Page 16 of 23 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 333

Thread: Σοσιαλισμός στα εξάρχεια

Ανθρώπινα ματ;
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Δεν είπα κάτι για την αστυνομία γενικά, είπα δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Απονέκρωση της ασφάλειας. Κανένας ασφαλίτης πουθενά, κανένας φάκελος. Αυτη η συμμορία κουκουλοφόρων που συλλάμβανε τους μαθητές στο ηράκλειο ήταν η ίδια που ξυλοκοπούσε τον κύπριον αδελφόν πριν δυο χρόνια. Η ίδια που παρακολουθεί ένοπλη συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις, πορείες (άπειρα τα παραδείγματα, ο ξηγας που πιάστηκε στο ΠΑΜΕ ήταν το τελευταίο), η ίδια που φακελώνει οργανώσεις και αγωνιστές. Το ίδιο παρακρατικό παρακλάδι που δεν έλεγχεται απο κανένα και ποτέ, δεν λογοδοτεί πουθενά, δρα ανεξέλεγκτα και παραπέμπει στην αστυνομία της εκοφ και της ασφάλειας, της χούντας και του βαθυκράτους του '60. Να μην υπάρχει.

Διάλυση των ΜΑΤ. Δεν χρησιμεύουν πουθενά, δεν φέρουν διακριτικά, δεν ελέγχονται, είναι δολοφόνοι. Τα ΜΑΤ σα μονάδα δεν "αστυνομεύουν" γενικά, υπάρχουν εξ' ορισμού για να διαλύουν συγκεντρώσεις και πορείες. Το χορτάσαμε πια αυτό: ένοπλες διμοιρίες απο ανεκπαίδευτα ζώα χωρίς διακριτικά που δέρνουν αδιαλείπτως ό,τι κινείται, πουλάνε τσαμπουκά σε ό,τι κινείται, εκτοξεύουν κάθε είδος απο χημικό εκρητικό σε συγκεντρώσεις, σε πορείες, σε απεργίες, έξω απο υπουργεία, σε λιμάνια, σε ΧΥΤΑ, στο σπίτι, στο γραφείο. Η παρουσία τους και μόνο είναι πρόκληση. Το να τους αγκυροβολείς σε κάθε πιθανή γωνία της αθήνας και να τοποθετείς κλούβες σε "εύφλεκτες" περιοχές είναι απλώς μαγνήτης για μπουκάλια και κυριολεκτικά τιποτ' άλλο. Να διαλυθούν.

Σε ένα αστικό κράτος για μένα δεν υπάρχει "ανθρώπινη αστυνομία" υπάρχει πάντως αυτό που είπε o dragon, και η ολλανδία καπιταλισμό έχει, γιατί δεν έχει τους δικούς μας μπάτσους; Εγώ κάτι ευγενικούς νεαρούς και κοπέλες με ποδηλατάκια είδα, να μαζεύουν αλκοολικούς απ' το δρόμο και να τους βάζουν στο ασθενοφόρο. Άρα λοιπόν αφου καταλαβαίνω ότι κι εσύ αναγνωρίζεις ότι το μοτίβο "ψηφίζω-περιμένω" δε λειτουργεί και ποτέ δε λειτούργησε, πες μου πως θα διεκδικήσεις το "ανθρώπινη αστυνομία". Δεν περνάει μέσα από τα δύο μπουλετς που βάζω; Γιατί δεν είσαι μαζί μας;

πσ. Τα δύο παραδείγματα που έφερα μπορούν να γίνουν δέκα, τα αναφέρω απλώς για να καταλάβεις πως μπορεί η κουβέντα απο το αφηρημένο "ανθρώπινη αστυνομία" να γίνει συγκεκριμένη και να έχει νόημα.
    Last edited by ikonoklast; 15-10-2009 at 13:22.

Προσυπογράφουμε.

Vic Ford Prefect's Avatar

Να το θέσω απλά. Ασφαλίτες με την σημερινή τους μορφή δεν θα είχα. Θα είχα όμως μυστική υπηρεσία και θα φακέλωνα κόσμο που έστω λανθασμένα υποψιαζόμουν ότι μπορεί να χώνανε βόμβα κάπου. Ασφαλίτες για να φακελώνουν τον κάθε φοιτητή και ανταρσύο το θεωρώ πεταμένα λεφτά.

