λοιπόν, κάλλιο αργά παρά ποτέ! την καλύτερη άποψη την είπε γαύρος και μάλιστα ο μητς. ο κλαριτζής είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ όλων των εποχών για βάζελο, είχε αμέριστη στήριξη από διοίκηση και κόσμο και 1,5 χρόνο μπροστά του για να δείξει δείγματα της δουλειάς του. όχι μόνο δεν έδειξε τίποτα, αλλά εντός έδρας η πιο σοβαρές ομάδες που κέρδισε ήταν ο άρης και ο παοκ! ούτε καν την αεκ των 2 τελευταίων ετών. έκανε την πράσινη φανέλα να λυγίζει και να φαντάζει ανύπαρκτη μπροστά σε μετριότητες τύπου γαλατά σαράι και τη φετινή ατλέτικο μαδρίτης. κατάφερε να χάσει καθαρά από τον πιο σάπιο gayρο της τελευταίας 12ετίας, αλλά ακόμη και πέρσυ που σε 2 ματς είμασταν ομολογουμένως λίγο ανώτεροι του αντιπάλου, κατάφερε να μην πάρει έστω μία νίκη. επειδή δεν είμαι αχάριστος και έχω επανηλειμένα τονίσει ότι ο τεν τεν είχε και κάποια θετικά στοιχεία, ας τα αναφέρω άλλη μια φορά. παρουσίασε ομάδα γυμνασμένη που δεν ξέμεινε από δυνάμεις ούτε στα πλέι οφ, τα οποία καθάρισε σχετικά εύκολα. έκανε φοβερά διπλά με βέρντερ βρέμης και ίντερ και ίσως αν δεν είχε κάλο στον εγκέφαλο να είχε περάσει τη βιγιαρεάλ. όλα αυτά εμένα με κάναν από πέρσυ να σκέφτομαι ότι ο τεν κάτε είναι ένας πάρα πολύ καλός ΒΟΗΘΟΣ προπονητή και ίσως έπρεπε να σκεφτούμε να τον κρατήσουμε σε αυτή τη θέση.
συμπληρώνω ότι προπονητές που στο παρελθόν έδειξαν καλύτερη δουλειά με μικρότερο μπάτζετ, περιορισμένο ρόστερ και, γιατί όχι, αντιξοότητες "άλλου τύπου" δε στηρίχθηκαν όσο στηρίχθηκε ο τεν κάτε και όσο τους άξιζε στην τελική. να μην πω το συγχωρεμένο τον κυράστα και τον μαρκαριάν ως προφανείς επιλογές, αλλά το σουμ. προσωπικά, δε μου άρεσε η επιλογή του, αλλά να τον διώχνεις νταμπλούχο και αήττητο στην κορυφή της βαθμολογίας, την ώρα που η ομάδα καθάριζε τα εύκολα ματς χωρίς κόπο είναι ξεφτίλα. το να διώξεις κάποιον που υποσχέθηκε συγκεκριμένα πράγματα και μέχρι τώρα δεν έδειξε ΤΙΠΟΤΑ με δουλειά 1,5 έτους, είναι απλά η λογική επιλογή.
για την επιλογή νιόπλια, θα δω και θα κρίνω. σαν προπονητή τον ξέρουμε μόνο από τις μικρές εθνικές πράγμα τελείως διαφορετικό (θυμηθείτε κόλλια στο gayρο). για 'μενα μετράει ότι έχει φορέσει την πράσινη φανέλλα σε καλές εποχές και ξέρει τι σημαίνει αυτό.
ΥΓ. όσο για το αν θα έχει τα κότσια να αφήσει έξω το τζιμπρίλ, γιατί τα είχε ο τεν τεν? επειδή τον άφησε μία φορά (και τον έβαλε ως αλλαγή μην ξεχνάμε)? στο ημίχρονο με τον εορδαϊκό όταν πήγε να τον αλλάξει γιατί άλλαξε γνώμη μετά από γκρίνια του γάλλου?