View Poll Results: ?

Voters
113. You may not vote on this poll
  • ΠΑΣΟΚ

8 7.08%
  • ΝΔ

8 7.08%
  • ΚΚΕ

10 8.85%
  • ΣΥΡΙΖΑ

12 10.62%
  • ΛΑΟΣ

5 4.42%
  • Οικολόγοι

6 5.31%
  • Άλλο

14 12.39%
  • Άκυρο

13 11.50%
  • Λευκό

1 0.88%
  • ΔΓ / ΔΑ

5 4.42%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

12 10.62%
  • Αποχή

19 16.81%
Page 69 of 78 FirstFirst ... 19596768697071 ... LastLast
Results 1,021 to 1,035 of 1167

Thread: Εκλογές 2009;

Απελπισία, φέρτε τον καντιρού να εξηγήσει.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Δράκος ikonoklast's Avatar

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛ. ΑΜΕΣΑ.

Πολλ εναντίον κοινής λογικής. Ρώτα τον οντονιάν στην τελική να σου πει, να μη γίνεσαι κι άλλο ρόμπα, κρίμα είναι.

Μαζεύω όλο το κουράγιο μου και ξαναλέω: ο πήχυς καημένε ικόνοκλαστ είναι στις 3.000.000 ψήφους. Αυτόν δεν τον κατεβάζεις αν ψηφίσεις ανταρσύα, απλώς αλλάζεις τον αριθμό του ποσοστού επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Είτε λέγεται αυτός ο πήχυς 42% είτε λέγεται 38%, είναι ο ίδιος πήχυς, 3.000.000 ψήφοι. Δε χρειάζεται ούτε μία ψήφο λιγότερη για να πάρει αυτοδυναμία.
    Τράβα κορόιδεψε τώρα τον καντιρού επειδή είναι OMFG-ΤΟΣΟ-ΗΛΙΘΙΟΣ.

DROPZ! freezing_moon's Avatar

Εγώ πιστεύω ότι πρέπει όλα αυτά τα αριστερά κόμματα να βρουν μια κοινή γραμμή. Το κοσμάκι δεν το ενδιαφέρει τι ώρα πήγε τουαλέτα ο Τρότσκη ή τι είδους τσεκούρι έσχισε του ίδιου το σχετικά αδιάφορο κρανίο, το ενδιαφέρουν τρία απλά πράγματα που μπορεί να καταλάβει (τι θα σπουδάσουν τα παιδιά του, πότε θα βγει στη σύνταξη, αν υποχωρεί κιόλας το λίφτινγκ της Τρέμη). Άρα τα αριστερά κόμματα πρέπει να αφήσουν τις θεωρίες και τα διαβάσματα και, εστιάζοντας στο κοσμάκι, να προτείνουν μια δυνατή και ρεαλιστική λύση και να την εκφράσουν με απλές λέξεις, να την καταλαβαίνουν όλοι! Κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ.
    Να φροντίζεις γογγύλια
    και να μ' αγαπάς

είναι διγαμία

πάει τελείωσε

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Μαζεύω όλο το κουράγιο μου και ξαναλέω: ο πήχυς καημένε ικόνοκλαστ είναι στις 3.000.000 ψήφους. Αυτόν δεν τον κατεβάζεις αν ψηφίσεις ανταρσύα, απλώς αλλάζεις τον αριθμό του ποσοστού επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Είτε λέγεται αυτός ο πήχυς 42% είτε λέγεται 38%, είναι ο ίδιος πήχυς, 3.000.000 ψήφοι. Δε χρειάζεται ούτε μία ψήφο λιγότερη για να πάρει αυτοδυναμία.
    Τράβα κορόιδεψε τώρα τον καντιρού επειδή είναι OMFG-ΤΟΣΟ-ΗΛΙΘΙΟΣ.
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...10/2009_331962

Μου είναι πραγματικά αδύνατο να σε παρακολουθήσω. Διάβασε το άρθρο αν θες.

