- Η enitharmon μπορεί να βλέπει την εμφάνιση της Ellen Tigh ως "μπαλαντέρ" (και αλήθεια πού θα ήταν το κακό σ'αυτό έτσι κι αλλιώς; ), όμως ο ξεκάρφωτος τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται (έχοντας χάσει και καλά τις αισθήσεις της και ξυπνώντας κάπου χωρίς να θυμάται τίποτα) ουσιαστικά φωνάζει cylon. Το test του Baltar είναι απλό bonus.
- Όταν η Starbuck αιχμαλωτίζεται από τους cylons πάνω στον Caprica (αφού έχει πάει για να πάρει το βέλος από το μουσείο) και ρωτάει μόλις ξυπνάει στο νοσοκομείο ποιος την έφερε εκεί, ο Simon της απαντάει "ο Anders". Πώς λοιπόν γνωρίζει ένας cylon το όνομα του Anders, αν δεν είναι κι αυτός Cylon; Τρελή λεπτομέρεια και αυτή, η οποία ξεφεύγει 100% την πρώτη φορά που το βλέπεις.
- Στην αρχή του 2ου κύκλου, ο Gaius ρωτάει απηυδησμένος την Νο6 που τον ακολουθεί παντού ποια ή τι είναι επιτέλους και αυτή του απαντάει συγκεκριμένα "I am an angel of God with a mission to guide and protect you". ΟΚ καταλαβαίνω ότι η "θεία" εξήγηση στο τέλος της σειράς ξενέρωσε πολλούς "άθεους"(

), αλλά το μόνο για το οποίο δε μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τους δημιουργούς ειναι η έλλειψη σχεδίου στο γράψιμο της σειράς.
Τεσπα, υπάρχουν και άλλα διάφορα πραγματάκια που τώρα μου διαφεύγουν, και που βάζει το καθένα ένα λιθαράκι στην τελική εξέλιξη.
Για να είμαι δίκαιος, αν και δεν έχω φτάσει ακόμη, θυμάμαι το δεύτερο μισό του 3ου κύκλου το οποίο είναι τίγκα στα fillers, χωρίς καμία κίνηση προς την κεντρική υπόθεση. Και συμφωνώ ότι πρόκειται για μια χαμένη ευκαιρία, γιατί εκεί μέσα θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν και να εξερευνήσουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια διάφορες πτυχές πολλών πραγμάτων: της ακριβούς προέλευσης των cylons, της "θείας" διάστασης που ήθελαν να δώσουν οι δημιουργοί κλπ. Αλλά από την άλλη, πολλά από αυτά περιμένουμε να δούμε στη σειρά Caprica (της οποίας ο πιλότος ήταν πολλά υποσχόμενος), αλλά και στο The Plan που περιμένουμε τον Οκτώβριο. Και μάλλον οι τύποι είχαν σχεδιάσει από παλιότερα πολλά περισσότερα από όσα μπορούμε να ξέρουμε.