Page 18 of 24 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast
Results 256 to 270 of 355

Thread: Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Senior Member cloud's Avatar

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Αφού ανοίξαμε τις καρδιές μας και απαντάμε στα καυτά ερωτήματα, γιατί δεν απαντά κανείς σε αυτό που ρώτησα πριν : Αφού το ξύλο είναι η λύση γιατί οι χρυσαυγίτες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Ή έστω, μιας και δεν έχω στατιστικά στοιχεία ξερωγω, γιατί γίνονται πιο ενεργοί;
    Μάλλον δεν τρώνε αρκετές

Πιθανότατα επειδή τα κοινωνικά προβλήματα ολοένα αυξάνονται, κάποιοι εκεί βλέπουν την λύση τους. Ή τους κάνουν άλλοι να τη δουν. Αν όμως εγώ σου πω τώρα ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί μια οργάνωση σαν την Χρυσή Αυγή στρατολογώντας κόσμο, θα πεις ότι αυτό μας εξισώνει με τους φασίστες και θα πάμε πάλι στο σημείο 0.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Φορ φακ σέικ. Θα μας βγάλετε και χρυσαυγίτες σε λίγο. Σαφώς και δε θα έπρεπε να υπάρχει μια οργάνωση σαν τη Χρυσή Αυγή, η διαφορά μας είναι στο πώς αποτρέπεις τη στρατολόγηση, εσείς λέτε με ξύλο, εμείς με λουλούδια και Jefferson Airplane.

Και τι πα να πει "τους κάνουν άλλοι να τη δουν". Με ξύλο;
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    η ειρωνία είναι μία μαλακία και υπεκφυγή όταν συζητάμε για υποτίθεται σοβαρά ζητήματα. Βρήκαμε τώρα, η μετα-μοντέρνα γενιά του ίντερνετ και γελάμε με τα πάντα, και από κάτι ουσιαστικό μηδέν. Η απάντηση σου στέκει και είναι λογική, αν και βέβαια δε λέει τίποτα, όπως και του άνιμε, εκτός από το "δε θα κάνουμε τίποτα" και θα περιμένουμε κάποια άλλη, απροσδιόριστη λύση. Για να δούμε λοιπόν πόσο εύκολα και γρήγορα θα δουλέψει ο "κοινωνικός αποκλεισμός" (η πρώτη πρόταση!!) όταν το χέρι του άλλου έτοιμο είναι, σχεδόν πέφτει, στο κεφάλι του μετανάστη. Τον βλέπω τον φασίστα, στο πάτωμα, να κλαίει που τον αποκλείσατε κοινωνικά.
    Νομίζω ότι έχω γράψει αρκετά σοβαρά και ουσιαστικά στο θρεντ για να έχω το δικαίωμα να ειρωνεύομαι όταν καλούμαι να γράψω τα ίδια. Τέσπα, κάνετε λες και οι φασίστες είναι το μόνο πρόβλημα στην κοινωνία στο οποίο πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε και άμεσα λύση. Και με τους μετανάστες που κλέβουν κόσμο σε συμμορίες στην Αθήνα κάτι πρέπει να γίνει, δεν είναι αυτό πρόβλημα; Μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν κλέψει δύο φίλους μου, και δεν έχω και τόσους φίλους στην Αθήνα ε. Και η κοινωνικοποίηση προφανώς δε θα εξαλείψει το πρόβλημα - αν ήταν έτσι δε θα υπήρχαν έλληνες κλέφτες. Προσπαθείτε να εκμαιεύσετε μια λύση, χωρίς όμως να δίνετε εσείς μία - γιατί οκ, το ξύλο ΔΕΝ είναι λύση, οι φασίστες μάλλον αυξάνονται, τα είπε κι ο αμνήζιακ. Ας δεχτούμε ότι για κάποια πράγματα δεν υπάρχει άμεση και ολική λύση. Ο φασίστας μπορεί να μην κλαίει αν αποκλειστεί κοινωνικά, αν όμως έχει μικρότερη επιρροή στην κοινωνία και δεν μπορεί να φέρει άλλους κοντά του τόσο εύκολα τότε αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Senior Member cloud's Avatar

