Page 19 of 23 FirstFirst ... 91718192021 ... LastLast
Results 271 to 285 of 333

Thread: Σοσιαλισμός στα εξάρχεια

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

respect, πάρε κι ένα Iran όταν κομμούνια και μουσουλμάνοι σφάζαν αμερικανόδουλους (μετά μας πούλησαν):

γενικά λίστα επαναστάσεων, ακόμα και οι Καναδοί έχουν κάνει ντου στους βρετανούς, δε θα αλλάξουμε και την ιστορία τώρα κωλορεπούση βικ...

Vic Ford Prefect's Avatar

Ήμουν σίγουρος ότι θα προέκυπτε η Γαλλική επανάσταση και γι'αυτό έγραψα ότι δεν επεκτείνομαι αλλά σας έχω προλάβει πριν χρόνια όταν σχολίαζα τις γκιλοτίνες και το χάος που προέκυψε. Εγώ δεν ψήνομαι για τέτοια σκηνικά και νομίζω ότι πολλοί που βγαίνουν στο δρόμο δεν επιθυμούν επίσης κάτι τέτοιο, αλλά είπαμε: Όταν έρθει η λαμπρή αυτή μέρα εμένα θα με βρείτε να ξαπλώνω μπροστά από τις μπουλντόζες που θα έρθουν να γκρεμίσουν την εκκλησία που πάω. Αν δεν έρθουν σας ευχαριστώ από τώρα.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

κοίτα, αν δεν ψήνεσαι για τέτοια σκηνικά, καλό θα ήταν να αρχίσεις να υπερασπίζεσαι τη φεουδαρχία, γιατί δικέ μου εδώ και τοσες σελίδες/θρεντς στηρίζεις το πολιτικοοικονομικό σύστημα (τουλάχιστον όλα τα θεμελιακά του χαρακτηριστικά) που η Γ.Ε. λάνσαρε. είσαι αυτό που θα 'λεγε κανείς αντιπροοδευτικός γενικά, φοβάσαι την αλλαγή και την αναβάλλεις για το μέλλον όπου η "παιδεία" (λες και είναι κάτι ξέχωρο από τους αθρώπους) θα μας έχει κάνει καλούς καγαθούς, κάτι σαν το ΚΚΕ και το σοσιαλισμό ένα πράγμα (κι άλλο ξεκάρφωμα από τον κρυφοκνίτη μέσα μου). και πρόοδος είναι όλα αυτά που "δε σε ψήνουν", η μετάβαση από τα δέντρα στα χωριά, στην ολιγαρχία, στην αθηναϊκή δημοκρατία, διάλειμμα για μοναρχίες και μεσαίωνα, και μετά καπιταλισμό... γενικά, αν δε βλέπεις ότι ο ίδιος ο "άνθρωπος" έχει βελτιωθεί μέσα από τις ιστορικές διεργασίες που αυτός δημιουργεί και ανάποδα, μπορείς να ισχυριστείς ότι πάμε σκατά: ότι είναι ακόμα ΟΚ οι σκλάβοι (αμερικάνικη επανάσταση), η μονοκρατορία (γαλλική), ο ιμπεριαλισμός [μεταξύ άλλων] (μπολσεβικική κλπ. σοσιαλιστικές), ότι γενικά πεθαίνουμε στα 30 μας και τρώμε ρίζες ρε αδερφέ και σφάζουμε τους λεπρούς.

Senior Member rage for order's Avatar

οι σκλάβοι μεταλλαγμένε σύντροφε σχετίζονται με τον αμερικάνικο εμφύλιο.

οκ history fail αλλά αυτή ήταν η πραγματική αμερκάνικη επανάσταση...

Α, μάλιστα. Από τις γκιλοτίνες και το χάος που δεν με ψήνουν ξαφνικά δεν με ψήνει κανένα βήμα του ανθρώπινου πολιτισμού και προτιμώ να σφάζω λεπρούς και να πεθαίνουμε στα 30 (άλλο παράγωγο των επαναστάσεων και αυτό). Έχω ακούσει ισοπεδώσεις και ισοπεδώσεις, αλλά δικέ μου είσαι μόνος σου μια μπουλντόζα.

Μου άρεσε επίσης το ιστορικό τάιμλάιν που παρέθεσες. Αθηναϊκή δημοκρατία και διάλειμμα (κοντά 20 αιώνες) για (ή με) μοναρχία και μεσαίωνα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ διαφορετικούς ορισμούς της έννοιας πρόοδος.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

όντως το κωλοβυζάντιό σου μου τα χάλαγε αλλά είχα ήδη γράψει το ποστ και δεν έλεγε να πάει χαμμένο.

το περί 30 και λεπρών δεν έχει να κάνει με την επανάσταση, έχει να κάνει με τους ανθρώπους που είναι ακόμα ζώα και δεν έχουν μόρφωση και γι' αυτό δεν πάμε μπροστά. και σου λέω να, πάμε μπροστά. τώρα δεν ξέρω τι από τα παραπάνω που είπα δεν είναι πρόοδος για σένα.