Δεν έχω πρόβλημα με σώμα που δουλειά του είναι να προστατεύει τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά και ανθρώπους. Έχω πρόβλημα με ένα σώμα που αποτελείται από μαστουρωμένα ακαλλιέργητα αμόρφωτα γουρούνια που διψάνε για αίμα.

Γενικά, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τους θεσμούς, έχω πρόβλημα με το πως είναι η μορφή τους στην σημερινή κοινωνία. Θέλω να εφαρμόζονται οι νόμοι, θέλω να μην υπάρχει η φαυλότητα. Γενικά πολλά θέλω, που θέλει μέσα της και η πλειοψηφία του κόσμου, δεν διεκδικώ δάφνες πρωτοτυπίας.

Και σου έχω πει πολλές φορές Σπύρο, ότι δεν διεκδικώ αφηρημένα και στον βρόντο ("ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ!!!!" - χέστηκε η φατμέ στον γιεντί κουλέ), πράττω όπως θέλω να πράττουν και οι γύρω μου, δηλαδή προσπαθώ να μην είμαι ακαλλιέργητο, αμόρφωτο γουρούνι, μεγαλώνω παιδιά και όχι μπριζόλες, μιλάω σαν άνθρωπος θέλω να πιστεύω, είμαι ένα κύτταρο που θέλω να πιστεύω ρε παιδί μου ότι αποπνέει υγεία. Υγεία με την έννοια ότι μπορώ να ζήσω αρμονικά με τον δίπλα μου και να ζούμε σε συνθήκες που επιτρέπουν να πάμε ένα βήμα πάνω σαν άνθρωποι.

Και έχω την βαθιά και παγιωμένη πλέον πεποίθηση ότι τα κύτταρα που αποπνέουν υγεία υγιαίνουν και τα γύρω κυτταρά τους. Αυτό είναι το κλειδί, αλλά όλοι είναι απασχολημένοι να βλέπουν όλα τα στραβά των άλλων. Το ζητούμενο δεν είναι να πάψουν να υπάρχουν τα ΜΑΤ, το ζητούμενο είναι να βγουν νέοι άνθρωποι που να σιχαίνονται την φαυλότητα, αλλά εγώ διαπιστώνω από το πανεπιστήμιο και το στρατό που συναναστράφηκα με άπειρο νεαρό κόσμο ότι η φαυλότητα είναι φαινόμενο που εμφανίζεται πολύ νωρίς.

Και φαυλότητα και μαλάκυνση είναι οποιαδήποτε συμπεριφόρα, από το μικρό έως το μεγάλο, από το να ποστάρεις το τηλέφωνο του καντιρού, μέχρι να βουτάς μια κάμερα που δεν σου ανήκει, να έχεις πάρε δώσε με φοιτητοπατέρες καθηγητές στο πανεπιστήμιο και να μοιράζεις θέματα, μέχρι να μιλάς στον απέναντί σου σαν ο χειρότερος φαραώ στον τελευταίο σκλάβο του.

Για αυτό δεν είμαι μαζί σας. Δεν τα έχουμε ξαναπεί, δεν νιώθεις ένα ντεζαβού;
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member freak brother's Avatar

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Οι μαζικές, αναίτιες, προληπτικές προσαγωγές και σωματικές έρευνες πολιτών, χωρίς καμιά εξατομικευμένη υπόνοια ή ένδειξη σε βάρος τους, είναι παράνομες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά αυτό, αφού επί των (προηγούμενων) ακόμη ημερών του ως υπουργού Δημόσιας Τάξης, το 2003, ο Συνήγορος του Πολίτη με εκτεταμένο πόρισμά του είχε καταδικάσει τις πρακτικές αυθαιρεσίας της ΕΛ.ΑΣ που οδηγούν σε αστυνομικές επιχειρήσεις στρατιωτικού τύπου.

