κουρδισμένη σε Α). Το μόνο που μου έχει πάθει είναι ότι μου έσπασε το πλαστικό nut επειδή είχε περασει τόσο παχιές χορδές χωρίς να το έχω ανοίξει. Σκοπεύω να της βάλω ένα κοκκάλινο και θα ροκάρει ξανά.
Πάρα πολύ καλή για τα ευρόπουλα που έδωσα... Τα καθαρά της πολύ γλυκά, γενικά πιο βιντατζοήχος. Δε ξέρω αν τη πουλήσω ποτέ.
Licenced to Chill.
Πάρε μία τζενέρικ, φτηνή αλλά αξιοπρεπή κιθάρα να κάνεις τη δουλειά σου, μέχρι να δεις τι σου ταιριάζει στο χέρι, τι τη θέλεις κτλ και επικεντρώσου σε ενίσχυση-πεταλάκια (αλλά κράτα λεφτά για λίγο αργότερα για εφφέδια). Άλλοι θέλουν το ένα, άλλοι το άλλο, αν δεν παίξεις να δεις τι ζητάς, δε θα καταλάβεις από πριν. Δεν έχει νόημα να πάρεις μία καλή κιθάρα και να μην ακούς τίποτα λόγω κακού ενισχυτή, ειδικά στην αρχή που δεν ξέρεις τι φταίει και πώς πρέπει να ακούγονται τα πράγματα.
Αργότερα και με τα σωστά μπλιμπλίκια, μπορείς να κάνεις οτιδήποτε να ακούγεται οπωσδήποτε.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Ναι σωστά τα λέει ο rat, ίσως να καβατζώσεις και μια φτηνή πεταλίερα απο κάποιο γνωστό σου να καταλάβεις τι κάνει το κάθε εφφέ και ποιό από όλα σε ενδιαφέρει να χρησιμοποιείς πριν αγοράσεις στην τύχη πετάλια...
Licenced to Chill.
Και να προσθέσω:
Καλή επιτυχία, καλή υπομονή (κυρίως) και καλό ταξίδι. Όσο για κιθάρα, ας ομιλήσουν οι κιθαρίστες, εγώ το βιολί μου παίζω, χαχα... Απλά έχω και κιθάρα ελεχτρική και σου λέω ό,τι μου είπανε κ έκανα κι εγώ.
Last edited by rat_poison; 04-02-2010 at 00:41.
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Ε,αυτη(η telecaster deluxe) γυρω στα 700 ειναι(οσο το ειχα ψαξει)και ειναι και γιου ες ει.Απο 'κει και περα με τα λεφτα που λες θα βρεις ιαπωνιες,μεξικο κ.λ.π. που μπορει να σου βγει καλη,αλλα κατα κανονα ειναι μπας κλας.Μακρια απο γιαπωνεζικες jazzmaster φερ'ειπειν(μερικες εχουν μαγνητες strat με jazzmaster casing),σε παρομοιο κλιμα,τσεκαρε αυτη που εχει soap-bar μαγνητες,κανει και για early sabbath,κανει και για ωλτερνατιβ.Αλλιως κλασσικη επιλογη,παρε μια american standard stratocaster και κανε την δουλεια σου.Αυτη εχω και γω.Συν οτι οι καινουργιες εχουν πολυ πεσμενες τιμες.Και αμα σε ενοχλει ο πολυς θορυβος απο single-coil μαγνητες,απο την ιδια σειρα παιρνεις stratocaster με humbucker(παιζεις και μεηντεν αμα λαχει.)Διαφωνω με ρατ,γιατι και γω ειχα epiphone flying v και απο τοτε που πηρα το στρατι ειδα το φως,νομιζω πως αν ειχα μια καλυτερη κιθαρα απο τοτε που ξεκινησα,τωρα θα ημουν σε αλλο επιπεδο παιχτικα,αλλα αποψη μου.Παρε μια ΚΑΛΗ αλλα οικονομικη κιθαρα.
+1 στις ευχες.![]()
Last edited by UC.Hammer; 04-02-2010 at 00:51.
H παραπάνω τέλε φοράει Ρ90. Προσωπικά θα γούσταρα μια τέτοια αλλά όχι για main κιθάρα... Αν ψήνεσαι για LesPaul τύπου (και αποφασίσεις για το 600ρι) έχω προσπαθώ να πετύχω καμιά Hagstrom Super Swede για δοκιμή, μου φαίνονται ωραίες...
Licenced to Chill.
Μάλλον λέμε το ίδιο πράγμα με διαφορετικά λόγια UC.
Για να καταλάβεις, το βιολί μου έχει 1500 και το θεωρώ ίσα ίσα αξιοπρεπές (άλλη φάση βέβαια το ξέρω, αλλά you get the picture)
600 ευρώ για κάτι που θα ξοδεύεις πολλές ώρες την ημέρα και θα σε διασκεδάζει δεν είναι πολλά λεφτά, δηλαδή εδώ για πισί δίνεις περισσότερα.
ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, και δε θέλω να φανώ αχάριστος, αλλά... χμ, όπως είπα, οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες τόσο στο θεωρητικό όσο και στο τεχνικό μέρος. οπότε, soap-bar μαγνήτες και "φοράει P90" μου ακούγονται κινέζικα. θα τσεκάρω τις κιθάρες που προτείνατε (ό,τι κι αν σημαίνει "θα τσεκάρω", χμ), οποιαδήποτε άλλη συμβουλή στο τι να προσέξω και τι να αποφύγω (σε οδηγίες για χαζούς ύφος, γιατί πραγματικά το τελευταίο που θέλω είναι να μπερδευτώ κι άλλο) είναι καλοδεχούμενες. θενξ και πάλι =)