Και τι πα να πει "τους κάνουν άλλοι να τη δουν". Με ξύλο;
    Απλώς (θέλω να) πιστεύω ότι κανείς δεν είναι τόσο τσουτσέκι ώστε να γίνει από μόνος του φασίστας.

royally fucked animae's Avatar

Quote Originally Posted by cloud View Post
    Αφού ανοίξαμε τις καρδιές μας και απαντάμε στα καυτά ερωτήματα, γιατί δεν απαντά κανείς σε αυτό που ρώτησα πριν : Αφού το ξύλο είναι η λύση γιατί οι χρυσαυγίτες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Ή έστω, μιας και δεν έχω στατιστικά στοιχεία ξερωγω, γιατί γίνονται πιο ενεργοί;
    Μάλλον δεν τρώνε αρκετές

Πιθανότατα επειδή τα κοινωνικά προβλήματα ολοένα αυξάνονται, κάποιοι εκεί βλέπουν την λύση τους. Ή τους κάνουν άλλοι να τη δουν. Αν όμως εγώ σου πω τώρα ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί μια οργάνωση σαν την Χρυσή Αυγή στρατολογώντας κόσμο, θα πεις ότι αυτό μας εξισώνει με τους φασίστες και θα πάμε πάλι στο σημείο 0.

Όχι, δεν θα πρεπε.
    Πως αντιμετωπίζεις όμως το γεγονός ότι αυξάνονται?
    Παίζοντας ξύλο? Το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν.
    Η προσπαθείς να δημιουργήσεις μια παιδεία και μια κοινωνία που θα μπορεί να δεχτεί και άλλους ανθρώπους πέρα από τους ντόπιους?
    Δεν ξέρω, αλλά η πρακτική πάμε να τα γαμήσουμε τα μουνιά, να τους ξεπαστρέψουμε, να τους κάνουμε τροφή για τα σκουλήκια, μάλλον θυμίζει Χιτλερ. (ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ)

Αν αντί για την υγιή λύση (που ξαναλέω είναι πιο χρονοβόρα και θέλει και μερικά κιλά αρκίδια για να μπορέσεις να καταφέρεις κάτι) προτιμάμε αυτή που απλά θα αναπαράγει την βια σε μια εντλεςς λουπ, ε τότε το μόνο που χω να πώ είναι πως το σύστημα κάνει μια χαρά την δουλειά του, ακόμα και σε αυτούς που νομίζουν ότι βλέπουν 3 πράγματα παραπέρα.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το τι προφιλ έχει ενας πολιτικός χώρος στην κενονία, είναι μειζωνος σημασίας. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Γιατί χωρίς το σύνολο των ανθρώπων, δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Αν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι "οι φιλήσυχοι και νομοταγείς" δεν δουν κάτι το οποίο θα μπορέσει να μπεί στην καθημερινότητα τους και να μπορέσουν αν το δουν ως κάτι στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και αυτοί, τότε δεν υπάρχει περίπτωση ούτε οι φασίστες να εκλείψουν (δυστυχώς αυτή την στιγμή είναι πιο νομιμοποιημένοι από τον κόσμο, παρά ο ραντομ αριστερός χωρος), ούτε εν τέλει υγιή πρότυπα να μπορέσουν να γίνουν ένα με την καθημερινότητα μας.

Και αν ο ραντομ αριστερος πολιτικός χώρος, γραφει στα αρχίδια του όλα τα παραπάνω, ε τα αρχίδια του θα συνεχίσει να παίρνει. Χωρίς απλό κόσμο στο πλευρό κάποιου, δεν γίνεται τίποτα. Και γκιες γουατ. Οι φασίστες τον έχουν ιν ε γουει.
    Kill the wise one!

Son of the Northstar Once_Emperor's Avatar

Οι μισοί λένε η βία δεν αποτελεί λύση, οι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλη "άμεση" λύση άρα ο κόσμος κατεφεύγει στη βία. Η ερώτηση είναι, εσείς που την καταδικάζετε την βία, πιστεύετε ότι αν δεν έπεφτε καθόλου ξύλο με τους φασίστες, η κατάσταση θα ήταν ίδια, καλύτερη ή χειρότερη?
    We revel in our time.