Η ισοπεδωτική λογική του «νόμου και της τάξης» επί το έργον Η ισοπεδωτική λογική του «νόμου και της τάξης» επί το έργον Ομως, αν και από τότε μεσολάβησαν πολλά, στη πράξη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η συμπεριφορά των οργάνων καταστολής και των προϊσταμένων τους παραμένει αναλλοίωτη. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι αλλεπάλληλες επιχειρήσεις-σκούπα στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές από εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς, που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες; Πώς δικαιολογούνται άραγε οι επαναλαμβανόμενοι σωματικοί, συχνά εξευτελιστικοί, σωματικοί έλεγχοι, οι δεκάδες προσαγωγές-συλλήψεις πολιτών, των οποίων η εμφάνιση δεν αρέσει στα «όργανα της τάξης» ή εκείνων που τόλμησαν να διαφωνήσουν με τη συμπεριφορά τους, ακόμη και όταν τους επιδείκνυαν την αστυνομική τους ταυτότητα;

Την τακτική αυτή έχει στηλιτεύσει ανοιχτά ο Συνήγορος του Πολίτη τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ένα πρόβλημα αστυνόμευσης και δίωξης εγκλήματος να επιλύεται με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις της αστυνομίας και «κατοχή» ολόκληρων περιοχών. Είναι φανερό, λένε πηγές του Συνήγορου, ότι εδώ η νέα κυβέρνηση πιάστηκε εν αδίκω.

Ο υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, αν και γνωρίζει πολύ καλά τις εισηγήσεις του Συνήγορου, προτίμησε να τις αγνοήσει προτάσσοντας την πολιτική της επίδειξης δύναμης και της μαζικής καταστολής. Εμείς εδώ απλά του θυμίζουμε τις βασικές αρχές νόμιμης συμπεριφοράς των αστυνομικών όταν διενεργούν ελέγχους πολιτών, σύμφωνα με τον Συνήγορο, τον οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακήρυξε εξ αρχής σε προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης. Εχουμε και λέμε:

Ζήτημα 1ο: ο υψηλός βαθμός εγκληματικότητας μιάς περιοχής επιτρέπει την πύκνωση της αστυνόμευσης και την επέμβαση, εφόσον αναφύεται η παραμικρή εξατομικευμένη ένδειξη. Δεν επιτρέπεται όμως η αντιμετώπιση όλων των παρατυχόντων πολιτών ως εκ προοιμίου υπόπτων.

Ζήτημα 2ο: η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας θα έπρεπε να απαλλάσσει τον πολίτη από το ενδεχόμενο προσαγωγής για εξακρίβωση στοιχείων. Το αντίθετο επιτρέπεται μόνο αν η συμπεριφορά του, και όχι απλώς ο τρόπος, ο χρόνος, οι περιστάσεις, κινεί υπόνοιες.

* Η αστυνομία οφείλει να ελέγχει αν κάποιος διώκεται με τον πλέον ανώδυνο τρόπο, ήτοι χωρίς να περιορίζει διά της προσαγωγής την προσωπική του ελευθερία. Μέχρι ότου μειωθεί ο αναγκαίος χρόνος προσαγωγής, η αστυνομία να αρκείται μόνο στην καταγραφή της ταυτότητας(εκτός αν συντρέχουν εξατομικευμένες υπόνοιες τέλεσης αξιόποινης πράξης).

Ζήτημα 3ο: η ενδεχόμενη αρνητική συμπεριφορά του ελεγχομένου ή η υποστήριξη άλλης άποψης δεν συνιστά αφ' εαυτής επίμεμπτη ή ύποπτη πράξη και συνεπώς δεν νομιμοποιεί τη δέσμευσή του με χειροπέδες!

* Κακώς και παρανόμως δεν αποδίδεται στους προσαχθέντες η ιδιότητα του συλληφθέντος ή του κρατουμένου, γιατί και στις δύο περιπτώσεις ο πολίτης στερείται την προσωπική του ελευθερία. Να σμικρυνθεί ο χρόνος της «προσαγωγής».

Ζήτημα 4ο: η κρίση των αστυνομικών περί «σοβαρής υπόνοιας» δεν είναι ανεξέλεγκτη. Ιδίως στις σωματικές έρευνες και τους ελέγχους μεταφορικών μέσων πρέπει να στηρίζεται σε δεδομένα που αφορούν τον συγκεκριμένο ελεγχόμενο. Αν αρκούσε η παρατηρούμενη υψηλή εγκληματικότητα σε ορισμένο δημόσιο χώρο για να νομιμοποιήσει τις μαζικές έρευνες, θα κατέρρεαν οι εγγυήσεις του νόμου!

