Quote Originally Posted by The Good Son View Post
Και το κάρφωμα είναι άλλο ζήτημα. Ακούμε συνέχεια ιστορίες από λαζογερμανούς για το πώς στην γαμάτη Γερμανία εάν κάποιος πετάξει σκουπίδι στο πράσινο τον καρφώνουν και πόσο γαμάτη ιδιοσυγκρασία έχουν.
Δεν ξέρω, υπάρχει και η λύση του να μην πετάει ο άλλος σκουπίδια στο πράσινο ε. Γενικά, δε φταίει αυτός που κάνει την καταγγελία, αυτός που κάνει τη μαλακία φταίει. Δεν έχω καταγγείλει ως τώρα, αφού άλλωστε δε ρίχνουν πρόστιμα ακόμα άρα πρακτικά δεν έχει σημασία, αλλά δεν έχω κανέναν ηθικό ενδοιασμό να το κάνω, όσοι νομίζετε ότι είναι ρουφιανιά, δηλαδή ότι πρέπει να έχουμε κάποιου είδους αλληλεγγύη με τον μαγαζάτορα που δεν ενδιαφέρεται για τους μη καπνιστές ακόμα κι αν είναι υποχρεωμένος από το νόμο, αρκεί να έχει τους καπνιστές του χαρούμενους που θα του τα ακουμπάνε, είστε αλλού γι'αλλού. Αλληλεγγύη δείχνουμε σε όποιον καταπιέζεται, όχι σε όποιον καταπιέζει. Ανήθικο είναι να μην τον καταγγείλεις. Ούτε εγώ γουστάρω με την πράξη, προφανώς το ιδανικό θα ήταν η αστυνομία να έκανε τακτικούς ελέγχους και ακόμα πιο ιδανικό οι μαγαζάτορες να σέβονται το νόμο από μόνοι τους, αλλά όχι, δε σκοπεύω να βουλώνω όταν θέλω να πάω σε ένα μαγαζί και ο μαγαζάτορας δεν έχει ειδικό χώρο για μη καπνιστές επειδή φοβάται ότι θα του χαλάσουν οι δουλειές. Καλύτερα να του χαλάσουν οι δουλειές παρά τα πλεμόνια μου.