ναι αλλά το google wave δεν έχει σχέση με αυτό. τεσπά, ουρακοτάνγκο wave, ψηθείτε.
λολ, αυτό είναι ποστ βγαλμένο από διαφήμιση (της apple κυρίως αλλά όχι μόνο) που πουλάει το νέο γαμάτο πρόγραμμα το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις τα απίστευτα πράγματα που δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ, εύκολα και γρήγορα.
Ανάθεμα αν υπάρχει ένα (1) άτομο στην Ελλάδα που έχει ανάγκη να είναι συνεχώς online για να κάνει μίτινγκς και να συζητάει για πρότζεκτς και χρονοδιαγράμματα. Για το 5x5 υπάρχει και το τηλέφωνο.
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
Θα σου εδινα απο γυναικεια αλληλεγγυη, αλλα δε μου εχει δοθει Invite κι απ οτι εχω δει ειναι συνηθισμενο φαινομενο (για να μην υπαρξει κοσμοπλημμυρα ξαφνικα).
Γενικα φαινεται ενδιαφερον εργαλειακι για συνεργασια εξ'αποστασεως. Εππαγελματικη και μη. Ειδικα η ταυτοχρονη επεξεργασια κειμενου και η δυνατοτητα "συζητησης" κατω απο καθε γραμμη ειναι πολυ δυνατα σημεια.
build your tether rain-out from your fragments
Wave για τους ERίτες: https://wave.google.com/wave/?#resto...%252B7P9Ux-BkA
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
Για αυτά υπάρχει και το Etherpad
We revel in our time.
Ρε παιδί μου δεν είπα ότι είναι πρωτοπορία του wave, δεν ξέρω καν αν το κάνει καλά αυτό το πράγμα, απλά είναι μια από τις βασικές ιδέες όλων αυτών των παρεμφερών προγραμμάτων.
Ναι, τέσπα. Το θέμα είναι ότι η Google κάνει πράγματα που ήδη υπάρχουν (τα κάνει βέβαια πολύ καλά και εύχρηστα αλλά that's not the point). Αυτό στο οποίο στηρίζεται είναι ότι έχει ήδη ένα μεγάλο user base το οποίο θα δει θετικά το να μην χρειάζεται να κάνει πχ αλλού account για να έχει ένα service. Πχ, το Google Documents είναι εντελώς άχρηστο σαν stand alone service αλλά η πρόσθετη δυνατότητα που δίνει στο Google account σου γαμάει. Αν συνεχίσει έτσι με σταθερά και προσεγμένα βήματα σύντομα θα έχεις μόνο το google account σου για ότι network service χρησιμοποιείς. Βολικό αλλά και κάπως "τρομαχτικό" ταυτόχρονα...
We revel in our time.
Αυτό λέμε. Ότι όλα υπάγονται στο Cloud, στην ιδέα του Cloud. Να θες ένα μόνο low-end low-cost frontend computer (low hardware κτλ) και απλά στην ουσία μέσω browser κάνεις connect σε ένα supercomputer και κάνεις όλα αυτά τα ωραία πραγματάκια. Από την άλλη ο φίλος έχει δίκιο, είναι τρομαχτικό. Τα πάντα περί τον εαυτό σου συγκεντρώνονται σε ένα σημείο. Όπως το facebook για παράδειγμα. Τεραααααααααααάστιο φακέλωμα...
Ξέρει η Google τι κάνει. Έχει το χρήμα και φροντίζει να γίνει ο κυρίαρχος και των "προσωπικών" υπολογιστών στο μέλλον. Το cloud computing που λέει Captain Howdy είναι κατά γενική παραδοχή αυτό που θα ακολουθήσει τα συμβατικά λειτουργικά συστήματα. Ήδη η Sun, η Google, η Microsoft και οι IBM-Amazon σκίζονται για το ποιος θα προλάβει πρώτος τις εξελίξεις. Μπορεί να μας φαίνονται λίγο "άχρηστα" για προσωπική χρήση τώρα όλα αυτά τα online office κτλ αλλά στην ουσία απλά παρακολουθούμε την εξέλιξη και κάνουμε beta testing του λειτουργικού περιβάλλοντος του μέλλοντος. Υπάρχουν πάντα πράματα όπως η ασφάλεια των δεδομένων που μας κρατούν με επιφυλάξεις, αλλά το κόστος πάντα παίζει το ρόλο του. Εκεί που μία εταιρία χρειαζόταν να αγοράσει 200 PC και να έχει administrators και τεχνικούς για να τα συντηρούν, τώρα θα χρειάζεται να πάρει 200 clients που ουσιαστικά θα είναι η οθόνη και μία καρά-low-end πλακέτα που απλά θα κάνει τη σύνδεση του client με τον κεντρικό υπολογιστή, ενώ η ανάγκη συντήρησης θα είναι σχεδόν μηδενική. Και φυσικά μετά τις εταιρίες (όπου υπάρχει και το χρήμα) θα ακολουθήσουν και οι υπολογιστές προσωπικής χρήσης (από ανάγκη δηλαδή, αφού θα σταματήσει ουσιαστικά η υποστήριξη των συμβατικών λειτουργικών). Γι αυτό μάθετε να τα χρησιμοποιείτε για να μην ήμαστε σε 20 χρόνια σαν τους παππούδες μας που δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν κομπιούτερ![]()
Όχι, μωρέ, και άχρηστο... στο Πανεπιστήμιο το είχαμε χρησιμοποιήσει, θυμάμαι, για μια ομαδική εργασία (κυρίως επειδή ήμουν στο απόγειο της Google-πώρωσής μου τότε και τους μπρίζωσα), και μας είχε βολέψει πολύ.
Γενικά, πάντως, το Wave αυτό φαίνεται ότι πάει να κάνει, εν μέρει - να ενώσει, ξερωγώ, πρακτικά, όλες τις cool λειτουργίες του Google account μας.
Και, ναι, άμα το δεις έτσι, όλο το Google craze είναι τρομακτικό, έχουμε συζητήσει και ξανασυζητήσει όλοι μας γι' αυτό, είμαι σίγουρη. Σε φάση, μια ατάκα που άκουσα στο θέμα τις προάλλες και μ' άρεσε, ήταν "Εσύ θυμάσαι τι έψαξες στο Internet πριν έναν χρόνο; Όχι; Ε, η Google θυμάται!" (...think about it!). Το όλο πράγμα, πάντως, έχει γίνει τόσο 'αστειάκι που ίιισως και να είναι αλήθεια' όσο το ότι... ο κόσμος θα τελειώσει το Δεκέμβρη του 2012, ξερωγώ. Εγώ πιστεύω ότι απλά διαβάζουμε πολλή ΕΦ.
(\ /)
( . .)
c(")(")
Playing with the hand I was dealt - Playing to win.
If I blow your mind, do you promise not to think in my mouth?