* Ο εξαναγκασμός του ελεγχόμενου πολίτη σε πρηνή ή άλλη επώδυνη θέση πρέπει να γίνεται σε εξαιρετικές περιστάσεις.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ορισμένες από τις βασικές αρχές εισήγαγε, θεωρητικά στην αστυνομική αντίληψη, το 2005 ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Αγγελάκος. Σε εγκύκλιό του, κατ' εφαρμογήν του νέου κώδικα δεοντολογίας, καλούσε τους αστυνομικούς να μην αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες ως υπόπτους και να μη στηρίζονται σε προκαταλήψεις για το χρώμα, την εθνική τους καταγωγή, την ιδεολογία ή άλλο διακριτό στοιχείο του πολίτη, παρά μόνο με εξατομικευμένες ενδείξεις από τη συμπεριφορά του.

Ωστόσο, παρά τα «παχιά λόγια» και τις διακηρύξεις για σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών, αυτό που επικρατεί τελικά στην ΕΛ.ΑΣ. ή σε όλες τις κυβερνήσεις είναι η ισωπεδωτική λογική του «νόμου και της τάξης». Για την ασφάλεια του πολίτη, φυσικά! *
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Ford, "Mαζί μας" στο συγκεκριμένο. Δεν σου είπα να γίνουμε σύντροφοι, αν συμφωνούμε σε ρώτησα.

Τα περι κυττάρων και καλών αθρώπων, νταξ οκ, τα λες πάντα, οφφτοπικ. Οντοπικ ρεαλπολιτικ,

Να το θέσω απλά. Ασφαλίτες με την σημερινή τους μορφή δεν θα είχα. Θα είχα όμως μυστική υπηρεσία και θα φακέλωνα κόσμο που έστω λανθασμένα υποψιαζόμουν ότι μπορεί να χώνανε βόμβα κάπου. Ασφαλίτες για να φακελώνουν τον κάθε φοιτητή και ανταρσύο το θεωρώ πεταμένα λεφτά.

Δεν έχω πρόβλημα με σώμα που δουλειά του είναι να προστατεύει τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά και ανθρώπους. Έχω πρόβλημα με ένα σώμα που αποτελείται από μαστουρωμένα ακαλλιέργητα αμόρφωτα γουρούνια που διψάνε για αίμα.
    Στην πρώτη περίπτωση εγώ ανέφερα μερικά περιστατικά που δεν έχουν να κάνουν με την "τρομοκρατία" (για την προστασία απο την οποία πάλι διαφωνώ μαζί σου αλλά θα το αφήσω απ' έξω σε αυτή τη κουβέντα). Έχουν να κάνουν με απλή καθημερινή καταστολή. Οι ασφαλίτες που είδα εγώ συνεργάζονται αποδεδειγμένα επιχειρησιακά με την χρυσή αυγή, ξυλοφορτώνουν όποιον τους καβλώσει και κυρίως ρε παιδί μου δεν ελέγχονται απο τίποτα. Εγώ θέλω να ξέρω ποιοί είναι και τι κάνουν αυτοί που με "προστατεύουν", τι θα κάνω γι' αυτό; Τι προτείνεις;

Για τα ΜΑΤ. Εγώ δεν είδα να συμβαίνει τίποτα απ' ό,τι λες, είδα όμως όλα αυτά που σου είπα. Και ξέρεις κάτι; Τα ΜΑΤ φτιάχτηκαν πολύ πριν αρχίσουν οι "επιδρομές απο κουκουλοφόρους", τα ΜΑΤ έδερναν πολύ πριν το φοιτητικό κίνημα του '06, τα ΜΑΤ πουλούσαν τσαμπουκά πολύ πριν ο χρυσοχοϊδης αποφασίσει να τους χώσει παντού και πολύ πριν ο πολύδωρας τους κανακέψει σαν "πραίτορες". Εγώ βλέπω ένα κρατικό όργανο που είναι και άχρηστο και ζημιογόνο με εκατό τρόπους, απο τα λεφτά για τους εξοπλισμούς τους μέχρι την δράση τους. Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι, μαύρο-άσπρο, ναι, να πάρουν το μπούλο. Αλλιώς τι; Τι προτείνεις;

Επίσης γενικά εγώ δεν μπορώ να περιμένω να μην ποστάρω τηλέφωνα καντιρου για να μην έχω δολοφόνους μπάτσους, οπότε μην το ξαναναφέρεις, δεν πείθει.

