Page 10 of 23 FirstFirst ... 8910111220 ... LastLast
Results 136 to 150 of 333

Thread: Σοσιαλισμός στα εξάρχεια

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Εγώ νομίζω πάλι ότι πρέπει να βλέπουμε τις πράξεις σαν πράξεις, το χούφτωμα και η χρησιμοποιημένη σύριγγα είναι το πρόβλημα, το να μου την πέσουν μπαχαλάκηδες είναι ακριβώς το ίδιο με το να μου την πέσουν μπάτσοι αν το αποτέλεσμα είναι το σπασμένο κεφάλι μου, δε κατάλαβα δηλαδή, θα πρέπει να δικαιολογήσω κάποιον από τους 2 ή έστω να καταλάβω γιατί το έκαναν;
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ρε απλά υπάρχει και η πολιτική διάσταση των πραγμάτων. Και όπως είπα και πιο πάνω είναι σε ένα βαθμό αλληλένδετα αυτά τα πράγματα, αν ο άλλος δεν καταπιέζεται δύσκολα θα αρχίσει να σπάει αμάξια, εκτός αν έχει ψυχολογικά προβλήματα οπότε και πάλι πρέπει να τον μαζέψουν και να τον περιθάλψουν. Οπότε πρέπει να δούμε από τι καταπιέζεται και να το καταπολεμήσουμε, και προφανώς μέσα στα αίτια είναι και το ότι έχουμε μια αυταρχική, αντιδημοκρατική αστυνομία.
    Edit: Επίσης για να συνεχίσω το παραπάνω σκεπτικό, αν σου χουφτώσει το παιδί κάποιος άσχετος ναι μεν υπάρχουν αίτια και τρόποι πρόληψης που πρέπει να αναζητηθούν, αν όμως το κάνει αυτός που του έχει ανατεθεί η μόρφωσή του και υποτίθεται ότι καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις είναι πολύ πιο εμφανές το πρόβλημα και οι ευθύνες. Έτσι κι από τον άγνωστο κουκουλοφόρο μπαχαλάκια περιμένω λιγότερα, ξέρω ότι φταίνε χίλιοι δύο λόγοι γι'αυτή την κατάσταση, από την αστυνομία όμως που είναι μία σαφώς πιο ελεγχόμενη περίπτωση έχω άλλες απαιτήσεις.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Σύμφωνα με το αστικό δίκαιο ο κρατικός υπάλληλος δεν έχει σκοπό να σου σπάει το κεφάλι. Νομίζω αυτό πραγματεύεται το τοπικ.

Οι "μπάχαλοι", όπως οι χούλιγκανς, οι πουτάνες, η πρέζα και οι κύπριοι για μένα είναι ζήτημα για το "official κοινωνικές παθογένειες thread". Αν υπάρχει ένα υπαρκτό δίπολο είναι μπάτσοι-εμείς, όχι μπατσοι-μπάχαλοι.

Ε διαφωνώ. Δε σπάνε όλοι αμάξια επειδή καταπιέζονται, δεν είναι όλοι θύματα του γαμημένου του συστήματος, όταν ήμασταν μικρότεροι με τη μπαρέα μου χαράζαμε αμάξια και κατουρούσαμε σε πόρτες σπιτιών επειδή απλά ήμασταν μεθυσμένοι, οι μπαχαλάκηδες των γηπέδων δεν είναι καταπιεσμένοι, γενικά υπάρχει και η μαλάκυνση του εγκεφάλου, κάποιοι άνθρωποι απλά γουστάρουν ξύλο και μπάχαλα πώς να το κάνουμε.

Ειλικρινά αν κάποιος με χτυπήσει ή μου σπάσει το αμάξι ή μου πάρει την παρθενιά δε θα ασχοληθώ καθόλου με την πολιτική διάσταση του πράγματος, να μη το κάνει, άλλοι απολύονται και μένουν στο δρόμο και δεν έχουν να φάνε και δε σπάνε κανένα αμάξι, αυτοί μαλάκες είναι και θα έπρεπε να το κάνουν;

Να καταλάβω και τον ανταρτοπόλεμο και τα οδοφράγματα και τις μολότοφ και όλα, αλλά είναι φοβερή υπερβολή να λέμε ότι όλα γίνονται αποκλειστικά για χάρη του αγώνα και της ιδεολογίας και δεν ξέρω και γω τι.

