Quote Originally Posted by Deggial View Post
Linux έβαζα ανά εποχές από το 1997. Το μεγαλύτερο διάστημα που το άντεξα είναι γύρω στον ένα χρόνο πριν πάρει πούλο. Η αλήθεια είναι ότι από τότε έχει κάνει γερά βήματα ως προς το περιβάλλον εργασίας, είναι πολύ εύχρηστο και καλύπτει όλες τις οικιακές ανάγκες.

Αυτό που συνεχίζει να μου σπάει τα νεύρα, όμως, είναι η έλλειψη ενός σωστού video layer, για να μπορώ να βλέπω επιτέλους ταινίες χωρίς προβλήματα. Π.χ. τις περισσότερες φορές είχα πρόβλημα με το video tearing, γιατί η κάρτα γραφικών δεν έλεγε να βάλει όριο στο vertical sync όταν παίζουν βίντεο.

Το δε άλλο είναι η έλλειψη κοινών HIG για να έχει ομοιόμορφο περιβάλλον. Είναι σπαστικό να ανοίγεις εφαρμογές KDE σε Gnome και να μη διατηρεί καν τις γραμματοσειρές σου, πόσο μάλλον να έχουν άλλες συνήθειες για την διάταξη των κουμπιών σε διαλόγους, κλπ, κλπ.

ΥΓ. Τα λιγότερα προβλήματα με βίντεο/3D σε Linux τα έχει η nVidia, οπότε όποιος αγοράζει υπολογιστή με σκοπό να βάλει Linux να αγοράσει και αντίστοιχη κάρτα γραφικών. Οι Intel την παλεύουν (αλλά είναι σκατοκάρτες), οι ATi ποτέ δεν είχαν σωστή υποστήριξη για Linux.
Χμ ναι μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω εκτός από το ΥΓ που ισχύει ακόμη σε γενικές γραμμές. Άκυρο αυτό που λες για τα desktops, πάντα είχαν καλύτερο integration σε σχέση με τα windows που είναι μπάτε σκύλοι (οκ το ξέρω ότι συγκρίνεις με το μακ τώρα).

Αυτό με το compiz συνέβαινε στην αρχή. Τώρα νομίζω όλες οι διανομές έχουν περάσει σε AIGLX.