Quote Originally Posted by Once_Emperor View Post
    Οι μισοί λένε η βία δεν αποτελεί λύση, οι άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει άλλη "άμεση" λύση άρα ο κόσμος κατεφεύγει στη βία. Η ερώτηση είναι, εσείς που την καταδικάζετε την βία, πιστεύετε ότι αν δεν έπεφτε καθόλου ξύλο με τους φασίστες, η κατάσταση θα ήταν ίδια, καλύτερη ή χειρότερη?
    Την έχω απαντήσει ήδη εμμέσως, εκεί που είπα ότι η βία γενικότερα υποσκάπτει το κίνημα και το περιθωριοποιεί. Χωρίς αυτή θα μπορούσε να έχει άλλη δυναμική το κίνημα και άλλη επιρροή στην κοινωνία.

Καταρχάς δεν πιστεύω ότι υπάρχει άμεση λύση.

Γενικά είμαι πρακτικός άνθρωπος και η πραγματικότητα που ζω μου δείχνει ότι όπως το ξύλο με τους μπάτσους νομοτελειακά γεννά περισσότερους και πιο σκληρούς και πιο "δικαιολογημένους" από την κοινωνία μπάτσους, έτσι και το ξύλο με τους φασίστες γεννά περισσότερους φασίστες.

Ρε ΑΔΕΛΦΙΑ, βλέπετε ότι παρόλο που η εξέγερση του Δεκέμβρη ξεκίνησε με σοβαρότατη αφορμή, κατέληξε με τον κόσμο εναντίον αυτών που την ξεκίνησαν, με περισσότερη αστυνόμευση και με πρόσφορο έδαφος για σκληρότερα μέτρα.

Σχετικά με τους φασίστες, βλέπετε και στις εκλογές ενίσχυση του ακροδεξιού κόμματος και πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά δεν αρκούν για να σκεφτείτε ότι παίζει να πάει και κάτι λάθος; Δε λέω προφανώς ότι για όλα αυτά φταίνε οι αναρχικοί, ειλικρινά δε θα αντέξω να το πει κάποιος (και) αυτό, αλλά οι αναρχικοί έχουν καταλήξει με απίστευτη ευκολία να είναι οι κακοί της υπόθεσης στα μάτια του κόσμου, όσοι δεν είστε ελιτιστές της κωλάρας δε σας προβληματίζει καθόλου αυτό;

Πιστεύετε ότι φταίει το ότι δεν έχουν φάει όσο ξύλο θάπρεπε οι φασίστες;

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    γιατί οκ, το ξύλο ΔΕΝ είναι λύση, οι φασίστες μάλλον αυξάνονται, τα είπε κι ο αμνήζιακ.
    το ότι αυξάνονται οι φασίστες δεν έχει καμία σχέση με πόσο ξύλο πέφτει, πίστεψε με εάν θέλεις βέβαια, ότι χωρίς ξύλο και χωρίς καμία αντίδραση θα ήταν πολύ περισσότεροι. Οι φασίστες και γενικότερα ο απολυταρχισμός είναι ένα φαινόμενο που διογκώνεται σε καιρούς κρίσεων, άνοιξε λίγο την βικιπέντια σε παρακαλώ και δες πως και που και σε τι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εμφανίστηκε ο φασισμός και τι ανάγκες κάλυψε και ποιες συνθήκες του επέτρεψαν να εμφανιστεί. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα τότε ο κόσμος ψάχνει για εύκολες και ακραίες λύσεις και για μαύρο άσπρο, πιθανόν από όλες τις πλευρές. Θα δείτε λοιπόν φοβάμαι και στο μέλλον ότι θα έχουμε πολλούς κοντά μας, και ότι με το να τους αφήνεις ήσυχους να αναπτυχθούν το μόνο που κάνεις είναι να μη βοηθάς. Σου έδωσα ένα παράδειγμα με τον Μουσολίνι πιο πριν, διάβασε λίγο και για το NSDAP και τα ξαναλέμε εάν θες.