E, τι; Αν θέλεις να μάθεις αν είμαι μαζί σου στο να μην συνεργάζονται οι ασφαλίτες με την χρυσή αυγή και να ξυλοφορτώνουν ασύδοτα, ναι, είμαι μαζί σου. Αλλά και το 97% μαζί σου είναι, δεν φτάνει αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα ΜΑΤ.

Όχι όμως, δεν είμαι μαζί σου στο κόψει κεφάλι. Σαφή δεν είναι όλα αυτά; Στο τι προτείνω, το έχω ήδη πει, δεν φταίω εγώ αν εσύ θέλεις αύριο τον κόσμο αγγελικά πλασμένο, την στιγμή μάλιστα που ούτε εσύ βοηθάς γι'αυτό.

Αυτό που προτείνω είναι η εφαρμογή των νόμων. Είναι εξίσου πορδή στον αέρα όμως με την δική σας πρόταση. Το να μην είσαι καθημερινά καθήκι όμως είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα, το ότι δεν πείθει βέβαια, δεν είναι κανένα νέο.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Αμε, σαφή είναι όλα. Θες ΜΑΤ και ασφάλεια. Αλλά όχι αυτά. Άλλα.

Για να το πετύχεις θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος.

Ωραία.

Αυτή είναι το πόρισμα απο το "στιμμένο μυαλό" και η "αντιληπτικότητα" άνω των 25;

Nαι. Αυτή είναι το πόρισμα. Αν υιοθετήσω τον τόνο σου, η αντίστοιχη πόρισμα είναι ότι δεν θες ασφάλεια και ματ και για να το πετύχεις ψηφίζεις ανταρσύα, πανηγυρίζεις όταν στις φοιτητικές εκλογές βγαίνεις πρώτος και λες ΣΚΑΣΕ στα άτομα τα οποία απευθύνεσαι.

Για να υιοθετήσω το δικό μου τόνο, σαφής είσαι και εσύ. Δεν θες ΜΑΤ, δεν θες ασφαλίτες. Το διατυμπανίζεις όπου μπορείς. Δεν μου είπες πώς θα το κάνεις.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Θα σου πω το δεκέμβρη!

πσ. διαβάζω "η αντίστοιχη πόρισμα" και γελάω.

A, μπράβο. Καλή σας επιτυχία.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Ρε συ φορντ, ωραία όλα αυτά, αλλά πότε κρίνεις ότι χρειάζεται "κάτι παραπάνω"; Πχ στη χούντα ήταν καλό αυτό που έκαναν οι φοιτητές στο πολυτεχνείο ή έπρεπε κι αυτοί να περιμένουν καλύτερη χούντα ή καλύτερη δημοκρατία με το να είναι ευγενικοί στους συνανθρώπους τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους σωστά; Μήπως το να είσαι "ευγενικός" προς το συνάνθρωπό σου ορισμένες φορές σημαίνει και να εξεγείρεσαι απέναντι σε αυτόν που τον καταπιέζει;

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Εγώ νομίζω πως ο γιός του Ford Prefect είναι πιο μεγάλος από τον ίδιο πάντως παιδιά.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Πάνο, δεν θεωρώ ότι μιλάμε για συνθήκες που επιτάσσουν εξέγερση, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από τους εκάστοτε κυβερνώντες και την πολιτική τους. Όλοι αυτοί και οι επόμενοι από την ίδια πηγή βγαίνουν, βρώμικο είναι το νερό της πηγής, όχι το δοχείο, όχι το πολίτευμα, όχι οι θεσμοί.

Με λίγα λόγια, η αξιοκρατία, η φιλοτιμία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο δεν νομοθετούνται, ούτε κερδίζονται, διδάσκονται από νεαρή ηλικία. Αν προσπερνάς κάτι τόσο θεμελιώδες, ότι πρωτίστως πρέπει να διορθωθεί η φαυλότητα που μας δέρνει, δεν πα να κάνεις και 100 επαναστάσεις, φαυλότητα θα έχεις είτε είσαι φιλελεύθερος, είτε κομμουνιστής.

