Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 152

Thread: Τι θα γίνει ρε μαλάκες με τον άνθρωπο;

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

η καθημερινότητά σου είναι μια πολιτική πράξη.
    Το να πετάξεις το χαρτάκι στον δρόμο είναι πολιτική πράξη.
    Το να μην το πετάξεις επίσης.

Το γιατί κάνεις κάτι είναι επίσης σχετικό.
    Γιατί το νιώθεις? γιατί "πρέπει"? γιατί είναι της μόδας? κλπ.

Η δική μου άποψη είναι ότι αν κάποιος χρειάζεται αίμα και μπορώ να το δώσω δεν θα κοιτάξω να δω ποιος άλλος κάθετε στην ουρά για τον ίδιο λόγο.

Εννοείτε ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα , αλλά καμιά φορά ο σκοπός είναι πιο δυνατός από τις διαφορές.

Θα αναφερθώ φυσικά και στους καραγκιόζηδες φιεστάκιδες "εμείς μαζέψαμε περισσότερους από εσάς" οι οποίοι με αφήνουν παγερά αδιάφορο, και γελάει ο νοήμων κόσμος μαζί τους.
    Last edited by KoiliaSamprela; 25-08-2009 at 14:51.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    μικροπολιτική το να μη θες να κατεβαίνεις με τους πασόκους που δυο μέρες πριν του βομβαρδισμούς της Παλαιστίνης κάνουν συντροφικό συνέδριο με τον Εχούντ Μπαράκ, πρωθυπουργό τότε του Ισραήλ; Να το μάθουμε κι αυτό ν' αρχίσουμε να κατεβαίνουμε και με τη χρυσή αυγή τότε, κάτω οι εχθροπραξίες των οβραίων.
    Ναι, μπορείς να καταγγείλεις τους πασόκους ανεξάρτητα αλλά αν συμφωνείτε να κατεβείτε με τα ίδια αιτήματα φυσικά και πρέπει να γίνει, στο όνομα των αιτημάτων. Το αν η συνολική στάση τους ήταν υπέρ ή κατά του πολέμου είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί εκτός. Αυτό που λες είναι η φοβία του κάθε κομματικού ή πολιτικού χώρου ότι οι παραδίπλα "θα καπελώσουν τους Αγώνες μας", που ναι, είναι μικροπολιτική. Με χρυσαυγίτες αμφιβάλλω αν θα βρεθώ μαζί σε κάποια διαμαρτυρία γιατί δεν έχουμε κοινούς στόχους. Αν κάποιος στόχος συμπίπτει (που δεν πρόκειται), ναι, δε θα κάτσω να σκάσω αν στα δέκα μέτρα είναι μια παρέα καρατζαφερικών, έγω ξέρω γιατί είμαι εκεί, αν θέλουν κι αυτοί το ίδιο τόσο το καλύτερο για μένα, σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι που διεκδικούν το ίδιο πράγμα. Αν αρχίσω να ξεδιαλέγω με ποιον θέλω να κατέβω στο δρόμο θα μείνω μόνος μου, γιατί με το συμπάθειο, όλοι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μαλάκες είστε! Δε θα λύσω τις διαφορές μου με τους χρυσαυγίτες σε ένα υποθετικό συλλαλητήριο με κοινά αιτήματα, θα είναι εμφανείς πχ σε ένα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.
    Quote Originally Posted by ~ladykiller~ View Post
    twra an to 8eorite arketo auto 'i oxi posos me endiaferei, na pw tin ali8eia
    Εννοείται πως δεν θα απολογηθείς σε μένα, κουβέντα κάνουμε.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

είναι μικροπολιτική να μη θες να στηρίξεις τους "αγώνες" του ΠΑΣΟΚ. μάλιστα. λες και το πρόβλημα είναι η διαφορά του "κατέβηκαν στο δρόμο x χιλιάδες ενάντια στο νόμο!" με το "κατέβηκαν στο δρόμο y+z=x χιλιάδες ενάντια στο νόμο!".

Senior Member rage for order's Avatar

Θυμάμαι μια φορά και ένα καιρό, που εγώ ήμουν νέος και άβγαλτος και δεν ήμουν πολύ ΣΤΗ ΦΑΣΗ, είχα πιάσει κουβέντα στο τραίνο με δύο αλβανούς 25άριδες. Είχαν κάμποσο καιρό Ελλάδα, είπαμε για την ζωή τους εδώ, για την ζωή εκεί, για τους πολιτικούς, για το πως τους φέρονται οι Έλληνες, για τις δουλείες τους, οπότε σε κάποια φάση μου πετάνε το, για μένα τότε, απίστευτο "έχουν καλυτερέψει μωρέ τα πράγματα αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα τώρα είναι ότι έρχονται αυτοί οι βρομιάρηδες οι Πακιστανοί και μας παίρνουν τις δουλειές"!!!!!!!
    Είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό για την Ν. Αφρική όπου οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν νιώσει τον ρατσισμό βαθιά μέσα στον κώλο τους με το Απαρτχάιντ, είχαν βγει παγανιά και σκότωναν φτωχούς μετανάστες από άλλες χώρες με ρόπαλα και μαχαίρια.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι σε όλα τα θέματα δεν μετράει μόνο ο στόχος αλλά και η βάση που τα θέτεις. Το ζήτημα των μεταναστών δεν πρέπει να το βάζεις απλά ανθρωπιστικά. Το μόνο που έχεις να κερδίσεις από αυτό είναι να δώσεις την ευκαιρία και σε κάποιο μαύρο να σκοτώσει παιδιά στο Ιράκ. Το θέμα του ρατσισμού πρέπει να το βλέπεις ταξικά και μέσω των σχέσεων εξουσία γιατί αν δεν το κάνεις θα έχεις φαινόμενα σαν αυτά που είπα και που θα ανακυκλώνονται για πάντα.
    Το ίδιο και για την ΓΣΕΕ και τα εργατικά. Όταν νιώθεις ότι σε γαμάνε πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς ποιος σε γαμάει και γιατί. Πιστεύω ότι θα σε απασχολήσει και το τι είναι η ΓΣΕΕ, ποια η σχέση της με τα αφεντικά, ποιος ο ρόλος του κάθε γραφειοκράτη αριστερού που χύνει με τη λέξη ΔΣ κτλ. Εφόσον η ΓΣΕΕ και το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρα εχθροί σου το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το δείξεις και έμπρακτα στο δρόμο με ξεχωριστή πορεία, με άλλα χαρακτηριστικά και με δική σου οργάνωση και περιφρούρηση. Αν πας με την ΓΣΕΕ, ενώ φωνάζεις ενάντια στα αφεντικά σου, αυτά ή οι εκπρόσωποι τους περπατάνε δίπλα σου και εσύ εκτός του ότι τους ανέχεσαι τους δίνεις και το άλλοθι να λένε ότι παλεύουν και αυτοί για την τάξη σου.
    Ο μόνος λόγος να κατέβεις με την ΓΣΕΕ είναι να μην έχεις καθόλου κόσμο να σηκώσεις μια αξιοπρεπή πορεία και η ΓΣΕΕ να έχει κόσμο (μή εργατοπατέρες κτλ). Τότε πας και φωνάζεις και φωνάζεις και ενάντια στους εργατοπατέρες μπας και πείσεις κανέναν.