High on Life VirusXI's Avatar

θα σου τη πέσουν 2-3 μπαχαλάκηδες, θα σου σπάσουν το αμάκσι, θα σου σπάσουν το μαγαζί, θα σε δολοφονήσει η σέχτα, θα σου βάλουν κατσαρόλα και γκαζάκια μπλαμπλαμπλα, α και τα εξάρχεια είναι άβατο κ γεμάτα γιάφκες. πολλή τιβί.

Αυτό που κσέρω εγώ είναι ότι έχω ανα διαστήματα μια κλούβα ματ κάτω απ'το σπίτι μου (να χαζογελάνε και να μου σπάνε τα αρχίδια στις 2 το βράδυ ξερωγώ) και δε φτάνει που συναντούσα 1 ή 2 διμοιρίες (αναλόγως τον προορισμό) στο δρόμο, ξέρεις με τον χαρακτηριστικό καμαρωτό τύπο με το G3A4 ανάμεσα τους, τώρα θα χουμε και τις περιπολίες.
    Στην καλύτερη περίπτωση (ως τώρα) απλά τα συναντάω και μου φτιάχνει η διάθεση ζώντας σε εμπόλεμη ζώνη. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον.
    Στη χειρότερη θα με σταματήσουν κάποια στιγμή για 'τρυφερό τετ α τετ' αργά ή γρήγορα.

Κιε αυτά τα τελευταία γιατί κάναν απόπειρα να σπάσουν το μαγαζί του μπουμπούκου, 2 τράπεζες και μια ΜΠΕΜΠΑ.

Έχεις δίκιο ρε Ντεθεμντή (κ αμνίζιακ), στα παπάργια μου όλα, θα γλυτώσω απ'τους μπαχαλάκηδες που κινδυνεύω.

■■

ρεταλι BURNIN AMBITION's Avatar

Quote Originally Posted by VirusXI View Post
    θα σου τη πέσουν 2-3 μπαχαλάκηδες, θα σου σπάσουν το αμάκσι, θα σου σπάσουν το μαγαζί, θα σε δολοφονήσει η σέχτα, θα σου βάλουν κατσαρόλα και γκαζάκια μπλαμπλαμπλα, α και τα εξάρχεια είναι άβατο κ γεμάτα γιάφκες. πολλή τιβί.

Αυτό που κσέρω εγώ είναι ότι έχω ανα διαστήματα μια κλούβα ματ κάτω απ'το σπίτι μου (να χαζογελάνε και να μου σπάνε τα αρχίδια στις 2 το βράδυ ξερωγώ) και δε φτάνει που συναντούσα 1 ή 2 διμοιρίες (αναλόγως τον προορισμό) στο δρόμο, ξέρεις με τον χαρακτηριστικό καμαρωτό τύπο με το G3A4 ανάμεσα τους, τώρα θα χουμε και τις περιπολίες.
    Στην καλύτερη περίπτωση (ως τώρα) απλά τα συναντάω και μου φτιάχνει η διάθεση ζώντας σε εμπόλεμη ζώνη. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον.
    Στη χειρότερη θα με σταματήσουν κάποια στιγμή για 'τρυφερό τετ α τετ' αργά ή γρήγορα.

Κιε αυτά τα τελευταία γιατί κάναν απόπειρα να σπάσουν το μαγαζί του μπουμπούκου, 2 τράπεζες και μια ΜΠΕΜΠΑ.

Έχεις δίκιο ρε Ντεθεμντή (κ αμνίζιακ), στα παπάργια μου όλα, θα γλυτώσω απ'τους μπαχαλάκηδες που κινδυνεύω.
    oti eipe
    skata sta moutra twn mpatswn
    ποθτανα ολα
    <Mitsmann>
    ολοι ειστε αβαγκαρντς αλλα οταν μπαινει το ΜΠΑΗ ΜΟΥΝΛΑΗΤ ΓΟΥΗ ΡΑΗΝΤ θυμαστε ολοι τι ειστε και απο που ερχεστε

iola 11
    www.facebook.com/iola11
    www.reverbnation.com/iola11 www.soundcloud.com/iola11 www.twitter.com/iola11band

Quote Originally Posted by Atropos View Post
    Κατά τ' άλλα, γι αυτόν το λόγο το GoT είναι σειρά με @@. Αν ήταν να κερδάει πάντα ο καλός και ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω, θα βλέπαμε Σβαρτσενέγκερ.

Βρες μου βρε ΠΟΥΣΤΗ Βάιρους ένα ποστ που να γράφω ότι είμαι υπέρ των μπάτσων στη γειτονιά σου ή υπέρ της καταστολής. Τι στο μπούτσο καταλαβαίνετε πια.

