Τώρα που τελείωσα το ποστ, μπορώ να σου απαντήσω ότι αφού "δεν έχεις αποφασίσει ακόμα αν είναι καλά αυτά που κάνει γενικότερα η κυβέρνηση γιωργάκη", έχεις όλο το χρόνο να το κάνεις όσο χτυπάει κόσμο χωρίς λόγο και δολοφονεί (ή συγκαλύπτει δολοφόνους, το ίδιο είναι) όπως στην περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν. Εκτός αν πιστεύεις ότι μπορεί οι άλλες κινήσεις γιωργάκη να είναι τόσο καλές που να το ισορροπούν κάπως το πράμα, "ντάξει, στα βασανιστήρια κάνουν τα στραβά μάτια αλλά τουλάχιστον πήραν πίσω τις άδειες από τα ιδιωτικά κολλέγια". Ε τι περιμένεις ρε άνθρωπε, η ετυμηγορία για το πασόκ δε χρειάστηκε παρά μερικές μέρες για μένα, όποια κυβέρνηση λειτουργεί έτσι είναι σκατά, μπορεί, δε λέω, να είναι λιγότερο σκατά σε άλλους τομείς από τη νδ, σκέψου το όσο θες, για μένα σκατά θα είναι και πάλι, δεν ξέρω αν φταίω εγώ που τα βλέπω καφέ.
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
Καλωσύνη σου βρε! Απλά μπορείς να το κάνεις και χωρίς να ανοίγουμε κουβέντα. Δεν έφτασα 32 χρονών γαϊδούρι μεταλλοπατέρας για να συζητάω με κάποιον στα ιντερνέτς να τον πείσω ότι έχω και καλά στοιχεία μωρέ, αλήθεια δεν είμαι ντιπ για ντιπ μαλάκας, πείτε μου έναν καλό λόγο.
Άλλωστε αν δεν έχεις βρει ακόμα, στάνταρ δεν υπάρχουν. Γιατί τόση επιμονή; Ποια ελπίδα ψάχνετε κύριε;
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Εγώ πάντως με τους χριστιανούς δεν έχω πρόβλημα. Για τους έξοντους δεν έχω αποφασίσει ακόμα.
Πω ρε Πάνο, ποιος συζητάει για το αν είναι "καλά" ή όχι αυτά που κάνει η κυβέρνηση; Εσύ ίσως, αλλά εγώ ενδιαφέρομαι το γιατί τα κάνει αυτά που κάνει. Ψάχνω την εσωτερική λογική στο παράλογο, αυτό είναι το μόνο που σηκώνει (κάποια) κουβέντα.
Αν είναι να διαπραγματευόμαστε για χιλιοστή φορά μήπως αυτή τη φορά η κυβέρνηση πασόκ είναι καλούτσικη, καλύτερη από νουδού ή όχι, για να δούμε τι θα δούμε, βράστα χέστα. Αλήθεια, απορώ ώρες-ώρες.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Κοίτα να δεις, αυτά που λες θα τα λες έτσι κ αλλιώς, κάπου, κάπως, οπότε όταν σου δίνεται η ευκαιρία να το κάνεις με σοβαρούς συνομιλητές, αντί να γκρινιάζεις, θα μπορούσες να βοηθάς λίγο.
Για να είσαι χριστιανός, γαύρος, μεταλλάς του χάμμερ και δεξιός, και να συζητάω ακόμα μαζί σου, δεν μπορεί, κάτι θα βρίσκω και γω, απλά πρέπει να υπάρξω ακριβής στον ορισμό, πράγμα που δε θα γίνει όταν αρνείσαι να μιλήσεις.
Επικοινωνιακοί λόγοι προς μμε, τρομοκρατία/καταστολή πιο άμεσα, τι άλλες πιθανότητες βλέπεις;
Να βοηθήσω για τους Έξοντους.