Μπετόν αρμέ.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να έχει αυτοδυναμία είναι μεταβλητό και εξαρτάται από το αν θα του επιτρέπει (του κόμματος) το ποσοστό αυτό να έχει 151+ έδρες. Έχουμε τα εξής 3 ενδεχόμενα:

1) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει το πρώτο κόμμα. Συνεπώς και αναντίρρητα βοηθάει το πρώτο κόμμα να έχει αυτοδυναμία.

2) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει ένα άλλο κόμμα >3%. Συνεπώς αυξάνει το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα και μειώνει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας του.

3) Η γιαγιά του Αμνήζιακ ψηφίζει ΑΝΤΑΡΣΥΑρα. Συνεπώς πιο εύκολην την αυτοδυναμίαν του πρώτου συγκριτικά με το αν είχε επιλέξει να κάνει το 2) λόγω επειδή είναι ευνόητο γιατί.

4) Άσκηση για το σπίτι: Αν η μαμά του Αμνήζιακ ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και η γιαγιά του Αμνήζιακ ΝΔ και υποθέτοντας ότι το σόι του δεν έχει άλλα θηλυκά μέλη τότε συνολικά η θηλυκή πτέρυγα που ανήκει στο σόι του Αμνήζιακ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΟΧΙ;

...αυτό δε συζητάτε;
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

ΕΔΙΤ:
    Δε ξέρω ρε φίλε, δε σου επιτίθομαι ή κατι, μπορεί να μην καταλαβαίνω τι σκατά λες, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά να μη μπορείς να το γράψεις με λόγια, μπορεί εγώ να μην ξέρω κάτι για τον εκλογικό νόμο ή να είμαι χαζός. Εγώ σου λέω απλά αυτό που λέει ο κακομοίρης ο συντάκτης στο 1 και στο 3.

Τι κρίνει την αυτοδυναμία; Με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο, η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα δεν έχει καμία απολύτως σημασία, καθώς το πρώτο κόμμα (ακόμη και με μία ψήφο διαφορά) πριμοδοτείται με 40 έδρες εις βάρος του δεύτερου. Το αν θα κερδίσει ωστόσο το πρώτο κόμμα την αυτοδυναμία εξαρτάται από μία και μόνον προϋπόθεση: να υπερβεί ένα συγκεκριμένο ποσοστό (που μάλλον θα κυμανθεί ανάμεσα στο 40-42%) και το οποίο εξαρτάται αποκλειστικώς από το αντίστοιχο που θα συγκεντρώσουν τα μικρότερα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής. Οσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα εξασφαλίσουν οι μικροί (Παπαθεμελής, Ενωση Κεντρώων, ΜΛ-ΚΚΕ κ.λπ.) τόσο υποχωρεί το ποσοστό που χρειάζεται το πρώτο κόμμα για να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Ποιον ευνοεί η ψήφος στα μικρότερα κόμματα; Η ψήφος στα μικρότερα κόμματα –λόγω του εκλογικού συστήματος που είναι το αναλογικότερο που είχαμε ποτέ– επηρεάζει καταλυτικά τις έδρες των μεγαλυτέρων και κυρίως του πρώτου κόμματος. Αν μάλιστα το «μικρό» κόμμα που τυχόν επιλέξουμε δεν μπει στη Βουλή τούτο θα διευκολύνει αποκλειστικώς την επιζητούμενη αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Γι’ αυτό και οι ειδικοί προσδίδουν πολύ μεγάλη σημασία αν για παράδειγμα στις σημερινές εκλογές οι Οικολόγοι μείνουν οριακά εκτός Βουλής. Σε μια τέτοια περίπτωση ο πήχυς της αυτοδυναμίας μπορεί άνετα να υποχωρήσει ακόμη και στο 40%. Ενώ αν πετύχουν την είσοδό τους (ακόμη και με 3,1%) ο πήχυς πιθανόν θα ανέβει ακόμη και στο 42%, δυσκολεύοντας έτσι την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.
    Τόσο απλά. Ας το λήξουμε, κόλλα το!
    Last edited by ikonoklast; 05-10-2009 at 20:39.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Δε ξέρω ρε φίλε, δε σου επιτίθομαι ή κατι, μπορεί να μην καταλαβαίνω τι σκατά λες, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά να μη μπορείς να το γράψεις με λόγια, μπορεί εγώ να μην ξέρω κάτι για τον εκλογικό νόμο ή να είμαι χαζός. Εγώ σου λέω απλά αυτό που λέει ο κακομοίρης ο συντάκτης στο 1.

