Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 80

Thread: Laptops

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

θα σου δώσω ένα hint... το συγκεκριμένο μοντέλο παίζει στα 1780 με ΦΠΑ, δηλαδή:
    1495 + 285 γιούρο.
    από αυτά θα πάρω πίσω τα 1196 γιούρο ως επιδότηση και τα 285 θα τα δικαιολογήσω στην επόμενη δήλωση ΦΠΑ. οπότε θα βάλω από την τσέπη περίπου 300 γιούρο. νομίζω αξίζει τον κόπο.
    Rock or Nothing

The Patient H.'s Avatar

Ναι ρε παιδί μου, δεν αντιλέγω ότι έχεις χρηματικό κέρδος. Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού. Έχεις δει το laptop από κοντά?

Αν όχι, να σου πω το εξής: με 18,6 οθόνη α) είναι τεράστιο και β) είναι πολύ βαρύ. Χάνει δηλαδή (όχι εξ' ολοκλήρου εννοείται, αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό) το βασικό πλεονέκτημα του φορητού υπολογιστή: mobility. Μπορεί να μην σου φαίνεται τραγικό, αλλά ακόμα και ο 15,4" που έχω εγώ έχουν υπάρξει στιγμές που μου έχει κάνει την ζωή δύσκολη σε αυτόν τον τομέα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, με τόσα λεφτά έχεις έναν ΗΜΙ-φορητό. Δηλαδή αν δεις τι παίρνεις με τα ίδια λεφτά με σταθερό θα κλάψεις.

Max, 17άρι σε laptop αδερφέ (και αυτό τραβηγμένο από τα μαλλιά ε), από εκεί και πάνω έχεις πρόβλημα. Για σένα που είσαι συνάδελφος και σταντέ θα δουλεύεις το cadιτίς σου πιστεύω ότι σου είναι το ιδανικό μέγεθος.

Α και όλα αυτά πάντα χωρίς να ξέρω τις πραγματικές σου ανάγκες από έναν laptop (δε νομίζω να τις είπες).
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Anagkastika stirizoume Hillary

θα πάρω και desktop εννοείται...
    'νταξ' είναι μεν υπερβολή το 18,4'', αλλά ήδη έχουμε 15,4'' για σκληρή χρήση έξω. το συγκεκριμένο το θέλω για το σπίτι κυρίως, αλλά με δυνατότητα να το μεταφέρω εύκολα, είτε γραφείο είτε στο χωριό όπου ανεβαίνω συχνά, είτε αθήνα που κατεβαίνω ανα 15-20 μέρες και χρειάζομαι ένα μηχάνημα να δουλεύω. τεσπα, από την τσέπη να βάλω τόσα φράγκα δε θα το σκεφτόμουν με τίποτα, αλλά για 300 ευρώ είναι δέλεαρ...
    Rock or Nothing

The Patient H.'s Avatar

Από την άλλη, αυτή η τελευταία πρότασή σου, μετά το τελευταίο κόμα δηλαδή παίζει και να τα νικάει όλα Τσίμπα το αν είναι έτσι.

λοιπόν, πείτε και καμμιά πρόταση για desktop.
    επεξεργαστή - motherboard - οθόνη - κάρτα γραφικών κατά πρώτο λόγο.
    κουτί - τροφοδοτικό κατά δευτερο
    budget 1000 - 1500 euro
    Rock or Nothing

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Σκέψου σοβαρά να σκοτώσεις το laptop της επιδότησης σε κανάν γνωστό σου να βγάλεις τρελό κέρδος.

Κατά τ' άλλα, για τη δουλειά φαντάζομαι ε; Ή για το σπίτι; Δηλαδή με αυτά τα λεφτά παίρνεις τρελό κτήνος, που θα κάνει τα πάντα όλα. Αν είναι για τη δουλειά όμως, κάποια πράγματα δεν θα σε ενδιαφέρουν τόσο(πχ να το χρησιμοποιείς για να βλέπεις HD ταινίες). Πες και θα βρούμε σύνθεση. Χοντρικά να ξέρεις πως πας σε αυτά τα λεφτά άνετα για i7, μπόλικη μνήμη και βαρβάτη οθόνη. Κάρτα γραφικών δεν είναι ανάγκη να πάρεις ότι πιο high end υπάρχει φαντάζομαι αν το θες για autocad και μόνο.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

λοιπόν, i7 ναι, και καλή οθόνη / μπόλικη μνήμη... για κάρτα γραφικών θέλω αξιοπρέπεια. παιχνίδια δεν παίζω εδώ και χρόνια (εκτός από το king's bounty που κόλλησα πέρσυ ). καμμιά ταινία όμως βλέπω στο γραφείο τα σ/κ ή αν ξεμείνω αργά το βράδυ. δε θα με χαλούσε η όλη σύνθεση να μην ξεφεύγει από τα 1300, χωρίς να είναι απόλυτος περιοριστικός παράγοντας. δυστυχώς, δε θα μπορώ να σκοτώσω τίποτα από όλα αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. γίνονται και έλεγχοι σε αυτές τις περιπτώσεις επιδοτήσεων
    Rock or Nothing

Κοίτα γενικά τι παίζει αυτόν τον καιρό:

1) Οι i7 είναι υπό εξαφάνιση. Σε λίγο θα βγουν οι i3/i5, γεγονός που θα εκτοξεύσει τις τιμές των i7. Αν είναι να το πάρεις τώρα τώρα, ψάξου για i7. Αν μπορείς να περιμένεις καιρό(δεν ξέρω καταληκτική ημερομηνία για την επιδότηση), δες και τι θα κάνει η AMD ως απάντηση στους i3/i5(αυτό παίζει να πάρει πολύ βέβαια). Ανάμεσα σε i5 πχ και i7 πάντως, αν βιαζόμουν θα πήγαινα για i7 εγώ.

