Page 28 of 67 FirstFirst ... 18262728293038 ... LastLast
Results 406 to 420 of 1005

Thread: Smoking ban update

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by nothingman View Post
    αυτή την γκρίνια "τόσο καιρό σας τρώγαμε στη μάπα" δεν τηνεκαταλαβαίνω
    ωραια, το εξηγω όπως το καταλαβαινω εγω:

θυμασαι οταν ημουν αθηνα που ημασταν εξαρχεια για φαγητο; θυμησου ποιοι ηταν μαζι και ποσοι καπνιζαν. δηλαδη θα επρεπε να πω απο την αρχη "παιδια, δεν καπνιζω, αν μπορειτε μην καπνισετε κι εσεις οσο ειμαι παρουσα". μαλακια δε θα ήταν; ειστε βλακες, αλλα καταλαβαινω οτι το απολαμβανετε, οποτε δε θα αρχισω τις υποδειξεις για να σας σπασω τα νευρα. δεν ειναι οτι οσο καπνιζατε ενιωθα ασχημα ή δυσανασχετουσα ή σας έβριζα ή κάτι, αλλά ρε παιδι μου δε μυριζει ωραια.
    εσυ δηλαδη προσωπικα, οταν στην παρεα ειναι καποιος που δεν καπνιζει, εχεις κανει κανα τσιγαρο λιγοτερο; (καλα, εσυ μπορει, εισαι καλο παιδι, κι ο καρχαρτ παντα ρωταει, αλλα οι περισσοτεροι σταρχιδια τους). και νομιζω οτι αν οι καπνιστες δεν ηταν μανιακοι και εξαρτημενοι, μια χαρα αγαπημενοι θα ημασταν ολοι.

σοβαρα τωρα, αν κατι θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου ειναι το καπνισμα των γονιων μπροστα στα παιδια τους και κυριως στις εγκυες. οι περισσοτερες σκιες στους πνευμονες σε μη καπνιστες απο αυτο προερχεται, λιγη πισσα που και που που βγαινουμε μας κανει να εκτιμουμε περισσοτερο τον καθαρο αερα!

τουλαχιστον αν τωρα σε καποιο μαγαζι υπαρχει μερος για καπνιστες θα πηγαινω χωρις τυψεις εκει με την πιπα του καρχαρτ.
    Vielen Dank für alles was mal war

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    ΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Παίζει να είναι ο μόνος ουδέτερος άνθρωπος εδω μέσα και τελικα ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. είστε απίθανοι.
    αποψεις τυπου "Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό,άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους"
    δεν ειναι ουδετερες, ειναι χαζες.

just because you're paranoid... κλπ

Vielen Dank für alles was mal war

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    σοβαρα τωρα, αν κατι θα επρεπε να απαγορευτει δια ροπαλου ειναι το καπνισμα των γονιων μπροστα στα παιδια τους και κυριως στις εγκυες.
    Πωπω, φρικάρω άσχημα όταν βλέπω πατεράδες με το μωρό αγκαλιά και τσιγάρο ταυτόχρονα, έτσι, να του έρχεται όλο στο πρόσωπο. Τελευταία φορά χτες στο Αγκίστρι, το μετάνιωσα που δεν του την είπα. Ζώα.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

A rock, an island Drumsick's Avatar

Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    ΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Παίζει να είναι ο μόνος ουδέτερος άνθρωπος εδω μέσα και τελικα ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑ!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.. είστε απίθανοι.
    αποψεις τυπου "Όσο δικαίωμα έχεις εσύ να μην εισπνέεις καπνό,άλλο τόσο έχει ο άλλος να τον εισπνέει, άσχετα αν η δική του εισπνοή επιβαρύνει άλλους"
    δεν ειναι ουδετερες, ειναι χαζες.[COLOR=Black]

just because you're paranoid... κλπ
    Eίναι πολύ αστείο το να απομονώνετε φράσεις απο ολόκληρα πόστς/απόψεις για να πείτε τη βλακεία σας.

Τη στιγμή που κι εσύ ποδαράκια έχεις και μπορείς να κάτσεις κάπου που δε καπνίζουν, στοματάκι έχεις για να διαμαρτυρηθείς αν κάτι σε ενοχλεί αλλά και νοημοσύνη λίγο μεγαλύτερη (μάλλον) απο του πιθήκου ωστέ να επιλέξεις να πας σε μαγαζί μη-καπνιστών, ναι τα ίδια δικαιώματα έχουμε.

Δε σας έδεσε κανείς μέσα σε τεκέ υποχρεώνοντας σας να ΡΟΥΦΑΤΕ ΠΙΣΣΑ. Εχετε ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Δικες σας.

