Βασικά φθόγγε αρχικά, βάλε αβαταρ γιατί κάνεις μεγάλα ποστ και εμφανίζεται συνεχόμενη χρωματίλα από πίσω όταν ποστάρεις και αυτό κάνει βαρετή την ανάγνωσή των ποστ.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα που νομίζω έχω γράψει πολύ καθαρά και αυτό φαίνεται από το ότι κάποιοι τα παρατήρησαν και τα σημείωσαν (ο κόρονερ). Ντάξει μερικές φορές όμως χρειάζεται κάποια εξήγηση στα φόρουμ και αυτό δεν είναι κακό.

Δεν προσέβαλα τα γούστα κανενός. Δεν είπα ότι το γούστο σου που ακούς μπούρζουμ ή φδσασγμπαθορ είναι για τον πούτσο γιατί αντικειμενικά η μουσική αυτή είναι χάλια. Σαφώς η μουσική έχει υποκειμενικό διαφορετικό αντίκτυπο στον καθένα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβεί σε αυτό. Και αν το σχολιάσει αρνητικά (μιλώντας σοβαρά) είναι το λιγότερο ανώριμος.

Το θέμα είναι ότι η μουσική έχει μια πορεία, μια εξέλιξη, μια ιστορία. Σε αυτήν υπήρξαν κάποιοι που γράφτηκαν με μεγάλα γράμματα στα χαρτιά της γιατί υπήρξαν καινοτόμοι, την εξέλιξαν, κάναν κάτι αξιοπρόσεκτο. Και αυτοί είναι πολλοί. Ο λόγος που "είναι σημαντικοί στην τέχνη" είναι συγκεκριμένος. Αντικειμενικός. Οι beatles με αυτά που κάναν στην εποχή τους, με τον συνδυασμό μουσικών ακουσμάτων, με την ικανότητα να γράφουν ποπ κομμάτια χρησιμοποιώντας αρμονικούς κανόνες επιδέξια για παράδειγμα, "είναι σημαντικοί" για αντικειμενικούς λόγους. Στον οποιονδήποτε μπορεί να μην αρέσουν, αλλά οφείλει να τους εκτιμήσει. Όπως ακριβώς μπορεί να μην του αρέσει ο πικάσσο αλλά αναγνωρίζει την συμβολή του στη ζωγραφική. Να σημειώσω ότι δεν θεωρώ απαραίτητη την καινοτομία. Δεν λέω οτι "α, δεν είναι κάτι καινούριο - δεν αξίζει". Αρκεί να το κάνει καλά και να έχει δικό του χαρακτήρα. Αυτοί είναι οι "σημαντικοί στην τέχνη".

Εμένα πχ μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το waterfall cities των ozric tentacles. Όταν μπαίνει το coily τρελαίνομαι με τις μελωδίες του. Πιθανότατα εάν ήμουν με τον μινμιν και το ακούγαμε να λέγαμε ΜΑΛΑΚΑ ΧΥΝΕΙ ΤΙ ΓΡΑΠΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΣΕΡΩΓΩ. Αλλά το να λέω παραέξω ότι είναι σημαντικό στην τέχνη και τέτοια με προσβάλλει. Δεν θα έχανε η τέχνη τπτ στην εξέλιξη της (που ανέφερα παραπάνω) εάν δεν έβγαινε. Γι αυτό λοιπόν λέω, εάν έχετε κάποιο επιχείρημα, πείτε το. Αλλιώς το να λέτε για "καλύτερο δίσκο της τέχνης" και τέτοια είναι το λιγότερο εξωφρενικό. (Βασικά γιατί δεν υπάρχει η έννοια καλύτερος). Και μην πεταχτείς να μου πεις ότι "αυτουνού έτσι του φαίνεται, δικαίωμα του", γιατί δεν είναι έτσι. Το "σημαντικός στην τέχνη" δεν είναι υποκειμενικό, γράφεται στην ιστορία. Μπορεί να έχετε δίκιο για την σημαντικότητα του filosofeum δεν διαφωνώ. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αρκεί να είναι σοβαρή και όχι "γαμάει γιατί καπνίζω την πίπα μαι και την βρίσκω απαγγέλοντας". Πες μου για παράδειγμα ότι εκμεταλλεύεται περίτεχνα στοιχεία από τον μινιμαλισμό (που το κάνει, αλλά όχι περίτεχνα).

Συνοπτικά, άλλο "την βρίσκω, πονάω με αυτό που γραψε στον τάδε δίσκο, με εκφράζει" και άλλο "είναι σημαντικό στην τέχνη". Εκεί είναι η ένστασή μου.