Τόσο απλά. Ας το λήξουμε, κόλλα το!
    Μπα, στον πούτσο μου, λολ, ώρες ώρες είσαι σιχαμένος, ρίχνεις όλη την ειρωνία του κόσμου κι όταν καταλαβαίνεις ότι μάλλον έγινες όντως ρόμπα αναδιπλώνεσαι, ας σου γίνει μάθημα καημένε ικόνοκλαστ, την επόμενη φορά που θα ειρωνευτείς κάποιον θυμήσου ότι δεν μπορούσες να καταλάβεις μαθηματικά λυκείου (τα οποία έχω εξηγήσει όσο πιο αναλυτικά γίνεται, εκεί είναι τα ποστ, κάτσε διάβασε), κόλλα το στον κώλο σου λοιπόν!

Senior Member

Ντράγκον, τι 3 εκατομμύρια ψήφους λες;

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

όντως, είναι ακραίος.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Ρε μαλάκα δραγκον, στο 1 και στο 3 στο παραπάνω άρθρο, λέει αυτό που λέω.

Όχι αυτό που λες εσύ, εσύ λες πίπες. Γιατί είσαι τρελός, γιατί κάνεις ντρόγκες, δε ξέρω γιατί.

Δεν με ενδιαφέρει να τις μετρήσουμε, δεν με ενδιαφέρει αν θα γίνω ρόμπα, δεν με ενδιαφέρει να στην πω, δεν με ενδιαφέρει αν θα μου την πεις. Με ενδιαφέρει ότι αυτό που λες είναι λάθος, σοβαρά, μα το θεούλη που πιστεύεις. Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΟΥ να είναι λάθος, γιατί κατεβαίνω με εξωκοινοβουλευτικό σχηματισμό, καλώ τον κόσμο να μας ψηφίσει να πούμε, πρέπει να του λέω την αλήθεια για τον εκλογικό νόμο. Μην ξανακάνεις μαλακισμένο ποστ, θα σε αρχίζω μόνο στις χριστοπαναγίες.

Πείτε του και ένας ακόμα ότι έχει κολλήσει γιατί νομίζει ότι φταίει ο ουρακοτάγκος ή κάποιος άλλος φανταστικός εχθρός του.

Quote Originally Posted by Phoebus View Post
    Ντράγκον, τι 3 εκατομμύρια ψήφους λες;
    Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Ρε παλίκαρε Dragonlord, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει Α ψήφους να πούμε. Στην μία περίπτωση ο πήχυς είναι στα 42.96% και στην άλλη ξερωγώ στα 40%. Εσύ του ρίχνεις τον πήχυ να πιάσει την αυτοδυναμία...
    Ο πήχυς δεν έχει καμία σημασία, αν δηλαδή οι Α ψήφοι (ας πούμε τα 3 εκατομμύρια που πήρε) μεταφραστούν σε 10%, εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, εφόσον και πάλι παίρνει την ίδια αυτοδυναμία; Το πόσοστό που θα αντιστοιχεί στα 3 εκατομμύρια ψήφων σε νοιάζει;
    Τυχαίο νούμερο είναι, έστω ότι χρειάζεται 3.000.000 ψήφους για να πάρει αυτοδυναμία (με συγκεκριμένα δεδομένα έγκυρων ψηφοδελτίων σε κόμματα που μπαίνουν προφανώς), εξετάζω τι γίνεται αν ψηφίσεις κάποιο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.

A Bunny. Yes. BunnyDee's Avatar

Quote Originally Posted by Candiru View Post
    Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    εκλογές 4 οκτωβρίου τελικά!
    ημέρα των ζώων και επετειος ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας
    Απλά να πω. και επέτειος του 1957, που στείλαν τον Sputnik 1! - δορυφορικά το πάμε, όντως...
    (\ /)
    ( . .)
    c(")(")

Playing with the hand I was dealt - Playing to win.

If I blow your mind, do you promise not to think in my mouth?