Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 80

Thread: Laptops

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Μια κάρτα NVIDIA έχει X επιδόσεις γενικά.

Μια ATI έχει Υ, παρεμφερή με τις X.

NVIDIA μαζί με Autodesk βγάζουν driver που φτάνει τις επιδόσεις ως 5X.

Το Autocad τώρα, αν δε με απατά η μνήμη μου έχει 3d rendering. Πόσο 3d rendering, αυτό είναι θέμα χρήσης. Από λίγο ως ΠΑΡΑ πολύ.

Άρα ναι, θες κάρτα με καλές επιδόσεις. Ε δεν θα πάρεις κάρτα με Υ επιδόσεις, θα πάρεις μία με 5Χ. Εκτός αν όταν λες κάνω χρήση Autocad είναι όπως λες παίζω παιχνίδια στο PC, ξέρεις παλιά mame και τέτοια.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

The Patient H.'s Avatar

Κι επειδή λοιπόν το θέτεις ως μελέτη περίπτωσης: Raven πόσο 3d rendering κάνουμε οι μηχανολόγοι μηχανικοί?
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

Senior Member cloud's Avatar

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    λοιπόν, i7 ναι, και καλή οθόνη / μπόλικη μνήμη... για κάρτα γραφικών θέλω αξιοπρέπεια. παιχνίδια δεν παίζω εδώ και χρόνια (εκτός από το king's bounty που κόλλησα πέρσυ ). καμμιά ταινία όμως βλέπω στο γραφείο τα σ/κ ή αν ξεμείνω αργά το βράδυ. δε θα με χαλούσε η όλη σύνθεση να μην ξεφεύγει από τα 1300, χωρίς να είναι απόλυτος περιοριστικός παράγοντας. δυστυχώς, δε θα μπορώ να σκοτώσω τίποτα από όλα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. γίνονται και έλεγχοι σε αυτές τις περιπτώσεις επιδοτήσεων
    Εσύ είσαι αυτός με το pc επιδότησης που έχεις κάνει thread και στο adslgr;

Μην πας για i7 ρε. Καίνε τα κέρατα τους +πολύ ζέστη. Καλύτερα πήγαινε σε amd (πολύ φθηνότερο κόστος χωρίς να υστερεί πάρα πολύ σε επιδόσεις και τη διαφορά τη διαθέτεις σε πολύ καλή οθόνη) ή περίμενε τους i5 που επίσης θα υστερούν λίγο σε σχέση με τον i7 920 αλλά θα είναι πιο ισορροπημένοι (καλύτερη κατανάλωση).
    Αν όμως είσαι ο ίδιος τελικά, σου έχουν δώσει καλές συνθέσεις εκεί.

εδιτ: τώρα είδα ότι πρόσεξε την ομοιότητα κι ο ruthless Όπως και να 'χει ρίξε μια ματιά στο thread που σου λίνκαρε.
    Last edited by cloud; 02-09-2009 at 15:21.

Son of the Northstar Once_Emperor's Avatar

Θα μπω σφηνόπουτσα στο thread και θα πω ότι κάποιος λέει βλακείες. Αποδόσεις :

Η. -> 1,10
    Ruthless -> 9,50
    και οι 2 -> 4,00

Κατά τ'άλλα, οι ATI γενικά στα ίδια λεφτά με τις nvidia έχουν καλύτερες επιδόσεις αλλά τώρα με το Cuda και όλα τα κόλπα που αρχίζει και χρησιμοποιεί η nvidia σε συνδιασμό με το ότι βγάζει καλούς drivers και για linux, ε μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.

Με την επιδότηση αυτή τι ακριβώς παίζει btw?
    We revel in our time.

Quote Originally Posted by Once_Emperor View Post
    Θα μπω σφηνόπουτσα στο thread και θα πω ότι κάποιος λέει βλακείες. Αποδόσεις :

Η. -> 1,10
    Ruthless -> 9,50
    και οι 2 -> 4,00

Κατά τ'άλλα, οι ATI γενικά στα ίδια λεφτά με τις nvidia έχουν καλύτερες επιδόσεις αλλά τώρα με το Cuda και όλα τα κόλπα που αρχίζει και χρησιμοποιεί η nvidia σε συνδιασμό με το ότι βγάζει καλούς drivers και για linux, ε μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή.
    Τι CUDA κι αρχίδια ρε; Πες μου ένα σοβαρό λόγο που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο (για να σε προλάβω αν πεις video transcoding το κάνουν και οι ati).
    Physx; Μία από τα ίδια, ζήτημα να υπάρχουν 3 καλά games που το εκμεταλλεύονται.