2:38, το ριφ πέρασμα αρμαγεδδώνας.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Το πρώτο το ανέφερα πολύ ξεκάθαρα πιστεύω προ πολλού. Το δεύτερο δεν νομίζω ότι απασχολεί τόσο την κυβέρνηση ως θέση, όσο να αποφύγει συγκεκριμένα τα δεκεμβριανά εν όψει 17Ν και επετείου Δεκεμβρίου που πλησιάζουν επικίνδυνα, που είπα πάλι τι την συνέφερε περισσότερο.
Γενικά είναι τόσο υπόδουλοι των μίντια που δεν είναι προτεραιότητα τι θα κάνουν και πώς θα αντιμετωπίσουν "το θέμα", αλλά πώς θα φανούν. Δηλαδή, είναι λάθος αφετηρία να κρίνεις Γιωργάκη και σία αν είναι μπατσοκράτορες ή όχι, αλλά το τι θέλει η πλειοψηφία (του λαού ντε) να είναι. Και το τι θέλει ο λαός το αποφασίζει ο Θέμος, ο Μάκης, το Σταρ, ο συρφετός του Χατζηνικολάου και ο Λαζόπουλος. Που πάλι, δεν είναι αυτοί καθ'εαυτοί οι λήπτες των αποφάσεων αλλά τα αφεντικά τους, δηλαδή οι ιδιοκτήτες μίντια και κατασκευαστικών εταιρειών, αυτοί που αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα, όλοι αυτοί που υπερκονομάνε. Η πέτρα στον μπάτσο, η μάχη στους δρόμους και το στρατόπεδο απέναντι στον μπατσοκράτορα δεν έχει να λέει τίποτα, όλα είναι υπολογισμένα, ζυγισμένα και προβλεπόμενα, έως και επιθυμητά μακροχρονίως. Αν θέλουν τα Εξάρχεια δικά τους, να κόβει βόλτες ο Άδωνις στο φλοκαφέ, προφανώς θα τα κάψουν πρώτα για να παρακαλάει ο καθένας να έρθει ο στρατός να βάλει τάξη.
Όταν λέω θέλω να δω πού πάει, θέλω να δω αν θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση, αν θέλουν να καούν τα Εξάρχεια, αν θέλουν να φέρουν ένα εκουιλίμπριουμ μεταξύ αγανακτισμένων κατοίκων και αγανακτισμένων μπαχαλάκηδων, θέλω να δω τι σκατά θέλουν να κάνουν με τα Εξάρχεια και τα κάθε Εξάρχεια και κατά πόσον είναι ενσυνειδήτως συμμετέχοντες όλοι αυτοί που βγήκαν με 44%, για να δω τελικά ποιον θα μου μοστράρουν αύριο. Έτσι που το πάνε, τον Καρατζαφύρερ τον πάνε για 7-8% ή τον πάνε για 15% και βλέπουμε;
Αυτά τέλος πάντων θεωρώ εγώ πιο ουσιώδη στην συζήτηση, ή για αυτά μαζεύω απόψεις όταν μιλάω για την επικαιρότητα. Να πάρω θέση για τον αν είναι ΖΩΟ ο βασανιστής και δολοφόνος μιας ψυχής, αλήθεια, τι νόημα έχει; Ποιος χρειάζεται να το ακούσει αυτό; Και τι αποτέλεσμα έχει; Αν αμφισβητεί κανείς τον απέναντί του για κάτι τόσο θεμελιώδες, προφανώς και δεν του απευθύνει τον λόγο. Ποτέ.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Ναι ρε παιδί μου αλλά σε ρώτησε ο κάρχαρτ "πώς σου φαίνεται αυτό που γίνεται" και απάντησες "θέλω να δω πού το πάνε για να αποφασίσω", δεν είπες "γτπ αλλά είμαι περίεργος να δω πού το πάνε", που θα ήταν συνεπές με αυτό που γράφεις τώρα. Δηλαδή οκ, έστω ότι βλέπεις τι πάνε να κάνουν, έστω ότι ξεχνιέται το όλο πράγμα μετά από ένα μήνα ή έστω ότι ο καρατζαφύρερ παίρνει 15% ή ότι μένει εκτός βουλής, πώς θα αλλάξει αυτό το "πώς σου φαίνεται αυτό που γίνεται" που ρώτησε ο κάρχ;
Επίσης νομίζω ότι υπεραπλουστεύεις τα πράγματα, προφανώς η ψήφος ελέγχεται σε ένα βαθμό από τα μίντια αλλά πιστεύω όχι στο βαθμό που περιγράφεις. Αν μη τι άλλο στην τελική υπάρχουν και μιντιάδες με συγκρουόμενα συμφέροντα.