Για το θέμα της εξέγερσης που αναφέρεις, λυπάμαι, αλλά ο ρεβανσισμός και το μίσος είναι διάχυτα, η οχλοποίηση και η τυφλή βία ή η βία που είναι τόσο κοντόφθαλμη όσο ένας μπάτσος που βαράει έναν μαλλιά. Μιλάω για ό,τι έχω παρακολουθήσει στα χρόνια που ζω, για το πολυτεχνείο σέβομαι την δράση των νέων ανθρώπων και τις αγνές προθέσεις τους, αλλά δεν έχω πειστεί για τα αποτελέσματα που του προσδίδουν.

Και σήμερα η γενιά του Πολυτεχνείου μας κυβερνά, άρα κάτι πήγε στραβά στην πορεία ή το πολυτεχνείο δεν είναι αυτό που λένε ότι ήταν. Δεν αναφέρω καν τον εξευτελισμό των γεγονότων και την καπηλεία τους και τις τρύπιες αναφορές που γίνονται στο όνομά του.

Δεν μπορώ να επαναπαυτώ στο επιχείρημα ότι σώζω τον συνάνθρωπό μου από τον δυνάστη, όταν δυνάστης είναι το 80% των ανθρώπων, εμού συμπεριλαμβανομένου, στην καθημερινότητά μου. Δηλαδή τι αισθήματα ευγενείας είναι αυτά που περιορίζονται σε τόσο συγκεκριμένα πράγματα και κατά τ'άλλα συμπεριφέρομαι σαν ο χειρότερος φασίστας απέναντι στον δίπλα μου γιατί αποφάσισα ότι είναι ο εχθρός μου;

Κοίταξε, αν πίστευα ότι υπάρχει συνέπεια μεταξύ απώτερων προσδοκιών και της καθημερινής ζωής των εν δυνάμει πολεμιστών του συστήματος, θα ήμουν δίπλα του. Αν όμως την ευγένειά του (γενικά μιλώντας) ο επαναστάτης την έχει ρεζερβέ για την παρέα του, αυτά είναι σάπια και μισά πράγματα. Τι τύχη να έχει οποιαδήποτε εξέγερση όταν ο άμεσα θιγμένος είναι ο συνάνθρωπος και όχι το κράτος; Τα δεκεμβριανά έπαιξαν ρόλο στο να πέσει μία κυβέρνηση αλλά κανένα ρόλο στο να αλλάξει ουσιαστικά το ο,τιδήποτε στο κρατικό σύστημα. Και τώρα πάμε για νέο γύρο, λες και παραλίγο να είχαν πιάσει τα προηγούμενα, τώρα θα το πετύχουμε.

Εν πάσει περιπτώσει, να δεχτώ ότι είμαι χαζός και αφελής και καρπαζοεισπράκτορας και αναξιοπρεπής και δειλός και ότι ο γιος μου είναι πιο μεγάλος από μένα και δεν ξέρω τι. Είναι πολύ πιθανό, δεν αντιλέγω, η αντιπρότασή μου δεν είναι πολιτική.

Όμως, πλέον, δεν είναι αρκετό να λέμε "εσύ φταις, το κράτος φταίει, η συνείδησή σου φταίει, είστε όλοι μαλάκες πασόκοι", θέλω να μου πεις και εσύ με την σειρά σου τι κάνεις. Όσο ζω η απάντηση είναι "προσπαθώ και προσμένω, είμαι στην πρώτη γραμμή" και τέτοια. Έχω αρκετή κριτική σκέψη να το δω ότι στην καλύτερη είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος, εσύ που σπας το αμάξι και την τράπεζα και το μαγαζί και πετάς την μολότωφ στο γουρούνι.

Εν τέλει, πού διαφέρει ο κάθε θιγμένος από τα λεγόμενά μου όσον αφορά τα αποτελέσματα της δράσης του σε σχέση με το σύστημα; Πείσε με Πάνο ότι δεν είναι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ακούω.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Και να παρατηρήσω ότι είσαι μεγάλη κοτάρα γιατί το ξέρεις, ότι από κοντά δεν θα μου το έλεγες αυτό, ούτε θα ήθελες να μου το πεις αυτό, όχι γιατί φοβάσαι μη σε κάνω ντα (παίζει κι αυτό βέβαια), αλλά γιατί θα το ένιωθες πόσο μικροπρεπές και ξεφτιλισμένο είναι, δεν μπορεί.

Πάνο, σε ΠΜ σε παρακαλώ αν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσουμε. Κάνεις και fwd σε όποιον θέλει να δει αν έχω καλά στοιχεία.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Tags for this Thread