μπε το μαύρο πρόβατο Coroner's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Quote Originally Posted by Coroner View Post
    Ντάξει, έχει χαθεί η ουσία. Βασικά ποιό είναι το πρόβλημα; Εγώ βρίσκω λογικό αυτό που λέει ο νόμος, ότι δηλ σε καταστήματα < 70 τ.μ. να μπορεί να γίνεται επιλογή. Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι στη πορεία θα υπάρξουν μαγαζιά που θα καλύπτουν τόσο τους καπνιστές, όσο και τους μη καπνιστές, δηλ. στάνταρ θα γίνει και ένα μεταλάδικο (λέμε τώρα) για αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός.

Το ερώτημα παραμένει πάντως το κατά πόσο θα ισχύσουν τα μέτρα.
    Μ. Πάντως για το "στάνταρ" της υπόθεσης μην παίρνεις και όρκο. Καταρχάς μιλάς ουσιαστικά μόνο για Αθήνα, καθώς πχ Πάτρα υπάρχουν 2; 3 μεταλλάδικα; Μη μιλήσω για Κόρινθο που είναι ένα σκάρτο. Κανένα δεν θα το τολμήσει να διώξει τους καπνιστές. Το πρόβλημα είναι το πώς έχουμε μάθει. Αν πχ μέχρι τώρα απαγορευόταν σε όλους τους χώρους το τσιγάρο, τότε λογικά τα περισσότερα μαγαζιά θα παρέμεναν αντικαπνιστικά, καθώς κάποιος που θα πήγαινε και θα είχε συνηθίσει την καθαρή ατμόσφαιρα θα έκοβε αν ξαφνικά το έβλεπε μέσα στον καπνό, οπότε θα φοβούνταν ότι θα χάσουν κόσμο - ενώ οι καπνιστές που πήγαιναν μέχρι τότε θα είχαν ήδη συνηθίσει να βγαίνουν έξω για τσιγάρο. Αντίστροφα λοιπόν, σήμερα οι μη καπνιστές έχουν συνηθίσει να ανέχονται τον καπνό ως κάτι φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Οπότε, κάποιος που πηγαίνει δέκα χρόνια σε τεκέδες, δε θα έχει πρόβλημα (η μεγάλη πλειοψηφία έστω) να συνεχίσει να πηγαίνει. Έτσι, ένα μαγαζί κάτω των 73.5 τμ (τόσο είναι το όριο, έχει και +-5%) ΠΟΛΥ δύσκολα θα απαγορέψει το κάπνισμα, διακινδυνεύοντας να χάσει όλους τους καπνιστές του από τον ανταγωνιστή που το επιτρέπει. ΔΕΝ ξεκινάμε από το μηδέν για να πεις ότι θα δημιουργηθούν μαγαζιά και για τους μεν και για τους δε. Γι'αυτό είναι και αστείο αυτό που λέει ο ικόνοκλατς, περί δήθεν δημοκρατικής επιλογής των θαμώνων του μαγαζιού να επιτρέπεται το κάπνισμα και κουραφέξαλα.
    Προφανώς η αλλαγή δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, αν ισχύσει η απαγόρευση και ο κόσμος συμπεριφερθεί ανάλογα, τότε σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπει και στο μυαλό κάποιων να ανοίξουν μαγαζιά μη καπνιστών αντίστοιχα με αυτά που απευθύνονται σε καπνιστές, ώστε να τραβήξουν τον κόσμο που δε τη παλεύει. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά για μη-καπνίζοντες ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να ζυγίσει τη επιθυμία του να πάει στο εν λόγω μαγαζί με την απέχθειά του προς τον καπνό (στη περίπτωση κατάλληλου εξαερισμού τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για άλλους, ωστόσο πάμε στο τεχνοκρατικό του πράγματος). Εγώ π.χ. που δε καπνίζω και με ενοχλεί ο καπνός, άμα υπάρχει καλό μεταλάδικο εκεί που είμαι στα παπάρια μου κιόλας για τον καπνό για ένα βράδυ.
    ...when worms are granted wings, angels have to crawl...

Senior Member Mostos's Avatar

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    αλλά το όλο flame ξεκίνησε από το ποστ του μώστου πως δεν είναι ωραίο να κακολογούμε αυτούς που ασχολούνται με καταγγελίες καπνιστών.
    για την ιστορία, αυτό που εγω εννοω είναι οτι δεν είναι χαφιές αυτός που ενοχλείται απο τον καπνό που δεν επρεπε να ειναι εκει και υπερασπιζεται το εννομο πλέον δικαίωμα του να μην καπνίζει. είναι λάθος χαρακτηρισμός.

