Ακριβώς.
Από την υποχρεωτική μη επίδειξη του κάλλους (κατακριτέα και αυτή κατ' εμέ, αλλά είναι δικαίωμα του καθενός) ως την πλήρη κάλυψη οποιουδήποτε χαρακτηριστικού του προσώπου και του σώματος υπάρχει τεράστια απόσταση.
Εν πάσει περιπτώσει, βρίσκω εντελώς πρωτόγονο το σκεπτικό οι γυναίκες να καλύπτουν το σώμα τους και τα χαρακτηριστικά τους στο όνομα οποιασδήποτε ηθικής. Είναι υποτιμητικό για αυτές (προφανώς) αλλά και για εμάς. Δηλαδή τι, ο μουσουλμάνος άνδρας αν δει βυζάκι, δερματάκι ή έστω προσωπάκι είναι τόσο ζώο που δεν μπορεί να ελέγξει τις ορμές του; Γιατί δηλαδή να υποτιμούμε την ηθική των ανθρώπων βάζοντας φραγμούς;
Θέλω να πιστεύω ότι ζούμε σε έναν πολιτισμό που αυτές οι ψευτοηθικές είναι προ πολλού ξεπερασμένες (ή τουλάχιστον για έναν τέτοιο πολιτισμό παλεύουμε). Πιστεύω ότι πρέπει να αντισταθούμε σε έναν πολιτισμό που έρχεται στο δυτικό κόσμο φέρνοντας τέτοιες αναχρονιστικές αντιλήψεις.
Δε μιλάω για νομικές απαγορεύσεις. Λέω ότι με τη συμπεριφορά μας πρέπει να εξοβελίσουμε αυτό το κύμα πρωτόγονων αντιλήψεων, απ' όπου κι αν προέρχεται.
DISCLAIMER
Δεν το λέω ρατσιστικά-μισαλλόδοξα. Δε λέω να διώξουμε τους μουσουλμάνους, ΕΠΕΙΔΗ είναι μουσουλμάνοι, λέω να μην ανεχτούμε στην κοινωνία μας συμπεριφορές που μας πάνε πολιτισμικά αιώνες πίσω. Εφ' όσον κάποιος δεν προσπαθεί να μου εισάγει στην κοινωνία που ζω έναν ανορθολογικό, σεξιστικό και αυταρχικό κώδικα συμπεριφοράς, καρφί δε μου καίγεται από πού είναι και τι κάνει/πιστεύει. Η διαφορετικότητά του είναι ευπρόσδεκτη