Τα πολιτεύματα σηκώνουν συζήτηση κατά πόσον είναι πρόοδος το καθένα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι από πού προκύπτει ότι εξισώνω την μόρφωση με το μπροστά. Σίγουρα είναι πρόοδος το να είναι μορφωμένο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού αλλά εγώ πρόοδο θεωρώ την αρμονία και την ευημερία σε συνδυασμό με την ελέυθερη ανάπτυξη του πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της επιστήμης και τεχνολογίας και όλα αυτά. Θεωρώ γενικά ότι η ανθρωπότητα σε διάφορες εποχές και σε διάφορα μέρη έχει κάνει καμπύλες προόδου αναλογικά (σε σχέση με την επιστημονική ανάπτυξη) πολύ μεγαλύτερες από την σημερινή εποχή. Και αυτό σηκώνει γενικά συζήτηση μετά τσίπουρου αλλά το μόνο για το οποίο είμαι ανένδοτος είναι ότι η ανθρωπότητα από τότε που παρακολουθούμε σχετικά την πορεία της καταγεγραμμένα (τα 7 χιλιάδες χρόνια που'λεγα) σίγουρα δεν έχει μια γραμμική πορεία ανόδου.

Το Βυζάντιο γενικώς τα χαλάει, χίλια εκατό χρόνια δεν επέζησε κανείς με το ίδιο σύστημα και αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να προβληματίζει. Ειδικά όταν σε σύγκριση με την ευρώπη ήταν μίλια μπροστά πολιτισμικά, όχι;
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Νομίζω ανέλυσα επαρκώς ΚΑΙ γιατί δεν αλλάζει, ΚΑΙ τι θα ήθελα να γίνει και επιτέλους χόρτασα και εμπέδωσα ότι τα "όμορφά" μου σε αφήνουν αδιάφορο και κρύο, αλλά τα θεωρώ προσωπικά πολυ πιο ουσιαστικά από το "όλοι στους δρόμους" γιατί κοστολογώ τις ανθρώπινες σχέσεις ως πολύ σπουδαιότερες από το zeitgeist και τις αερολογίες για το καλύτερο αύριο.
    Τώρα σχεδόν κλαίγεσαι όμως χωρίς λόγο όμως, γιατί δεν έχεις διαβάσει αυτά που γράφω. Είπα πουθενά ότι με αφήνει αδιάφορο το να συμπεριφερόμαστε καλά ο ένας στον άλλο; Αντίθετα, είπα ότι συμφωνώ. Απλώς, μιλάω για δράση όποτε χρειάζεται εδώ-και-τώρα, ή αν θες μιλάω για το ίδιο πράγμα υπό την έννοια ότι θεωρώ καθήκον κάποιου που ενδιαφέρεται για τον διπλανό του το να κάνει έκδηλη και τη δυσαρέσκειά του όταν αυτός πχ δολοφονείται. Το αντίθετο δε μου φαίνεται και πολύ ανθρώπινο και γενικά ο ορισμός σου για την ανθρωπιά δε μου αρέσει, γαμώ τις εκκλησίες σου στην τελική, πήγαινε κάτσε μπροστά από ένα κτίριο για να το σώσεις όταν δίπλα σου χτυπάνε ανθρώπους και κάθεσαι σπίτι σου, συγχαρητήρια. Μην αρχίσεις πάλι ότι σε παρεξηγώ και τέτοια, μόνος σου τα γράφεις.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

άσε που δε θα γκρεμίσουμε (όλες) τις εκκλησίες

inb4 παπανικόλας ο καστοριαδικός.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Το Βυζάντιο γενικώς τα χαλάει, χίλια εκατό χρόνια δεν επέζησε κανείς με το ίδιο σύστημα και αυτό αν μη τι άλλο πρέπει να προβληματίζει. Ειδικά όταν σε σύγκριση με την ευρώπη ήταν μίλια μπροστά πολιτισμικά, όχι;
    ελα, η αρχαια αθηνα ηταν επισης μιλια μπροστα απο την υπολοιπη ευρωπη, να την επαναφέρουμε; το βυζάντιο είχε βάσεις για να είναι αυτό που ήταν, η ευρώπη δεν τις είχε. δεν ήταν αποκλειστικά επίτευγμα του βυζαντινού κράτους αυτό που ήταν
    Vielen Dank für alles was mal war

βασικά τώρα inb4 καστοριδιακός για να δώσει απάντηση για αρχαία αθήνα

Milf & Cookies sabbattack's Avatar

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    οκ history fail αλλά αυτή ήταν η πραγματική αμερκάνικη επανάσταση...
    typikos eaakiths, istoria sta paparia mou kai katse na sou pw gia EPANASTASH.

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

σιγα μην γκρεμισουμε τις εκκλησιες.θα σφαξουμε -σχεδον- ολους τους τραγους και θα πηγαινουμε εκει να κανουμε προπαγανδα

Tags for this Thread