και τελος πάντων μια χαρα ιδέα είναι να υπάρχουν μαγαζιά αυστηρά μη καπνιστών και μαγαζιά για καπνιστές, είναι και ωραία επιχειρηματική ιδέα.

Τέλος οταν το κράτος παίρνει ΜΙΑ απόφαση που στοχεύει στην αντικειμενική προφύλαξη του πολίτη απο ένα αντικειμενικά βλαβερό πράγμα, θίγοντας μάλιστα το συμφέρον μεγάλων εταιριών καπνού, εσείς το πάτε στο οτι περιορίζονται οι ελευθερίες σας; δεν υπάρχει τίποτα που να σας αρέσει κάποτε εστω και λίγο;

Ναι, αλλά αυτό που -μάλλον- θέλει να σου πει ο φάντομ ντακ, είναι πως όταν μια κυβέρνηση προωθεί τηλεφωνικές γραμμές για να καταδίδεις σε αυτήν κάποιους συμπολίτες σου για ένα τόσο μικρό γαμημένο λόγο, ενώ αυτή η ίδια κυβέρνηση είναι η βασίλισσα της γαμημένης διαφθοράς ανά τον αιώνα των κυβερνήσεων, είναι ΒΛΑΚΕΙΑ να χρησιμοποιούμε μαζί της τέτοιες μεθόδους, γιατί τότε :

α) θα μπορούσαμε σιγά σιγά να το κάνουμε και με άλλα θεματάκια ; )

β) αυτό δείχνει πως συμφωνούμε 100% με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί το μέτρο, και ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ όποιον δεν τον τηρεί.

Άρα, καλώς ή κακώς, ρουφιάνοι. Λες και δεν μπορεί ένας θιγμένος αντικαπνιστής να σπάσει τη μούρη του καπνιστή εκεί μπροστά του ή να το λύσει κάπως έτσι, πρέπει να γίνει θεία να παίρνει τετραψήφιους.

Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ κάτι τέτοιο, αν σε ένα μέρος δεν μου αρέσει κάτι που συμβαίνει, είτε το λύνω (20,85) είτε σηκώνομαι και πάω σε ένα καλύτερο (1,05). Άσε που δεν έχει διευκρινιστεί. Είναι ένας και καπνίζει στων μη. Παίρνω το τηλέφωνο και σκάνε τα κομμάντα και του το σβήνουν στο μάτι; Γράφουν πρόστιμο στο μαγαζί 20 χιλιάρικα ώστε να είναι πιο ΑΥΣΤΗΡΟ με τους πελάτες του; Και μετά φεύγουν όλοι αυτοί και κάθομαι και πίνω τον καφέ;

Πόσο καλύτερα θα κάνουμε τα απογεύματά μας έτσι.

Οι εργασιακοί χώροι άλλη ιστορία, αναφέρομαι σε μαγαζιά.
    Last edited by carheart; 06-07-2009 at 17:37.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

με πρόλαβε ο αρχίδας καπνιστής από πάνω. πάρε anyway:

ρε μώστε, κανείς δεν τον είπε χαφιέ, μαμάκια τον είπαμε όλοι, κάνε κριτική σε αυτό.

η αλήθεια είναι ότι ο Καραμανλής και η ΕΕ έχουν φάει τρελή πίεση τελευταία από το κοινωνικό, εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και αποφάσισαν να κάνουν αυτή την παραχώρηση στο λαό, ο οποίος εκτός της ψήφου του θα έπρεπε να τους ανταμείψει και με μερικά ανέιπωτα τσιμπούκια. ίσως επίσης τα έξοδα νοσηλείας που δίνει το κράτος για την περίθαλψη των καπνιζόντων είναι πια περίσσοτερα από τα οφέλη της φορολογίας και των μιζών από τις καπνοβιομηχανίες. ίσως, ακόμα, να θέλουν να καθόμαστε να ασχολούμαστε με αυτή τη μαλακία αντί να κάνουμε κάτι πιο εποικοδομητικό με το χρόνο μας, καλή ώρα. ίσως απλά να μας αγαπάνε και μετά από τόσα χρόνια στη φάπα να θέλουν να μας κάνουν καμια χάρη, δεν ξέρω. ο καθένας διαλέγει την ερμηνεία που γουστάρει (και του αξίζει).
    Last edited by Phantom Duck; 06-07-2009 at 17:41.