Γενικά από το τόπικ βγάζουμε το συμπέρασμα ότι μπάχαλα δε γίνονται ή αν γίνονται τα κάνουν προβοκάτορες ή αν δε τα κάνουν προβοκάτορες είναι μαλακίες της τιβί σκηνοθετημένες από το Γιάννη Δαλιανίδη.

Γενικά θυμάμαι και μια συζήτηση που είχαμε το Δεκέμβρη, που σου είπα για το αμάξι του γνωστού μου στα Εξάρχεια που του σπάσαν το τζάμι και πήγαν να του πετάξουν μολότοφ και δε το δεχόσουν. Ε τι να κάνουμε, έγινε αυτό το πράγμα, το ξαναλέω, δε χρειάζεται οπωσδήποτε να υπάρχει ένας καλός και ένας κακός στην υπόθεση, μπορεί να είναι και οι δυο κακοί, γιατί δε το δέχεστε με τίποτα πια.

Εσύ επιμένεις ότι βγάζουμε καλούς τους μπαχαλάκηδες, έχω πει ήδη 3-4 φορές ότι διαφωνώ.
    Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Ε διαφωνώ. Δε σπάνε όλοι αμάξια επειδή καταπιέζονται, δεν είναι όλοι θύματα του γαμημένου του συστήματος, όταν ήμασταν μικρότεροι με τη μπαρέα μου χαράζαμε αμάξια και κατουρούσαμε σε πόρτες σπιτιών επειδή απλά ήμασταν μεθυσμένοι, οι μπαχαλάκηδες των γηπέδων δεν είναι καταπιεσμένοι, γενικά υπάρχει και η μαλάκυνση του εγκεφάλου, κάποιοι άνθρωποι απλά γουστάρουν ξύλο και μπάχαλα πώς να το κάνουμε.
    Ωραία, και τι θα έπρεπε να γίνει για να μη γίνει αυτό; Ένας μπάτσος σε κάθε αμάξι κι άλλος ένας σε κάθε πόρτα;

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Εσύ επιμένεις ότι βγάζουμε καλούς τους μπαχαλάκηδες, έχω πει ήδη 3-4 φορές ότι διαφωνώ.
    Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Ωραία, και τι θα έπρεπε να γίνει για να μη γίνει αυτό; Ένας μπάτσος σε κάθε αμάξι κι άλλος ένας σε κάθε πόρτα;
    Ε μιλάς για την πολιτική διάσταση των πραγμάτων και σου εξηγώ ότι δεν υπάρχει πάντα πολιτική διάσταση στα πράγματα. Τόσο απλά. Τώρα αυτά για αστυνομικούς σε κάθε γωνιά κτλ τι να πω, ναι αυτό αννοούσα, ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Πάω για ύπνο.

Τον Δεκέμβρη γίναν πολλά που δε βγάζουν νόημα (μεταξύ άλλων πολλών που βγάζουν) με μια λογική ιδεολογιών ενός ιδανικού κόσμου χωρίς προβοκάτορες και κατεύθυνσης των ΜΜΕ (δηλαδή ορδές αποβλακωμένων ακα Κοινή Γνώμη).

Όπως κ να χει, δε πρόκειται να αλλάξει εμένα η γνώμη μου από κάτι που έγινε σε ένα φίλο σου, σε μία μαζική ανεξέλεγκτη κατάσταση με χιλιάδες άτομα στο δρόμο. Στην καθημερινότητα μου δε κινδυνεύω από κανένα κουκουλοφόρο, ούτε ο φίλος σου. Από μπάτσους ναι.

'Εκανες αυτή τη σύγκριση, δεν είπες ότι είσαι υπέρ των μπάτσων.

Εντιντ: επίσης φυσικά έχουν πολιτική διάσταση τα πράγματα όταν γίνονται μαζικά. ένα καμμένο αμάξι είναι έγκλημα (κάποιος έκαψε το ΑΜΑΚΣΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ), πολλά καμμένα αμάξια είναι, συμβολικό (κάποιος έκαψε αμάξια, δεν έχει κάτι με τον φίλο σου). τουλάχιστον έτσι θα γραφτεί στην ιστορία (γουαου).
    Last edited by VirusXI; 13-10-2009 at 01:57.