Η ΑTi είναι 200 χρόνια πίσω στους drivers ε, αυτό είναι αλήθεια. Δυστυχώς για μας τους καταναλωτές δλδ γιατί σαν hardware είναι πολύ μπροστά. H nvidia το γάμησε και ψόφησε στο rebranding, ακόμα πουλάει την 8800 που έγινε rebranded σε 9800 που έγινε rebranded σε 250. Και όταν στα benchmarks την πάει πίπα κώλο η ati νιαουρίζει για το Physx. Ντροπής πράγματα

Αλλά αφήστε το μη βγούμε offtopic. Απλά σε αυτό που είπε ο Ruthless έχει δίκιο, για CAD και rendering περιβάλλοντα η nvidia είναι σχεδόν μονόδρομος.
    Last edited by cloud; 02-09-2009 at 15:29.

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

Quote Originally Posted by H. View Post
    Κι επειδή λοιπόν το θέτεις ως μελέτη περίπτωσης: Raven πόσο 3d rendering κάνουμε οι μηχανολόγοι μηχανικοί?
    είμαι πολιτικός μηχανικός και ως μοναχοφάης κάνω αρκετά αρχιτεκτονικά... 3d rendering μέσω archicad μόνο.

κόφτε την κόντρα και κάντε καμιά πρόταση ρεεε... στα 'ρχιδια μου ποια εταιρία νικάει. πείτε γνώμες χωρίς συγκριτικά

@once emperor, μπες στο ependyseis.gr
    Rock or Nothing

Μία με i7:

και μία με amd phenom 2:

Στην δεύτερη περίπτωση έγινε επίτηδες η παραχώρηση DDR3 -> DDR2 (οι διαφορές είναι σχεδόν αμελητέες) προκειμένου να χωρέσει κι ο SSD (είναι λιγάκι ακριβός, ναι). Επίσης στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για 8GB RAM, ξέχασα να βάλω x2 το kit αυτό. Οθόνη δεν σου προτείνω γιατί είναι περίπλοκο θέμα και δεν έχω πολύ ιδέα. Καλύτερα να εμπιστευτείς το μάτι σου
    Α και τα τροφοδοτικά είναι αναλόγως το γούστο σου. Το ακριβότερο είναι σε περίπτωση που θες να είσαι καλυμμένος και για μελλοντική αναβάθμιση (της κάρτας γραφικών).
    Last edited by cloud; 02-09-2009 at 16:05.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

nvidia > ati
    Γιατί υποστηρίζεται καλύτερα και με περισσότερη αξιοπρέπεια στο λαινουκς

από κει και πέρα , οι διαφορές στην "καθημερινότητα" του κάθε ένα δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλες.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Γενικα: ati > nvidia

Γιατί σου προσφέρει την ίδια δύναμη σε χαμηλότερη τιμή και στη τελική είμαστε καταναλωτές. Η Nvidia την έχει δει intel και το έχει γαμήσει τελευταία οπότε ας φάει κανένα καυλί μπας και στρώσει και γίνει έστω και λίγο σαν εκείνη τη εταιρία που κάποτε έβγαλε το Riva TNT2 (Viper 770 πινκζ). Μάκια!

Για τον raven: ίσως η Νvidia να είναι καλύτερη αν όντως βολεύει καλύτερα στη δουλειά του.
    Last edited by SpiritCrusher; 02-09-2009 at 17:03.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

Damaged Goods Inc. Black Snake Moan's Avatar

Από οθόνη για desktop αν θες μπορώ να σου προτείνω Dell 2209WA, 16:10 στις 22 ίντσες με ανάλυση 1680x1050 στα 60Ηz. Θα μου πεις ότι δεν είναι και καμια τεράστια, αλλά έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα σε σχέση με την πλειοψηφία των 22αριών που παίζουν στην αγορά...έχει IPS panel, που σημαίνει καλύτερη ποιότητα χρώματος και άπειρα καλύτερες γωνίες θέασης από τις κλασσικές 22άρες με TN panels.