ρεαλιστικά πιστευεις δηλαδή οτι ο νόμος αυτός μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς τέτοιου τύπου διαμαρτυρίες, σωστα;

εγω δεν έιπα να πάρεις να ρουφιανέψεις στην πολεοδομία οτι ο απέναντι έκλεισε τον ημιυπαίθριο επειδή εσύ δεν μπορείς να το κάνεις, είπα οτι αν δεν πληρώσει ο καταστηματάρχης πρόστιμο που κάνει επιλεκτικά τα στραβά μάτια, ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, οπως σχεδον όλοι οι νόμοι αυτού του κράτους.

αν δεν συμφωνείς με αυτό, νομίζω οτι δεν είναι η καταγγελία το πρόβλημα σου αλλα το μέτρο αυτό καθεαυτό και τότε μεταπηδάμε σε άλλο θέμα.

lcsgp FIXXXER's Avatar

Ο Καρχαρτ τα λεει σωστα, ειδικα στο ποστ του περι ομαδοποιησης. Οποιος νομιζει πως οι "αντικαπνιστες" (λολ, δεν υπαρχει ουτε ενας στο θρεντ) θεωρουν μια ενιαια μαζα το σωμα των "καπνιστων" ειναι αστειος. Στο παρον θρεντ δεν χωριζονται ετσι οι ανθρωποι, χωριζονται σε ανθρωπους που σεβονται την ελευθερια του αλλου και σε αυτους που απλα δεν τους νοιαζει.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Φυσικά δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες οπότε αυτά που θα πω έχουν ειπωθεί σίγουρα αλλά είναι η Αλήθεια οπότε αξίζει να την ξανακούσετε.

Όσο διάβασα Ντράγκονλορντ αυτό που έλεγε με απλά λόγια είναι να υπάρχει σε όλα τα μαγαζιά ένας χώρος μη καπνιστών. Ένα μικρό, χαριτωμένο κομματάκι γης σε κάθε μαγαζί που ο αέρας του θα είναι καθαρός. Ε πόσο παράλογο είναι αυτό πια; Τώρα αν σε κάποια μαγαζιά είναι δύσκολο να γίνει λόγω μικρού/περίεργου χώρου, ε ναι το λογικό είναι το μέτρο να λειτουργήσει υπέρ των άκαπνων.

Το μόνο αντικειμενικό πράγμα σαυτή την κουβέντα είναι ότι το τσιγάρο κάνει κακό και στους παθητικούς καπνιστές. Άσχετα από το αν κάνει πολύ κακό ή λίγο, το κακό του το κάνει.

Ε και είναι προφανέστατο δικαίωμα κάποιου να μη γουστάρει το κακό αυτό, απορώ πώς σοβαρά άτομα του φόρουμ (λολ) δε μπορούν να το καταλάβουν. Για να το πούμε πιο απλά : Αν εσύ καπνίζεις ο διπλανός σου θα έχει επιπτώσεις στη σωματική (πρέπει να τα ξεχωρίζουμε ύστερα από τις παπαριές του Κάλκι) υγεία του. Θα βρωμίσει ο πνεύμονας του, η αναπνοή του, οι μασχάλες του, δεν ξέρω καιγω τι. Κάτι θα πάθει τέλος πάντων, σε βάθος χρόνου. Αν ο διπλανός σου σου απαγορέψει να καπνίσεις μπορεί να πεθάνεις από δυστυχία και ξενέρωμα αλλά ο πνευμονάκος σου μια χαρά θα είναι. Ε αυτό το πράγμα είναι σημαντικό, πώς να το κάνουμε, είναι ακριβώς αυτό που δίνει το "πλεονέκτημα" στους μη καπνιστές.

Μερικοί το κάπνισμα το έχετε ανάγει σε φιλοσοφία και ανθρώπινο δικαίωμα, είστε τραγικοί και εμετικοί και μεταλλάδες και γαμάω τις πρώην σας. Και άρχισε να μυρίζει καμμένο πεϊνιρλί οπότε brb.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Φαντομ δλδ ένα αστικό κράτος δε μπορεί να κάνει μία προοδευτική μεταρρύθμιση εννοείς;

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

μπορεί, για τους λόγους που παράθεσα παραπάνω, διαβάστε πριν ρωτήσετε.

να συμπληρώσω οτι δεν εννοω οτι το να πάρεις να καρφώσεις είναι το Σωστό, αλλα ξέρετε που ζούμε και πως γίνονται τα πάντα εδώ.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Δεν είπα ότι θα το κάνει για την καρδιά της μάνας του. Μία μεταρρύθμιση μπορεί να βρει συμμάχους, με τον καθένα για τους λόγους του, δε μπορεί;