■■

@amneziak
    Ναι, ουσιαστικά αυτό λέω κι εγώ, ότι τα αίτια ενός μπαχάλου είναι πιο γενικά. Όταν έλεγα για πολιτική διάσταση εννοούσα τη λειτουργία της αστυνομίας, που είναι πολιτική επιλογή να έχουμε ψυχοπαθείς αγράμματους τραμπούκους για μπάτσους, πώς να το κάνουμε. Για τα κατουρήματα στις πόρτες και τις μολότοφ δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι, εκεί που πρέπει να αλλάξει κάτι είναι στην αστυνομία, που εν μέρει τροφοδοτεί και τέτοιες συμπεριφορές. Γι'αυτό είναι ηλίθιο να λέει κάποιος "προτιμώ μαλάκες μπάτσους από το να μου κατουράνε στην πόρτα". Να μην έχουμε μαλάκες μπάτσους και να δείτε που θα μας κατουράνε πιο σπάνια και στην πόρτα.

edit:
    Ρε απλά υπάρχει και η πολιτική διάσταση των πραγμάτων. Και όπως είπα και πιο πάνω είναι σε ένα βαθμό αλληλένδετα αυτά τα πράγματα, αν ο άλλος δεν καταπιέζεται δύσκολα θα αρχίσει να σπάει αμάξια
    "Πολιτική διάσταση" -> καθυστέρ μπάτσοι, "σε ένα βαθμό αλληλένδετα αυτά τα πράγματα" -> μπάτσοι με μπαχάλ.

+1 =ρ

■■

@amneziak
    Ναι, ουσιαστικά αυτό λέω κι εγώ, ότι τα αίτια ενός μπαχάλου είναι πιο γενικά. Όταν έλεγα για πολιτική διάσταση εννοούσα τη λειτουργία της αστυνομίας, που είναι πολιτική επιλογή να έχουμε ψυχοπαθείς αγράμματους τραμπούκους, πώς να το κάνουμε. Για τα κατουρήματα στις πόρτες και τις μολότοφ δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε κάτι, εκεί που πρέπει να αλλάξει κάτι είναι στην αστυνομία, που εν μέρει τροφοδοτεί και τέτοιες συμπεριφορές. Γι'αυτό είναι ηλίθιο να λες "προτιμώ μαλάκες μπάτσους από το να μου κατουράνε στην πόρτα".
    Ρε παιδιά (βαιρους και ντραγκον) συγγνώμη κιόλας. Πότε έκανα σύγκριση μπάτσων με μπαχαλάκηδες και πότε είπα ότι προτιμώ τους πρώτους; Γενικά σε ποιο ακριβώς ποστ μου είδατε κάτι υπέρ της αστυνομίας;

Σε λίγο θα μου πείτε ότι καταδικάζω και όσους κατέβαιναν στις πορείες το Δεκέμβρη.

Είπα αυτό που για μένα φαντάζει αυτονόητο, ότι δεν είναι όλοι οι μπάχαλοι ιδεολόγοι και ότι κάποιοι κάνουν μπάχαλα για το μπάχαλο της υπόθεσης, δε γενίκευσα σε κανένα σημείο, δεν είπα ότι όλοι οι αναρχικοί τα σπάνε αδιακρίτως, δεν εξέφρασα καμία άποψη για το τι συμβαίνει στα Εξάρχεια και εξήγησα το λόγο, τι άλλο πρέπει να πω πια.

Οριστικά καληνύχτα, καταλάβετε ό,τι θέλετε, δεν είστε χαζοί, μάλλον εγώ δεν εκφράζομαι σωστά, από αύριο ξαναγυρνάω στο τρόλλινγκ που το κατέχω περισσότερο.

Επίσης, λίγο οφφτόπικ από τα τελευταία ποστ, αλλά πρέπει κάπου να γράψω ότι τα Εξάρχεια, τουλάχιστον από κέντρο Αθήνας, είναι η περιοχή στην οποία αισθανόμουν πιο ασφαλής και η οποία για κάποιο λόγο κατάφερνε να έχει μια αίσθηση "γειτονιάς". Έχω μια υποψία ότι, αν παραμείνουν τα μπάτσοι, αυτό θα χαθεί. Αν και υποψιάζομαι ή ότι δε θα παραμείνουν για πολύ ή ότι θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.

Ρε άλεξ απλά χώθηκες σε συζήτηση σε εξέλιξη. Το τελευταίο που γράφω στο κουοτ που έκανες προφανώς πήγαινε στον death md. Στα υπόλοιπα που γράφεις στο τελευταίο ποστ συμφωνούμε.

edit: μπορεί να μπερδεύτηκες από το "λες", το οποίο πρόσεξα κι εγώ και άλλαξα ψιλοαμέσως, αλλά δεν το εννοούσα προσωπικά, το είπα σε φάση "είναι ηλίθιο να λέμε".

Tags for this Thread