Τι δεν μου κάθισε; Έτσι συζητάς και στις συνελεύσεις; Επιμένεις μέχρι να βαρεθεί ο άλλος; Ο Πάνος (σόρι κοιλιά, συνήθεια) μίλησε ότι η αξία του δρόμου είναι ότι αποτυπώνει το αίσθημα οργής στον κόσμο. Ποιον κόσμο λες εσύ να εννοείς; Τον κόσμο που είναι ήδη στον δρόμο; Ξεπέρασέ το λοιπόν ότι έχει ήδη σβηστεί.
"Εσείς" δεν ξέρω ποιοι είστε, εσένα σε έχω δει να μοστράρεις πικς με 80% "Πασόκους" και γενικά να απξιώνεις το σύμπαν. Έστω όμως ότι έχεις ωριμάσει έκτοτε και σέβεσαι την πλειοψηφία (της οποίας την κυρίαρχη κυβέρνηση που ψήφισε πολεμάς με κάθε μέσο), εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποκαλέσω την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (παιδιά + γονείς) πολιτικά ανώριμους και επικίνδυνους με μια ψήφο στα χέρια. Αποχαυνωμένους που βαράνε νουμεράρες σε Λαζόπουλους και Θέμους. Το αν ο κόσμος έχει μνήμη ψαριού δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν επεξήγηση.Επίσης δεν μου αρέσει αυτός ο ελιτισμός σου απέναντι στον "κόσμο" που "μας" βλέπει στην τηλεόραση. Αν έχεις προσέξει εμείς δε μιλάμε ποτέ απαξιωτικά για την πλειοψηφία, εσύ πού ακριβώς το κέρδισες αυτό το τουπέ;
Το τουπέ αυτό το έχω από το λύκειο και δεν το έχω κερδίσει. Κρίνομαι γι'αυτό όπως κάθε άνθρωπος. Η διαφορά είναι ότι εγώ κάθε άνθρωπο και πρόσωπο τον σέβομαι, στην απρόσωπη μάζα και στον όχλο αποδίδω κάθε χαρακτηρισμό, γιατί έχω κάθε λόγο να το κάνω. Εσύ "σέβεσαι" την απρόσωπη πλειοψηφία, την τάδε τάξη, ένα γενικό απρόσωπο σύνολο, αλλά σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά συμπεριφέρεσαι με άθλιο τρόπο. Και αντιστοίχως κρίνεσαι και εσύ.
Προτιμώ την δική μου προσέγγιση.
Ναι, αποτύπωση και εντύπωση δεν είναι συνώνυμες λέξεις αλλά αν θες να σου ξεκαθαρίσω την διαφορά στο πώς τις χρησιμοποιώ, ευχαρίστως. Αποτύπωση εννοώ κάτι μόνιμο και εντύπωση εννοώ κάτι που δεν το έχεις επεξεργαστεί, απλά σου μένει. Και η εντύπωση του κόσμου για την δολοφονία ήταν ότι ήταν απεχθές έγκλημα και η εντύπωσή του για τα έκτροπα ότι ήταν ελεεινά. Η εντύπωσή του τώρα, όπως σωστά παρατήρησες είναι ότι ο Γιωργάκης είναι η δική μας βερζιόν του Ομπάμα και χτες ότι είναι πανίβλακας και λούζερ.Δεν καταλαβαίνω τι γράφεις όταν διορθώνεις την "τραγικά λάθος λέξη 'αποτύπωση'" με την συνώνυμη της "εντύπωση". Δεν φταίει το ύφος μου, το οποίο είναι εξαιρετικά ήπιο στην τρέχουσα συζήτηση.Κράτα γενικά πιο ήπια στάση στο ύφος σου, μπορεί απλώς να μην καταλαβαίνεις τι γράφουμε.