Η μαγκιά είναι ότι ενώ τα περισσότερα IPS είναι πανάκριβα, αυτό είναι μια καινούρια υλοποιήση που βγαίνει με μικρότερο κόστος. Πχ, η αντίστοιχη 24άρα της ίδιας σειράς που ανακοινώθηκε πρόσφατα έχει H-IPS panel και κοστίζει πάνω από $600, ενώ η 22άρα που πήρα με το E-IPS παίζει από $200 στην αμερική (με κουπόνια κλπ), ως 350-400 γιούρο στην ευρώπη. Εγώ την παρήγγειλα απο pcbuyit.co.uk και μου ήρθε σε μια βδομάδα με τελική τιμή κοντά στα 290 ευρώ. Από το site της ελληνικής αντιπροσωπείας δίνουν τιμή που με ΦΠΑ βγαίνει στα 330, οπότε συμφέρει από Αγγλία.

Ανέβαλα την προμήθεια TFT οθόνης για 2 χρόνια, γιατί είχα συνηθίσει στις CRT και δεν ήθελα να έχω προβλήματα με χρώματα και γωνίες θέασης με μόνο αντάλλαγμα να κερδίσω λίγο χώρο στο γραφείο μου και μερικές ίντσες διαγώνιο. Όταν πλέον δεν πήγαινε άλλο έκατσα και το έψαξα 2 βδομάδες σε forums και κατέληξα εκεί.

Το monitor γενικά γαμεί, αλλά επειδή τίποτα δεν είναι τέλειο να σου πω και μειονεκτήματα.

Όλα οι τυποι TFT πάνελ έχουν κάποιο μειονέκτημα. Στα ΤΝ το χρώμα αλλάζει πολύ ανάλογα από ποια γωνία κοιτάς, ειδικά στον κάθετο άξονα, αλλά έχουν γρήγορη απόκριση (καλό για παιχνίδια). Στα PVA (πχ κάποιες samsung) το χρώμα αλλάζει αναλόγως τη γωνία που κοιτάς στον άξονα αριστερά/δεξιά, αλλά όχι όσο τα ΤΝ και γενικά έχουν καλό χρώμα. Στα IPS όπως η Dell 2209WA που σου προτείνω, το βασικό μειονέκτημα είναι ότι το μαύρο χρώμα έχει ελαφρώς φωσφοριζέ υφή, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ο καλύτερος συμβιβασμός ανάμεσα σε ποιότητα χρώματος, χρόνους απόκρισης και γωνίες θέασης.

Ο λόγος που δεν περπατάνε είναι ότι μέχρι τώρα ήταν πανάκριβες και ακόμα και με την 2209 που είναι φτηνή, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που αμερική και καναδά παίζει να περιμένεις κανα τρίμηνο μέχρι να στη στείλουν. Ευρώπη πωλείται κανονικά γιατί τα τσουτσέκια τσιμπάνε τις τιμές και από τα $200 την πάνε στα 350 euro, οπότε και τους συμφέρει να δίνουν όλη την παραγωγή εδώ.

Επίσης, η συγκεκριμένη είναι τόσο φωτεινή που σου καίει τους κερατοειδείς. Θέλει ρύθμιση και κάθε κομμάτι έχει μικροδιαφορές. Γενικά παίζει αυτό στις TFT, εκτός αν πάρεις καμια Eizo που τις ρυθμίζουν στο εργοστάσιο, αλλά οι εργατώρες αυτές πληρώνονται αδρά από τον τελικό καταναλωτή, πχ τιμές αντιπροσωπείας πάνω από χιλιάρικο, βάλε και τίποτα μεταφορικά ή το κέρδος του τοπικού μαγαζάτορα και είναι σαδισμός. Η μια λύση είναι να σκάσεις κανένα 200άρι έξτρα για calibration kit με χρωματόμετρα και το αντίστοιχο software που θα σου μείνει και για τις επόμενες οθόνες σου, αλλά αυτά είναι κυρίως για επαγγελματική χρήση από φωτογράφους που θέλουν τα χρώματα στην οθόνη να είναι όπως θα βγουν στην εκτύπωση.

