Originally Posted by
Boris-san
Nαι ο Χιτλερ πηρε την εξουσια γαιτι ηταν χαρισματικος και εξυπνος και οχι γιατι το κεφαλαιο της Γερμανιας της Αγγλιας της Αμερικης και της Γαλλιας του εδωσε οτι ειχε και δεν ειχε γιατι τους εξυπηρετουσε.Πολυ λογικο
Γενικά παίζουν "επιχορηγήσεις" από άλλα κράτη σε τέτοιες φάσεις, αυτό δε σημαίνει ότι θα τα σκάγανε στον πρώτο τυχόντα αν δεν πίστευαν ότι είναι ικανός να τους κάνει τη δουλειά. Πχ, ρωσσικό ντοκυμαντέρ που είχα δει πριν κανα μήνα, η μεταφορά του Λένιν στη Ρωσσία μέσω Φινλανδίας με δρομολόγια τρένων και έξοδα καλυμένα από τη γερμανία. Όλα αυτά εν μέσω πρώτου παγκοσμίου πολέμου γιατί πολύ απλά μια επανάσταση στη ρωσσία θα έκλεινε αμέσως το ένα μέτωπο, οπότε και ο κάιζερ έκοβε επιταγές του στυλ 5 εκατομμύρια μάρκα εκείνης της εποχής και αξίας (δεν το λέω εγώ, τα γερμανικά αρχεία το λένε και αν υπάρχει λαός πορωμένος με την αρχειοθέτηση αυτοί είναι οι γερμανοί).
Αντίστοιχα, για τον Shitler δεν ξέρω από ποιους και για ποιο λόγο τα πήρε, αλλά προφανώς
1) τους συνέφερε να πάρει τα πάνω του και
2) εφόσον παίζει συμφέρον και επένδυση, ε δεν βάζεις και τα λεφτά σου σε κουτσό άλογο, πρέπει να το έχει λίγο ;-)
Για τα δικά μας και ον τόπικ τώρα, γενικά έχω φάει αρκετή απογοήτευση ανά τα χρόνια με τον απόλυτο τρόπο που λειτουργούν όλα στο ελλάντα. Από τα "δικά μας παιδιά" και τους "αν όχι μαζί μας, τότε αυτόματα εναντίον μας", μέχρι τους γενικεύοντες ξερόλες του τύπου "'ολοι οι παπαδες/άθεοι/έλληνες/μετανάστες/the one i love or love to hate ομάδα του πλυθησμού είναι αυτομάτως καλοί/κακοί/άπλυτοι/ρεμάλια/δολοφόνοι/πρότυπα/κλπ". Θα μου πεις πέφτω και γω στη λούμπα να τους βάζω όλους σε ένα τσουβάλι. Ε,όχι ακριβώς, γιατί θα κατέβω σε μια πορεία για κάτι που με προβληματίζει χωρίς να με νοιάζει ποιανού το σημαιάκι θα είναι μπροστά και γενικά δεν πιστεύω ότι είναι όλοι έτσι. Απλά αυτοί που είναι έτσι φωνάζουν και ακούγονται περισσότερο και επειδή συμφέρει κάποιους να γίνεται ντόρος και αποπροσανατολισμός από τα προβληματα, σιγοντάρουν όλοι αυτό το γαϊτανάκι του κακώς εννοούμενου τζερτζελέ χωρίς τελικό αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι με προβληματίζει η οικονομία, η καταστολή και η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αναιρεί το γεγονός ότι με προβληματίζουν και διεθνή θέματα που αφορούν αυτό το πράγμα που λέγεται ελλάδα, γιατί πολύ απλά ΟΛΑ έχουν αντίκτυπο στη ζωή μου. Το αστείο είναι ότι αν κάτσεις να τα συζυτήσεις αυτά με συγκεκριμένο κόσμο, οι μισοί θα σε βγάλουν εθνίκι και οι άλλοι μισοί κουκουλοφόρο χωρίς να είσαι τίποτα από τα δύο, γιατί πολύ απλά δεν υπόκεισαι στον τρόπο που έχουν μάθει να κατηγοριοποιούν τα πράγματα:rofl:
Προβλέπω να κάνω όπως στις ευρωεκλογές που πήγα και δούλεψα exit poll αντί να ψηφίσω, ή στην καλύτερη να ρίχνω ένα λευκό/άκυρο. Θα προτιμούσα να ψηφίσω βέβαια για να κάνω έστω το κομμάτι μου αυτό και να δείξω την απέχθειά μου για τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αλλά το βλέπω να είναι απόφαση της τελευταίας στιγμής.