Για τα δικά σου δεδομένα ίσως είναι ήπιο, απλά είθισται όταν θέλεις ο άλλος να συνεχίσει παρακαλώ να μην γελάς με αυτά που γράφει. Ειδικά όταν δεν έχεις καταλάβει τι γράφει.
Δεν έχω άλλο να συνεχίσω πάντως. Ό,τι ήταν να πω, το είπα.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Ford, έχεις μία μιντιολατρεία ε. Αρχικά λες ότι το 80% ψηφίζει ό,τι του πουν τα μίντια, τώρα φτάνεις να λες ότι δεν είμαστε εμείς ο κόσμος αλλά όσοι βλέπουν τηλεόραση. Ε, όχι, όλοι είμαστε ο κόσμος. Επίσης είναι τρομερά ελιτιστικό το να νομίζεις ότι όποιος βλέπει πρετεντέρη χωνεύει ό,τι ακούσει αμάσητο. Προφανώς συμβαίνει σε μεγάλο ποσοστό, αλλά μην υπερβάλουμε. Ε δεν μπορώ να βλέπω συνειδητοποιημένους ανθρώπους να βλέπουν να σκοτώνεται ένα παιδί από κρατικό υπάλληλο και η αντίδρασή τους να είναι το να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξίες ώστε αν γίνουν μπάτσοι να μη σκοτώνουν. Προφανώς το κάνεις κι αυτό αλλά σου αρκεί; Λες ότι διαφωνείς με το δρόμο, αλλά δεν προτείνεις κάποια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση. Ναι, προτιμώ να βγω στο δρόμο κι ας "μην έχει νόημα", κι ας έχουν οι πολίτες "μνήμη ψαριού". Δεν είναι όλοι ζώα, προφανώς δεν απευθύνεσαι σε αυτούς που έχουν αποκτηνωθεί ήδη, αλλά κοιτάς να μην αποκτηνωθούν όλοι. Και όταν δεν υπάρχει καμία αντίδραση, το μήνυμα που στέλνεις είναι "ε, και;".
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
...και με το τελευταίο σου ποστ επιβεβαιώνεις αυτό που λέω, ότι νομίζεις πως υπάρχει μία "κοινή γνώμη" όπως την παρουσιάζει η τηλεόραση και την υιοθετεί άκριτα ο κόσμος. Δεν πιστεύω ούτε ότι υπάρχει μία γνώμη, ούτε καν στα κανάλια, ούτε ότι όλοι την υιοθετούν άκριτα. Και στην τελική και το 20% που είπες πιο πάνω ότι δεν επηρεάζεται (αποκλειστικά, έστω) από τα κανάλια δεν είναι ασήμαντο ποσοστό. Στην τελική είναι πολύ περισσότεροι από όσους μπορείς να επηρεάσεις με τον τρόπο που περιγράφεις, όσους είναι στο άμεσο περιβάλλον σου δηλαδή.
OK, δεν διεκδικώ δάφνες ακριβείας για τα ποσοστά που δίνω, χοντρά τα λέω, αλλά σε γενικές γραμμές, ναι, αυτή είναι η αποψή μου. Και σου εξήγησα για τον δρόμο. Δεν είναι ότι έχω πρόβλημα με όποιον κατεβαίνει στον δρόμο, απλά λέω ότι δεν γίνεται τίποτα. Κακό δεν κάνει. Αυτά.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Κάνεις λάθος και θα σου πω γιατί. Πρώτον, όλες οι δραστικές αλλαγές που έγιναν στην ιστορία έγιναν στο δρόμο. Η ανατροπή της μοναρχίας πχ πουθενά δεν έγινε επειδή οι άνθρωποι ωρίμασαν και άρχισαν να φέρονται καλύτερα ο ένας στον άλλο. Δεύτερον, απάντησέ μου στο εξής, εφόσον όπως λες ο κόσμος κάνει και ψηφίζει ό,τι του πουν τα κανάλια, και εφόσον όπως ήδη είπες πριν ένα χρόνο ο παπανδρέου ήταν για τα κανάλια ένας άχρηστος βλάκας και τώρα είναι ο λευκός ομπάμα, γιατί το πασόκ πήρε περίπου τις ίδιες ψήφους και το 2004 (3.000.000 - το 2007 πήρε 300.000 λιγότερες, που και πάλι είναι ένα -10% μετά από τόση προπαγάνδα υπέρ της ακαταλληλότητας του ΓΑΠ);
Μου φαίνεται ότι εσύ επηρεάζεσαι περισσότερο από την τηλεόραση, όχι άμεσα αλλά όσον αφορά την ίδια την επιρροή της.