2) Οθόνη θαρρώ θα θες κανά κτήνος να έχεις άνεση να δουλεύεις χωρίς να ψάχνεις τις λεπτομέρειες. OK, παίζει να σε βγάλει εκτός budget λίγο, αλλά δες αυτό αφού οι πολλές ίντσες θα σου φανούν πιθανότατα χρήσιμες(το θεωρώ από τα καλύτερα μοντέλα για value/money). Αν θεωρείς το κόστος ή το μέγεθος υπερβολικό, κοίτα στις 24 ή και παρακάτω ίντσες, υπάρχουν πολλές επιλογές.

3) Μνήμη πας για 6+ GB προφανώς, οι τιμές είναι χαμηλά ακόμα, και εδώ θα παίξει εξαφάνιση ορισμένων τεχνολογιών και η τιμή εκεί θα ανέβει, αλλά εντάξει.

4) Ανάλογα με το budget πάλι, κοίτα για κανάν solid state δίσκο που θα έχεις λειτουργικό/προγράμματα, και δίπλα έναν κλασσικό SATA για τα δεδομένα(βρίσκεις πολύ φτηνούς 640ηδες πχ). Η διαφορά στις επιδόσεις είναι μεγάλη, όσο είναι και στην τιμή όμως(με 80 GB SSD καλά είσαι, μετά ξεφεύγει τελείως το θέμα).

5) Κάρτα γραφικών είναι το περίεργο μέρος. Προφανώς πας σε κάτι NVIDIA(τα είπαμε περί ATI και autocad γενικά). Το πόσο καλό θα είναι αυτό το κάτι εξαρτάται όπως σου είπα από την χρήση. Αφού παιχνίδια πχ δεν παίζεις(απαιτητικά τουλάχιστον), μπορείς να βρεις πολύ καλή κάρτα σε πολύ χαμηλή τιμή(ενδεικτικά οι 9600GT έχουν ξεφτιλιστεί στο θέμα τιμής αυτόν τον καιρό, μιλάμε για κανά 50άρι περίπου η καθεμία).

Επίσης, με ένα ψαξιματάκι στα πεταχτά, βρήκα αυτό το thread σε άλλο γνωστό forum και είτε είσαι εσύ εκεί, είτε κάποιος άλλος εκμεταλλεύεται την ίδια επιδότηση.

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Πολλοί την εκμεταλλεύονται O χρήστης Jimid ετοιμάζεται να χτυπήσει macbook air.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

The Patient H.'s Avatar

Ρούθλες, αυτό περί ΑΤΙ και cad από που προκύπτει? Και γιατί και στους δύο υπολογιστές μου με Ati το cad τρέχει σφαίρα?

Κάρτα γραφικών χαλαρά Ati. Κούραση να πληρώνουμε χρόνια τώρα την υποτιθέμενη ποιοτική ανωτερότητα της Nvidia σε διπλές τιμές από τα αντίστοιχα μοντέλα της ATI.

Με τίποτα ATI λέμε. Βάλε απλά στο google ati vs nvidia autocad και θα δεις πόσους να το λένε. Εδώ η nvidia βγάζει drivers αποκλειστικά για χρήση autocad που διπλασιάζουν χοντρικά τις επιδόσεις(σε συνεργασία με autodesk).

Πάντα, στην ίδια γενιά καρτών σε σοβαρές εφαρμογές, nvidia > ati. Δεν κάθομαι να βρω τώρα τι παίζει με τις τελευταίες, αλλά αν σου κάνει πχ συγκριτικό μερικών γενιών πίσω, δες και μόνος σου.

ΥΓ: Είμαστε αντί-ΑΤΙ για άλλους λόγους βασικά και πάντα χαίρομαι όταν η nvidia αποδεικνύεται ανώτερη των ati(σε μερικά πράγματα τουλάχιστον).

EDIT: Βρήκα και φρέσκα benchmarks. Δες και μόνος σου.
    Last edited by Ruthless; 02-09-2009 at 13:58.

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Quote Originally Posted by Ruthless View Post
    ΥΓ: Είμαστε αντί-ΑΤΙ για άλλους λόγους βασικά και πάντα χαίρομαι όταν η nvidia αποδεικνύεται ανώτερη των ati
    φέηλ.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

The Patient H.'s Avatar

Άλλο όμως βγάζουν καλύτερα αποτελέσματα σε benchmarks (τα οποία όποιος θέλει τα εμπιστεύεται ε, εγώ πάντως όχι, δεν ξέρω ο κάθε διοργανωτής του τι θέλει να σμπρώξει κάθε φορά) και άλλο το 'βγάζει conflicts με τις ATI το cad προσοχή' ε.

Τους special drivers for autocad and cooking ας μην τους σχολιάσουμε ε

ΟΚ Η., εμπιστευόμαστε αυτό που λες και όχι πχ το γεγονός πως η Autodesk σε συνεργασία με την NVIDIA βγάζει drivers με έως 5x καλύτερες επιδόσεις.

The Patient H.'s Avatar

Μα τι είναι το πρόγραμμα, παιχνίδι είναι και θέλει επιδόσεις? Έχεις ανοίξει autocad ποτέ σου?