Για το κίνδυνο των συμμοριών των μεταναστών θα σου απαντήσει κάποιος άλλος φαντάζομαι.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Son of the Northstar Once_Emperor's Avatar

Mωρέ ναι, καλά όλα αυτά. Κινήματα, κοινωνικοί αποκλεισμοί, αναδιάρθρωση της παιδείας και τα ρέστα. Όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται έξω στο δρόμο, εκεί που πέφτουν οι μπούφλες και τα μαχαιρώματα. Δεν είναι κατ'ανάγκη το ότι η συγκεκριμένη τακτική υποσκάπτει το "κίνημα" κακό, αν τουλάχιστον μπορείς να περιορίσεις τα παραπάνω φαινόμενα. Δλδ, καλό θα ήταν να πάρει 1000 λιγότερους ψήφους η Χρυσή Αυγή στις εκλογές αλλά καλύτερο θα ήταν πιστεύω να μη βλέπουμε σκηνικά τραμπουκισμών στο δρόμο.

Γιατί και στην τελική, (μεγάλη κουβέντα θα πω αλλά μην σταθείτε εδώ) οι ακροδεξιοί ξεχωρίζουν από τους δεξιούς κυρίως μέσω του "ακτιβισμού τους" (ναι οκ και τις προφανείς ιδεολογικές διαφορές...). Αν σταματήσουν οι ακτιβισμοί τότε θα είναι απλά άλλο ένα κόμμα. Δεν τους ψηφίζουμε.
    Last edited by Once_Emperor; 29-06-2009 at 04:12.
    We revel in our time.

γιατί οκ, το ξύλο ΔΕΝ είναι λύση, οι φασίστες μάλλον αυξάνονται, τα είπε κι ο αμνήζιακ.
    το ότι αυξάνονται οι φασίστες δεν έχει καμία σχέση με πόσο ξύλο πέφτει, πίστεψε με εάν θέλεις βέβαια, ότι χωρίς ξύλο και χωρίς καμία αντίδραση θα ήταν πολύ περισσότεροι. Οι φασίστες και γενικότερα ο απολυταρχισμός είναι ένα φαινόμενο που διογκώνεται σε καιρούς κρίσεων, άνοιξε λίγο την βικιπέντια σε παρακαλώ και δες πως και που και σε τι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες εμφανίστηκε ο φασισμός και τι ανάγκες κάλυψε και ποιες συνθήκες του επέτρεψαν να εμφανιστεί. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα τότε ο κόσμος ψάχνει για εύκολες και ακραίες λύσεις και για μαύρο άσπρο, πιθανόν από όλες τις πλευρές. Θα δείτε λοιπόν φοβάμαι και στο μέλλον ότι θα έχουμε πολλούς κοντά μας, και ότι με το να τους αφήνεις ήσυχους να αναπτυχθούν το μόνο που κάνεις είναι να μη βοηθάς. Σου έδωσα ένα παράδειγμα με τον Μουσολίνι πιο πριν, διάβασε λίγο και για το NSDAP και τα ξαναλέμε εάν θες.

Για το κίνδυνο των συμμοριών των μεταναστών θα σου απαντήσει κάποιος άλλος φαντάζομαι.
    Δεν είπε κανείς να τους αφήσεις ήσυχους να αναπτυχθούν, τόση ώρα λέμε για το πώς να αποτρέψεις την αναπαραγωγή των ιδεών τους. Επειδή δε την παλεύω να ανοίξω τη βικιπέντια, πώς περιγράφει την εξέλιξη του φασισμού; Συνεχώς αυξανόμενος; Περιορισμένος σε καλές περιόδους; Γενικά γράφει κάπου για ξύλο σαν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης ιστορικά; Υπήρξε κάποια περίοδος που αγνοώ που ο φασισμός περιορίστηκε μέσω της αναρχικής βίας; Και μη πεις πάλι για χίτλερ και τέτοια, πλιζ.

