Shirime, να σε ρωτήσω κάποια παρεμφερή παραδείγματα να μου πεις;
Οι ιδεολόγοι αριστεροί χρησιμοποιούν προϊόντα/υπηρεσίες καπιταλιστικών εταιρειών/πολυεθνικών; Καταναλώνει πχ ο stam ή ο boris-san ή ο αριστερός εσύ ή ο κομμουνιστής εγώ(παραδείγματα μόνο είναι, μην αρπαχτείτε) προϊόντα από τα carrefour ή από τα lidl; Πίνουμε coca cola; Μήπως οι 40 μπύρες ήταν βεργίνες ή ακόμα πιο "προϊόν του λαού" και όχι amstel ή heineken που κάνουν ακόμα πιο πλούσιο τον κακό κεφαλαιοκράτη; Τα αμάξια μας τι ράτσα(σικ) να είναι; Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε για να γράψουμε εδώ;
Ε κι ο Ξήγας ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι για μένα. Προσφέρει προϊόντα/υπηρεσίες και εγώ ως άτομο που αγαπώ τη φάση θα πάω, όποιος και να το κάνει. Κι ο Βορίδης να έφερνε Domine, θα πήγαινα. Και ο οδηγητής σε φεστιβάλ της ΚΝΕ το ίδιο. Και οι ΑΝΤΑΡΣΥες, και μια οργάνωση αναρχικών, σε μια συναυλία για την συμπαράσταση των τάδε ή του δείνα σκοπού. Γιατί εμένα στα παπάρια μου το τι είναι ο διοργανωτής, εγώ πάω να δω, να χτυπηθώ, να ευχαριστηθώ μια μπάντα του εξωτερικού που γουστάρω.
Αυτό εδώ το περάσατε στο ντούκου;
Τα θυμάστε αυτά; Τα είχατε ζήσει τότε ή ήσασταν πολύ μικροί/δε νοιαζόσασταν για τη φάση; Που ήρθαν Brocas Helm το 2001 και δεν το πιστεύαμε; Που ήρθαν οι Manilla Road το 2002 και ήταν όνειρο ζωής για αρκετούς που πήγαν στο live; Αν τα έκανε ο Ξήγας θα είχαν λιγότερο κόσμο; Και έστω ότι είχε λιγότερη συμπαράσταση το εγχείρημα, θα συνέχιζε νομίζετε να γίνεται ότι γίνεται τώρα(περίπου 10 καλές underground σχετικά συναυλίες το χρόνο); Η συμπαράσταση στην σκηνή(τη μουσική, μην πεταχτεί κανάς εξυπνάκιας) φαίνεται από αυτά. Το πόσο ψηλά έχεις ως προτεραιότητα αυτά και όχι τους ΧΨΖ άλλους εξωτερικούς παράγοντες δείχνει το πόσο πραγματικά σε νοιάζει η φάση.Εδώ πριν από 7-8 χρόνια κάναμε αμάν να δούμε κανά καλό live. Τώρα που έρχονται με το τσουβάλι(ευτυχώς), θα αρχίσουμε να τα σνομπάρουμε για να γυρίσουμε στις εποχές που ήμασταν το 2000;
Ειλικρινά, έχουμε γεμίσει με τους ψαγμένους συλλέκτες πχ, που έχουν τα leather nunn, τα solar eagle, τα dark knight, τους υποστηρικτές του χώρου, που όμως τελευταίο live που πήγαν ήταν πριν από 3 χρόνια(και ήταν μεγάλη συναυλία). Στα underground, εκεί που γίνεται η διαφορά(δείτε παραπάνω - και το 90τόσο φέρναν μεγάλα ονόματα σε γήπεδα σπάνια, αλλού ήταν το πρόβλημα, στα live στα clubάκια) και την ξεχωρίζει ο καθένας τη διαφορά(οι 80 γίνονται 40 στο live), εκεί δεν πατάγαν για δικούς τους λόγους. Ε αυτούς εγώ, σόρι κι όλας, @@ υποστηρικτές τους θεωρώ. Να σου φέρνει ο άλλος την μπαντάρα που γουστάρεις να τους δεις να τα σπάνε στην σκηνή(κι εσύ από κάτω), αλλά εσύ να είσαι σπιτάκι σου και να ακούς το cd ή το βινύλιό τους.
ΥΓ: Το παραπάνω δεν πάει προς τον warlord, μην παρανοηθεί, προς θεού. Προς κανέναν από εδώ μέσα. Για άτομα εκτός του φόρουμ μιλάω γενικά. Ο καθένας που ξέρει 2-3 πράγματα από αυτά που ακούει θα τους έχει πετύχει κάπου(αυτούς ή παρόμοιους).
ΥΥΓ: Μιλάω μουσικά για τα πράγματα που γουστάρω και ξέρω. Αλλά φαντάζομαι δεν είναι μόνο ο χώρος του κλασσικού epic/heavy/power που έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία 10 χρόνια.
ΥΥΥΓ: Κάθομαι και τα γράφω αυτά, γιατί τελευταία φορά που τσέκαρα το ER δήλωνε μουσικό φόρουμ αν δεν κάνω λάθος. Αν ήθελα διάλογο με αριστερούς, αναρχικούς, ακροδεξιούς, δωδεκαθεϊστές ή ότι σκατά θέλετε, θα πήγαινα σε άλλο φόρουμ.![]()