@Μόστο, πες ντε.
Πάνο, υπάρχει η εξήγηση, υπάρχει παραπομπή μου σε δικό μου ποστ που αναφέρω ότι δεν τίθεται θέμα να σχολιάσω την συμπεριφορά χοιροστασίου, είναι πλέον κατανοητό σε τι απαντούσα. Και παρεμπιπτόντως, το "φαύλη" που ήταν χαρακτηρισμός για την πολιτική πασόκ, δεν είναι κολακευτικό. Δεν είναι και "γτπ" βέβαια, που πιάνει το αποδεκτό όριο κραξίματος αλλά νταξ.
Και εσύ ακόμα επιμένεις ότι το θέλω να δω πού το πάνε αφορά την συμπεριφορά των μπάτσων και ότι είμαι αδιάφορος ως προς αυτό. Ε, δεν φταίω εγώ. Από ένα σημείο και έπειτα είσαι απλώς κολλημένος. Δεν γυρνάω απολύτως τίποτα, ούτε ανασκευάζω απολύτως τίποτα. Κάτσε ξαναδιάβασέ τα, γιατί ντρέπομαι να εξηγώ για τρίτη φορά τι έγραψα.
Αν υπεραπλουστεύω για τα μίντια: όχι. Δεν υπεραπλουστεύω.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος
Δε σε κατηγορώ στο τελευταίο ποστ, έγινες κατανοητός, σου εξηγώ απλώς ότι σε πρώτη φάση εκφράστηκες λάθος και αυτό έφερε την όλη "αντιπαράθεση", ως και την ειρωνία μου.
Υπεραπλουστεύεις όταν λες ότι τα μιντια και οι κατασκευαστικές εταιρείες καθορίζουν με εναν απόλυτο ντετερμινιστικό τρόπο τις κινήσεις όλων των υπολοίπων, απο την κυβέρνηση μέχρι εμάς. Εγώ πχ σου ζήτησα να μου πεις τι οφείλει να διεκδικεί κάποιος. Διεκδικούμε διάλυση των ΜΑΤ και απονέκρωση της ασφάλειας (ένα παράδειγμα οντοπικ), δεν μας το είπαν τα μίντια αυτό, εμείς το λέμε. Είσαι μαζί μας;
Όχι, δεν είμαι μαζί σας. Θέλω αστυνομία, απλά θέλω ανθρώπινη αστυνομία.
Το 80% άγεται και φέρεται από τα μίντια, τους ιδιοκτήτες τους και τις κατασκευαστικές κα;ι άλλες μεγαλοεπιχειρήσεις, ναι. Δεν θα κάτσω να αναλύσω πόσο ντετερμινιστικά γίνεται ή να μπω στο βάθος της ψυχολογίας του καθένα, μιλάω για το βαθμό που αυτό είναι δεδομένο, δεν θα ισοπεδώσω εγώ τον άνθρωπο, αλλά ούτε θα παριστάνω ότι το 80% ψηφίζει πασόκ/νουδού κατόπιν ωρίμου πολιτικής σκέψεως. Αυτά σερβίρει το μενού, αυτά παραγγέλνει.
Αυτά. Αν εκφράστηκα λάθος, ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση. Αλλά θέλω να σχολιάσω ότι αυτό το φόρουμ έχει τραγικά αντανακλαστικά σε γενικές γραμμές και άθλιες αντιδράσεις.
42
-------
Δεν ελπίζω τίποτα
Δεν φοβάμαι τίποτα
Είμαι ξέμπαρκος