Τα απλοποιείς υπερβολικά, δεν είπα ότι ως άμεσο αποτέλεσμα θα έρθει η μείωση ή η μη αύξηση των φασιστών, αλλά ΑΝ προβάλουμε κάτι ριζικά διαφορετικό και στις αρχές της μη-βίας μπορεί να έχει μεγαλύτερη επιρροή στην κοινωνία, το οποίο θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο σκεπτικισμό απέναντι στους εθνικιστές.
    Κατά τα άλλα, προφανώς οι συγκυρίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό και για την αύξηση των αναρχικών. Δηλαδή και μόνο με το να δεις πολιτικές συζητήσεις στο er πριν από 4 χρόνια βλέπεις το αστείο του πράγματος. Το να είσαι φιλελεύθερος (με την κυριολεκτική έννοια) είναι κάτι παραπάνω από τρεντ, μπορεί να έχετε βρει στο πρόσωπο των χρυσαυγιτών τους εχθρούς σας που πρέπει να τσακίσετε, εγώ προτιμώ να τα βλέπω λίγο πιο νηφάλια.

Παιδιά αν δε σας πειράζει ασχοληθείτε και λίγο μαζί μου. Αισθάνομαι κοινωνικά αποκλεισμένος. Πιστεύετε όντως ότι τα φασιστικά κρούσματα έχουν περιοριστεί; Και ότι αυτό έχει γίνει λόγω της χρήσης βίας από τους αναρχικούς;

ονσ-έμπερορ σε σένα αναφέρομαι ΠΑΛΙΟΜΟΥΝΙ.

royally fucked animae's Avatar

αλλά καλύτερο θα ήταν πιστεύω να μη βλέπουμε σκηνικά τραμπουκισμών στο δρόμο.

Το οποίο χαρακτηριστικό έχει προσάψει η συγχρονη κοινωνία κυρίως στον ευρύτερο αριστερό χώρο. Αν δεν κάνω λαθος(που δεν κάνω), περισσότερο θα ακούσεις για τα καψίματα τραπεζών, για τα πεσίματα σε κλούβες κλπ, παρά για επίθεση φασιστων σε οποιονδήποτε άλλο. Αραγε ποιά τακτική των ίδιων αυτών χώρων έχει καταφέρει να δώσει τροφή στα μιντια ώστε να τον παρουσιάζουν στα μέτρα τους?

Αν βρεί καποιος την απαντηση, δώρο ενας μαικλ.
    Kill the wise one!

Mωρέ ναι, καλά όλα αυτά. Κινήματα, κοινωνικοί αποκλεισμοί, αναδιάρθρωση της παιδείας και τα ρέστα. Όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται έξω στο δρόμο, εκεί που πέφτουν οι μπούφλες και τα μαχαιρώματα. Δεν είναι κατ'ανάγκη το ότι η συγκεκριμένη τακτική υποσκάπτει το "κίνημα" κακό, αν τουλάχιστον μπορείς να περιορίσεις τα παραπάνω φαινόμενα. Δλδ, καλό θα ήταν να πάρει 1000 λιγότερους ψήφους η Χρυσή Αυγή στις εκλογές αλλά καλύτερο θα ήταν πιστεύω να μη βλέπουμε σκηνικά τραμπουκισμών στο δρόμο.
    Ναι, απλά δεν το βλέπω να συμβαίνει. Και όπως ξαναείπα, καλά όλα αυτά, αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα, ουσιαστικά παίζει πρακτικά να μην είναι ούτε στα 30 πιο σημαντικά προβλήματα καταπίεσης στην Ελλάδα σήμερα. Μην τρελαινόμαστε. Οι μπόμπες πχ στα μαγαζιά μάλλον έχουν σκοτώσει περισσότερο κόσμο από τους χρυσαυγίτες, αλλά δε βλέπω να προτείνετε να πλακώσουμε τους μαγαζάτορες που πουλάνε μπόμπες.
    edit, ναι, πρόχειρο παράδειγμα, μην του δώσετε παραπάνω σημασία από όσο πρέπει, στο σκεπτικό μείνετε.