ωραια, το εξηγω όπως το καταλαβαινω εγω:
θυμασαι οταν ημουν αθηνα που ημασταν εξαρχεια για φαγητο; θυμησου ποιοι ηταν μαζι και ποσοι καπνιζαν. δηλαδη θα επρεπε να πω απο την αρχη "παιδια, δεν καπνιζω, αν μπορειτε μην καπνισετε κι εσεις οσο ειμαι παρουσα". μαλακια δε θα ήταν; ειστε βλακες, αλλα καταλαβαινω οτι το απολαμβανετε, οποτε δε θα αρχισω τις υποδειξεις για να σας σπασω τα νευρα. δεν ειναι οτι οσο καπνιζατε ενιωθα ασχημα ή δυσανασχετουσα ή σας έβριζα ή κάτι, αλλά ρε παιδι μου δε μυριζει ωραια.
εσυ δηλαδη προσωπικα, οταν στην παρεα ειναι καποιος που δεν καπνιζει, εχεις κανει κανα τσιγαρο λιγοτερο; (καλα, εσυ μπορει, εισαι καλο παιδι, κι ο καρχαρτ παντα ρωταει, αλλα οι περισσοτεροι σταρχιδια τους). και νομιζω οτι αν οι καπνιστες δεν ηταν μανιακοι και εξαρτημενοι, μια χαρα αγαπημενοι θα ημασταν ολοι.
σοβαρα τωρα, αν κατι θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου ειναι το καπνισμα των γονιων μπροστα στα παιδια τους και κυριως στις εγκυες. οι περισσοτερες σκιες στους πνευμονες σε μη καπνιστες απο αυτο προερχεται, λιγη πισσα που και που που βγαινουμε μας κανει να εκτιμουμε περισσοτερο τον καθαρο αερα!
τουλαχιστον αν τωρα σε καποιο μαγαζι υπαρχει μερος για καπνιστες θα πηγαινω χωρις τυψεις εκει με την πιπα του καρχαρτ.