Η άλλη λύση αν αποφασίσεις να την πάρεις είναι να σου δώσω ένα προφίλ διαχείρισης χρώματος για τον πίνακα ελέγχου και ένα site με μερικά τεστάκια για να την ρυθμίσεις μόνος σου με το μάτι. Τη δικιά μου έτσι την έστρωσα, κατέβασα και το brightness στο 0 και είναι αρκετά ξεκούραστη χωρίς να χάνει τίποτα σπουδαίο από ζωντάνια χρώματος και ευκρίνεια. Επίσης, παίζει 3 χρόνια πανευρωπαική εγγύηση για μηδενικά καμμένα/κολλημένα pixel, ίσως ακόμα και για υπο-πιξελ, που γενικά δεν το βρίσκεις εύκολα σε οθόνη τέτοιας τιμής.

Τέλος, η βάση απλά γαμεί, σταθερή και πολύ εύχρηστη. Δε ξέρω κατά πόσο σου χρειάζεται αυτό για CAD κλπ, αλλά έχει και δυνατότητα περιστροφής κατά 90 μοίρες. Πολύ καλό αν γράφεις/διαβάζεις κώδικα, κείμενα ή PDFs, ακόμα και για να βλέπεις φορουμάκια. Σετάρεις τους driver της κάρτας γραφικών να αλλάζουν μεταξύ οριζόντιας και κατακόρυφης απεικόνισης με ctrl+shift+οτιδιαολοθες, την γυρίζεις κατακόρυφα και έχεις χωρίς υπερβολή μισό μέτρο κατακόρυφη σελίδα που χωράει τα πάντα. Απλά κάνει τη ροδέλα του mouse να φαίνεται ντεμοντέ

Δυστυχώς, παίζουν μικροπροβλήματα κατασκευής γενικά στις TFT από το ένα κομμάτι στο άλλο, αλλά αν πετύχεις καλό κομμάτι και τη ρυθμίσεις η οθονη αυτη είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της.

Ρίξε μια ματιά εδώ να πάρεις μια ιδέα και αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου πω 2-3 πραγματάκια ακόμα που θέλουν προσοχή.

http://tinyurl.com/lm6alb

http://www.youtube.com/watch?v=coMpfMS91No
    He took her down to chinatown
    showed her how to kick the gong around...

Ωραίες οι Dell αλλά δυστυχώς δεν πωλούνται Ελλάδα. Κι αυτό πιθανότατα θα είναι πρόβλημα σε περίπτωση επιδότησης.

Damaged Goods Inc. Black Snake Moan's Avatar

Α, το ξέχασα αυτό περί επιδότησης. Βασικά νομίζω υπάρχει και Ελλάδα (την είχα βρει) αλλα είναι πιο ακριβή, τελευταία φορά που είχα κοιτάξει έβγαινε κάπου στα 330 ευρω. Επίσης, δε ξέρω αν τη συγκεκριμένη τη δίνουν σε ιδιώτες ή είναι μόνο για εταιρικά ΑΦΜ γιατί κάνει κάτι τέτοια η Dell.

Πάρτε και ένα γιουτουμπ με τη βάση

http://www.youtube.com/watch?v=QiBxe3RhYXU&NR=1
    He took her down to chinatown
    showed her how to kick the gong around...

Κρι Κρι jack the ripper's Avatar

για το λαπτοπ που λεω να τσιμπησω εχει να κανει κανεις κανα κομεντ????

Quote Originally Posted by jack the ripper View Post
    για το λαπτοπ που λεω να τσιμπησω εχει να κανει κανεις κανα κομεντ????
    Πάρτο μωρέ, λάπτοπ είναι, τι σχόλια θες;

Αλλά άντε πάρε ένα: τι το θες το λάπτοπ με full hd βαρίδι; Με τόσα λεφτά παίρνεις αξιοπρεπέστατο desktop + αξιοπρεπέστατο netbook. Επίσης με τέτοια ανάλυση σε 16.4" παίζει και να στραβωθείς, δε ξέρω.

Κρι Κρι jack the ripper's Avatar

nai to skeftika auto pou les gia tin analysi..elpizw na min einai toso stravomara....apo varos den einai tragiko...ithela laptop apokleistika giati feugw eksw gia metaptuxiako opote ena pc tha exw (laptop dld )...