Page 23 of 24 FirstFirst ... 1321222324 LastLast
Results 331 to 345 of 355

Thread: Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Δράκος ikonoklast's Avatar

αχαχα και Helm στο er. Σε λίγο θα γράψει ο Gabriel σ'αυτό το thread!

ontopik, Helm δε νομίζω ότι έχουμε κάποια ουσιαστική πολιτική διαφωνία σε κάποιο σημείο. Επίσης εγώ για το λεκτικό ομολογώ ότι ακούγα όντως πολύ χεβιμέταλ μικρός αλλά αντλώ παραστάσεις και απο το πολύ battle rap επίσης!

Αυτή η συζήτηση προσφέρει σε αυτών τον σκοπό. Το να αντικρούουν κάναν φασίστα ίσως προσφέρει σε αυτόν τον σκοπό επίσης (πόσο δεν ξέρω, περισσότερο σαν στρατιωτική άσκηση μου μοιάζει εμένα), η κριτική μου ήταν περισσότερο για την γλωσσά που υποδηλώνει ψυχική κατάσταση που αυτοαναιρείται κάπως και όταν αυτοαναιρείσαι τόσο σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ε λίγο μπερδεμενουλης αριστερός είσαι, όχι και πολύ πιστικός, όχι πολύ χρήσιμος, πως κατέλιξες έτσι και τι μπορείς να κανείς για να σοβαρευτείς? Αυτό προσπαθούν να εκφράσουν αρκετοί σε αυτό το θρεντ στους οποίους η έκκληση για ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΜΟΥΝΙΑ δεν φαίνεται να τους πείθει. Ίσως βία χρειάζεται, αλλά μη χαιρόμαστε και τόσο, σαν ζώα.
    Σ' αυτό το σημείο νομίζω ότι εκτρέπεις λίγο το τι έχει λεχθεί απο όσους "υπερασπίστηκαν" την βία στο thread (καλά ο χρήστης midnight ή κάποιος άλλος φαντάζομαι είπε μπαρούφες αλλά δεν διάβασα όλα τα ποστς - δε ξέρω). Αρχικά νομίζω ότι εμείς -μιλάω εδώ για το ρεύμα της αριστεράς που εκφράζει εμένα και άλλους στο φόρο, λολ- δεν προάγουμε γενικώς τη βία. Απλώς απορρίπτουμε τον πασιφισμό ως μη λειτουργικό. Αν υπάρχει κάποιο πολιτικό πλαίσιο στο οποίο μπαίνει η βία, όταν χρειαστεί και μόνο να μπεί, αυτή είναι η συνειδητή πολιτική αντι-βία. Μη λειτουργική επίσης -και πολύ πιο επιβλαβής- είναι η ασυνείδητη επιθετική βία, οι τραμπουκισμοί, η ατομική βία, τα μπάχαλα και γενικότερα ο λούμπεν μη-συλλογικός αυθορμητισμός που εμφανίζεται με βίαια χαρακτηριστικά εδώ κι εκεί. Η πολιτική αντι-βία απαντά έμπρακτα σε περιπτώσεις καταστολής ή επιθέσεων και υπάρχει μονοσήμαντα για να προασπίσει το συλλογικό υλικό συμφέρον. Μερικά πολύ απτά παραδείγματα: η περιφρούρηση ενός μπλοκ ή συντρόφων απο τους μπάτσους, περιπτώσεις όπου χρειάζεται να αποτρέψεις συλλήψεις/απελάσεις μεταναστών, να προστατέψεις φοιτητικές/εργατικές διαδικασίες απο τραμπούκους/παρακρατικούς, να αποκρούσεις ασφαλίτες ή να απομακρύνεις κάμερες, να υπερασπιστείς αποφάσεις συλλογικών οργάνων/απεργιών κλπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κρατική καταστολή δεν απαντιέται ουσιαστικά με πασιφιστικούς όρους, έχουν περάσει αυτές οι εποχές. Αν μιλάω αστειευόμενος για "κάνα μπερντάκι στους φασίστες" εννοώ πολύ ξεκάθαρα τέτοιου τύπου δράσεις.

Άρα όντως χρειάζεται μια αντικειμενική ψυχρότητα γύρω απο το θέμα, γιατί η βία καμιά φορά είναι αναπότρεπτη αλλά όπως ξαναείπα δεν είναι μέσο, είναι εργαλείο για να προστατέψεις την πολιτική σου στοχοθεσία. Σε συγκεκριμένες δε περιπτώσεις (υπάρχουν διάφορες που έχω στο μυαλό μου) δεν χρειάζεται καν βία, μόνο οι αντικειμενικοί πλειοψηφικοί όροι του κινήματος αρκούν για να πετύχεις κάτι. Αυτά όμως είναι διαδικασίες που δεν μπορούν να έχουν συνταγοχάρτια για το πως δρας που και πότε, δοκιμάζονται συνεχώς στην πορεία του πράγματος και αποδεικνύεται τι μπορεί να είναι επιζήμιο και τι προωθητικό. Πάντα, για μένα, με έναν ισορροπημένο συγκερασμό αυθόρμητης και συνειδητής δράσης.

(αν μάλιστα εντοπίσουμε και την αποτυχία της κοινοβουλευτικής αριστεράς μας είναι ότι ασχολείται πολύ με το 'πολιτικό παιχνίδι' και όχι όσο θα έπρεπε για να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και συσπείρωση με την διαμεσολάβηση της καθημερινότητας του εργάτη, που δεν είναι 'παιχνίδι' καθόλου)
    Να γίνει bump το thread με την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να φανεί πόσο δίκιο είχαμε τότε οι αντι-τσίπρας!

