Για συγκοινωνίες, http://www.ktel-santorini.gr/ . Το δοκίμασα πρόσφατα και ήταν σωστά αυτά που λέει το σάιτ. Από και προς λιμάνι βάζουν για Φηρά ανάλογα με τα πλοία, οπότε αλλάζει από μέρα σε μέρα και βγάζουν χαρτί στα ΚΤΕΛ με τις ώρες, πρέπει να είναι κάτι του στυλ "45 λεπτά πριν φύγει το πλοίο" από Φηρά και "μόλις μας φανεί πως ήρθε όποιος ήταν να έρθει" από λιμάνι. Επίσης βάζουν και έξτρα λεωφορεία άμα έχει κόσμο.
Για παραλίες διαφωνώ, αν και δεν έχω πάει σε πολλές, αλλά πχ η κόκκινη είναι πανέμορφη. Κι η άσπρη είναι ωραία. Κι είναι μια κοντά στο αεροδρόμιο που περνάνε αεροπλάνα πολύ κοντά και δεν έχω πάει, αλλά θέλω. Επίσης ακόμα κι αν δεν είχε παραλίες κι είχε μόνο τη θέα από Φηρά/Οία, πάλι θα αρκούσε για να είναι πανέμορφη, έτσι κι αλλιώς η καλύτερη φάση στη Σαντορίνη είναι να κάθεσαι να κοιτάς σα μαλάκας αποκάτω (με 2η καλύτερη φάση τον πολύωρο ενθουσιασμό με τις ελαφρόπετρες).
That said, τέτοιο μέρος μέσα Ιουλίου+ για παραπάνω από 5 ώρες (όσο να έρθει το πλοίο για Ανάφη, στο περίπου) μου φαίνεται σενάριο βγαλμένο απ' τους χειρότερούς μου εφιάλτες (κόσμος, $$$, κόσμος ξανά), αλλά για να σκέφτεστε να πάτε τώρα (και μάλιστα σε κάμπινγκ) μάλλον θα έχουμε διαφορετική άποψη.
Για φαγητό δεν έχω ιδέα, με μίνι μάρκετ τη βγάζω σε τέτοιες καταστάσεις, τα μίνι μάρκετ ήταν μια χαρά.
Ακρωτήρι είναι ακόμα κλειστό.=\