Επίσης γι'αυτό που λέει η Χ, όντως έχεις δίκιο, όχι όμως ότι και αυτό που λες εσύ είναι πολύ καλύτερο. Γιατί δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι τους ανθρώπους όταν λες ότι το 80% είναι ζώα, είναι λίγο αντιφατικό.
Καλά, οι δραστικές αλλαγές στην ιστορία (7 χιλιάδων χρόνων) δεν γίνανε προφανώς στο δρόμο αλλά στα πεδία των μαχών και θέλει πολύ ξεχείλωμα να εξισώσεις τα δύο, και αυτές οι συγκρούσεις δεν ήταν αυθόρμητες αποφάσεις της μάζας. Δεν επεκτείνομαι γενικά γιατί και βαριέμαι και δεν θέλω εδώ κυρίως.
Για το θέμα του ΓΑΠ, τον φέρνω σαν παράδειγμα για τις εντυπώσεις που αλλάζουνε μέρα με την μέρα. Η πιο βασική πλύση εγκεφάλου δεν αφορά το πιάτο της ημέρας αλλά το ίδιο το μενού και την γενικότερη αποχαύνωση που σερβίρεται. Είναι σαφής η διαφορά ελπίζω.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Οι "εντυπώσεις" που λες, αν δε μεταφράζονται σε κάτι χειροπιαστό, όπως ψήφους, είναι απλά η δίκη σου εντύπωση για τις εντυπώσεις του κόσμου.
Επίσης συγνώμη αλλά πιο αποχαυνωμένη άποψη από το "δεν αλλάζει τίποτα" δεν υπάρχει ε.
Μπορεί 300,000 ψήφοι να σου φαίνονται λίγοι αλλά συνετέλεσαν στο να αλλάξει η κυβέρνηση με διαφορά 10% και αυτό όταν ο πρόεδρος του κόμματος μέχρι προχτές ήταν το συνώνυμο της ηλιθιότητας.
Κοίτα, αν το "ε, δεν αλλάζει τίποτα" στο έλεγα έτσι ξερά με ύφος καφενείου, να το δεχτώ. Νομίζω ανέλυσα επαρκώς ΚΑΙ γιατί δεν αλλάζει, ΚΑΙ τι θα ήθελα να γίνει και επιτέλους χόρτασα και εμπέδωσα ότι τα "όμορφά" μου σε αφήνουν αδιάφορο και κρύο, αλλά τα θεωρώ προσωπικά πολυ πιο ουσιαστικά από το "όλοι στους δρόμους" γιατί κοστολογώ τις ανθρώπινες σχέσεις ως πολύ σπουδαιότερες από το zeitgeist και τις αερολογίες για το καλύτερο αύριο.
Έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω; Γιατί κάνουμε κύκλους νομίζω. Εγώ είπα πώς τα βλέπω, εσύ πιστεύεις στο να βγαίνουμε στο δρόμο, οκ.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
χαχχααχαχαχα ρε μαλάκα την ίδια στιγμή έψαχνα για κομμούνα!
επειδή είσαι κωλόφρικο, η δικιά μου επανάσταση αφενός πέτυχε, αφετέρου δεν μπορούν να με πουν μαλάκα αριστερό!
Last edited by Phantom Duck; 16-10-2009 at 16:39.