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

κάντε μικρότερα ποστς ή βγάλτε τα γαμώγατα άβαταρζ βρωμοκειμήλια, αλλιώς θα αρχίσω να υπερασπίζομαι τη σέχτα.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

ΛΜΑΤ!

ικονοκλαστ δεν διαφωνούμε. Το ξέρω ότι τι είπες και εσύ αλλά επειδή δεν είναι πολύ συνηθισμένο το ξαναλέω ας το φχαριστηθούμε και μια φορά και να ταπεινωθεί και το ταγκ .

Σ' αυτό το σημείο νομίζω ότι εκτρέπεις λίγο το τι έχει λεχθεί απο όσους "υπερασπίστηκαν" την βία στο thread (καλά ο χρήστης midnight ή κάποιος άλλος φαντάζομαι είπε μπαρούφες αλλά δεν διάβασα όλα τα ποστς - δε ξέρω).
    Για εκεί πήγαινε και σε κάνα δυο άλλους ... έγραψε και ο πάνκης ένα ωραίο για ξεκώλιασμα και σπασμένο μπουκάλι στην μούρη και κραυγές στα 100 βήματα κατευθείαν από το Double Dragon το οποίο δεν ξέρω αν το έγραψε για την γραφικότητα του πράγματος συνειδητοποιημένα ή αν τώρα που το θίγω κινδυνεύω και εγώ για ξεκώλιασμα και μούρη τυροτρίφτη. Θα το ρισκάρω. (Αν διαβάζεις πανκη... με τα μούτρα κανε ο,τι θες, όχι κώλο όμως, όχι κώλο! Μόνο λόγω αγάπης τέτοια πράγματα) Αναφέρθηκαν και φάση 'χαίρομαι όταν ο φασίστας τρώει ξύλο/δεν είναι άνθρωπος είναι σκουλήκι/δεν αλλάζει με τίποτε/τον ξεριζώνω σαν αρρώστια/από αυτόν τον κόζμο(πανεπιστήμιο)' που όπως είπα αριστερός άνθρωπος να καταλήγει να τα λέει σοβαρά κάπου κάτι δεν έχει λειτουργήσει όπως όφειλε στην διαδικασία αριστεροποιήσής του. Γενικά για τον μπαμπούλα που τους έχουμε συχνά τους ακροδεξιούς - και έτσι τους βολεύει - εγώ βλέπω προβληματικά άτομα κυρίως, δεν εύχομαι θάνατο σε κανέναν τέτοιον.

Senior Member rage for order's Avatar

Αθήνα:
    Spoiler

Θεσσαλονίκη:
    Spoiler

Στην Αθήνα κολλιέται και δεύτερη αφίσα με κείμενο σε 4 γλώσσες, από ότι ξέρω και στην Θεσσαλονίκη γίνεται κάτι αντίστοιχο.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Να μη ρωτήσω τι σημαίνει πρακτικά το "επιστρέφοντας ένα κομμάτι της βίας που υφίστανται πίσω" ε.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

royally fucked animae's Avatar

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Να μη ρωτήσω τι σημαίνει πρακτικά το "επιστρέφοντας ένα κομμάτι της βίας που υφίστανται πίσω" ε.

Τους βαράς, σε βαράνε.
    Kill the wise one!

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    αχαχα και Helm στο er. Σε λίγο θα γράψει ο Gabriel σ'αυτό το thread!
    Λολ το σκεφτόμουν κιεγώ αυτό. Ταιριάζουμε!!

Αν και αυτή που θα έπρεπε να γράψει οπωσδήποτε είναι η kuu.

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    εννοούν αυτό που είδες τον Δεκέμβρη, ότι γίνεται στους αγώνες.

Α. Οπότε να περιμένουμε και ανάλογα αποτελέσματα ε.

καλά αν κατέβουν και αυτοί πιο μαζικά και πιο οργανωμένα στον δρόμο, ε μάλλον δεν θα δούμε μία από τα ίδια

την επόμενη φορά θα προτείνω αντί για πορεία να οργανώσουμε πλέξιμο στεφανιών από λουλούδια και παραδοσιακούς χορούς (μαζί με τους μπάτσους)

rage for order, στέκι ασοεε δεν είσαι; Εσείς σε κάτι πλατεϊτσες δε κρυβόσασταν το δεκέμβρη;

Quote Originally Posted by rage for order View Post
    καλά αν κατέβουν και αυτοί πιο μαζικά και πιο οργανωμένα στον δρόμο, ε μάλλον δεν θα δούμε μία από τα ίδια

την επόμενη φορά θα προτείνω αντί για πορεία να οργανώσουμε πλέξιμο στεφανιών από λουλούδια και παραδοσιακούς χορούς (μαζί με τους μπάτσους)

Δεν πιστεύω να το λες ΕΙΡΩΝΙΚΑ ε;;

Άντε παιδιά, με το καλό, είμαι σίγουρος ότι αν γίνουν επεισόδια (που προφανώς θα γίνουν) και εμπλέκονται άμεσα και μετανάστες, όλοι αυτοί που κατηγορείτε (Κράτος, Παρακράτος, Ιπποκράτος κτλ) θα σαστίσουν προς στιγμήν και μετά θα σκεφτούν "ώπα, ας χαλαρώσουμε λίγο, να μειωθούν οι "σκούπες", να μειωθεί το ξύλο, να τους πάρουμε με το καλό βρε αδερφέ".

Ειλικρινά ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι δε χρειάζεστε καν προβοκάτορες. Αλλά προφανώς φταίει το σήμα της τηλεόρασης μου γιαυτό.

λολ δεν κατάλαβα για πότε λες πες εδώ ή πμ

edit:ikonoklast
    Last edited by rage for order; 04-07-2009 at 04:04.