Quote Originally Posted by asimoulis View Post
    τι είναι οι μαυροπιπεράδες?
    Καστοριάδης και τα μυαλά μου πονάνε!

(κατά 90%)

rage μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι , και σε όλα συμφωνώ μέχρι τη φάση της ΓΣΕΕ και αν κατεβαίνεις πλάι ή όχι.

Είναι μεγάλη η συζήτηση και δεν πιστεύω ότι είναι άσπρο και μαύρο.

Απαξιώνεις την ΓΣΕΕ σαν θεσμό η λόγο του κάθε παπάρα που την καπηλεύεται. Αν ισχύει το πρώτο διαφωνώ κάθετα , αν ισχύει το δεύτερο είμαστε πολύ κοντά.

Και απέχω "από τη φάση" πάρα πολλά χρόνια για δικούς μου πολιτικούς και "συναισθηματικούς" λόγους , ίσως και της αλλοτρίωσης μου στη τριβή της καθημερινότητας και του "μεροκάματου".

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Στα του Ηλιόπουλου και της υπόθεσης της αλληλεγγύης, σήμερα είχε στο Σωτηρία περίπου 150 άτομα. Οι μπάτσοι βέβαια (που ήταν πολλοί, 3 κλούβες) δεν μας άφησαν να μπούμε καν στο προαύλιο του νοσοκομείου. Λογικά ο Θοδωρής δεν άκουσε τίποτα, παρόλου που μερικοί ξελαριγγιαστήκαμε. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μεταφέρθηκε εκεί, να μην έχει δηλαδή επαφή με τον έξω κόσμο λόγω της μορφής του νοσοκομείακου χώρου (ακα δάσος γύρω).

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    rage μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι , και σε όλα συμφωνώ μέχρι τη φάση της ΓΣΕΕ και αν κατεβαίνεις πλάι ή όχι.

Είναι μεγάλη η συζήτηση και δεν πιστεύω ότι είναι άσπρο και μαύρο.

Απαξιώνεις την ΓΣΕΕ σαν θεσμό η λόγο του κάθε παπάρα που την καπηλεύεται. Αν ισχύει το πρώτο διαφωνώ κάθετα , αν ισχύει το δεύτερο είμαστε πολύ κοντά.

Και απέχω "από τη φάση" πάρα πολλά χρόνια για δικούς μου πολιτικούς και "συναισθηματικούς" λόγους , ίσως και της αλλοτρίωσης μου στη τριβή της καθημερινότητας και του "μεροκάματου".
    δεν νομίζω ότι κάποιοι παπάρες έχουν καπηλευθεί την ΓΣΕΕ. σαν θεσμός έχει τους παπάρες που της αξίζουν. αυτός είναι ο ρόλος της και δεν αλλάζει. αν θέλεις υπάρχουν και άλλοι τρόποι να συνδικαλιστείς και μάλιστα νόμιμοι στα χαρτιά.

Quote Originally Posted by rage for order View Post

δεν νομίζω ότι κάποιοι παπάρες έχουν καπηλευθεί την ΓΣΕΕ. σαν θεσμός έχει τους παπάρες που της αξίζουν. αυτός είναι ο ρόλος της και δεν αλλάζει. αν θέλεις υπάρχουν και άλλοι τρόποι να συνδικαλιστείς και μάλιστα νόμιμοι στα χαρτιά.
    τα ίδια λέμε , δεν εννοούσα την ΓΣΕΕ σαν ΓΣΕΕ αλλά σαν ένα μεγάλο συνδικαλιστικό όργανο.

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης, οπότε ο Θοδωρής είναι πλέον ελεύθερος.

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Ζήτω.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Senior Member ~ladykiller~'s Avatar

"o agwnas twra dikaionete" klp klp

satan was a lez

R U OK Esteban's Avatar

Ναι, και δεν μπορεί να βγει από την Ελλάδα :S

Senior Member ~ladykiller~'s Avatar

a!?
    eixe kaneis autapates pos o opoiosdipote apofilakizete mexri na dikastei, mporei na vgei apo tin xwra!?

satan was a lez