Page 16 of 24 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 355

Thread: Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Το να βρεις μια σωστή και επαρκή λύση σε ένα τόσο περίπλοκο πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό δε σημαίνει ότι κάνεις ό,τι να' ναι και πως κάποιες "λύσεις" δεν είναι εξαρχής απορριπτέες.

Η προφανής πρόταση πάντως, από τα λεγόμενά μας εδώ μέσα είναι απλά "μη βγαίνετε έξω να τους δείρετε". Νομίζω.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Παιδιά και να σταματήσει αυτός να το παίζει μαχαιροβγάλτης (που δε το ξέρουμε, μπορεί εκεί που θα πάει να κάνει χειρότερα) ο αδερφός του που απότι λέει η αφίσα είναι κι αυτός χρυσαυγίτης θα σταματήσει κι αυτός; Και οι φίλοι του; Και οι φίλοι των φίλων του;

Αν είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός κάποιου θα έπρεπε σε βάθος χρόνου οι χρυσαυγίτες να μειώνονται ή να είναι λιγότερο επιθετικοί ε;

Εκτός κι αν κάνω κάποιο λογικό σφάλμα το οποίο θα παρακαλούσα να μου εξηγήσετε αν δε βαριέστε.
    Το θέμα δεν είμαι όμως μόνο να ρωτάς ρε αδελφέ. Μας ρώτησες, και σου είπαμε ότι δε μπορούμε μερικοί να σκεφτούμε καλύτερες λύσεις από τη βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ίσως είμαστε βλάκες. Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.

Ρωτάω συγκεκριμένα α)τον αμνέζιακ, β)τον ατομσμάσερ γ) τον άνιμε δ) όποιον άλλον θέλει. Άντε επειδή όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν, για πείτε τα και μας να τα μάθουμε.

έντιτ: μήπως εννοείς αυτό χαρμπρίνγκερ?

Quote Originally Posted by Harbinger of Death View Post
    Η προφανής πρόταση πάντως, από τα λεγόμενά μας εδώ μέσα είναι απλά "μη βγαίνετε έξω από το σπίτι σας". Νομίζω.
    Last edited by phthoggon; 29-06-2009 at 02:30.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Άμα αύριο-μεθαύριο μαχαιρώσουν καναν αναρχικό θα εξακολουθείτε να γουστάρετε με τις ευεργετικές συνέπειες των ξυλοδαρμών; Και δεν το εννοώ ως αντικίνητρο ή ως ηττοπάθεια, απλά, αν για να απαντήσεις σε πράξεις κτηνωδίας πρέπει να πέσεις στο ίδιο επίπεδο, τότε έχεις χάσει κι έχει κερδίσει η κτηνωδία. Δε λέω ότι με το να μην τους δείρεις εξαλείφεται το πρόβλημα. Απλά ούτε με το να τους δείρεις εξαλείφεται. Ούτε μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι θα μαζευτούν, γιατί μάλλον πιθανότερη είναι μια αντεπίθεση, αν όχι σε κάποιον αναρχικό, σε κάποιον μετανάστη, καθώς μιλάμε για άτομα αγκαούγκα που ΚΑΠΟΥ θα βγάλουν τα νεύρα τους. Αν όχι ο ίδιος, οι φίλοι του. Και γενικότερα η βία έχω ξαναγράψει ότι υποσκάπτει τους όποιους αγώνες. Πχ, θεωρείτε λιγότερο πιθανό τα τελευταία χρόνια να γίνει κάποιος χρυσαυγίτης, όταν "οι αναρχικοί καίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά του κόσμου" και "οι μετανάστες έρχονται εδώ παράνομα, μας κλέβουν και μας τρώνε τις δουλειές"; Αυτά τα αίτια που σπρώχνουν πιτσιρίκια προς τον εθνικισμό δεν τα καταπολεμάς με τη βία, ίσα ίσα, τα τροφοδοτείς. Μόνο με την ενημέρωση μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα. Και όχι βραχυπρόθεσμα δυστυχώς, αλλά έτσι είναι.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    Το θέμα δεν είμαι όμως μόνο να ρωτάς ρε αδελφέ. Μας ρώτησες, και σου είπαμε ότι δε μπορούμε μερικοί να σκεφτούμε καλύτερες λύσεις από τη βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ίσως είμαστε βλάκες. Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.

Ρωτάω συγκεκριμένα α)τον αμνέζιακ, β)τον ατομσμάσερ γ) τον άνιμε δ) όποιον άλλον θέλει. Άντε επειδή όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν, για πείτε τα και μας να τα μάθουμε.
    Εγώ πάντως θα φωνάξω την παρέα μου και θα τους τραμπουκίσω κι εγώ.

Δε τους τραμπουκίζεις αυτούς, άμα φτάσεις σε αυτό το σημείο παίζεις ξύλο, και πολύ άγριο μάλιστα, φιλικά.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Ναι. Δείρω.

Οπότε είσαι υπέρ της βίας, απλά και μόνο όταν την πάθεις εσύ, και όχι οι άλλοι, έτσι?

mentalist

Α ΡΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

..ο άλλος ναουμε μόνο φούξια που δεν έβαλε στον ανθρωπισμό. να μου πείτε σε μία χώρα, όπου επτά στους δέκα, πιστεύουν ακόμα ότι το ξύλο πρέπει να συνεχίσει να ‘χει θέση στη διαπαιδαγώγηση και στο σωφρονισμό, τι περιμένεις; γράφτηκαν πολλά όμορφα, τέλος πάντων.

μια γενική αντίληψη που κυριαρχεί είναι τους δέρνουμε για να βάλουν μυαλό, λες και ο άλλος μόλις φάει το λοστό στο κεφάλι θα αλλάξει η συνείδηση του και τα πιστεύω του και θα πει «τι μαλάκας που ήμουνα, πάω να πιάσω πεταλούδες!» ή ακόμη καλύτερα τους δέρνουμε για να δείξουμε πως εμείς είμαστε πιο δυνατοί και δεν τους πολυπαίρνει να μας κουνιούνται. αυτό πέρα του ότι είναι βλακεία είναι και κάνω-ότι-γουστάρω δηλαδή κάτσε, καταρχάς ποιος είσαι εσύ που θα κάνεις κουμάντο στα πιστεύω του αλλού; και περά από αυτό, ακόμα και για την κοινωνία να λες πως το κάνεις, πάλι δεν ισχύει γιατί με αυτό τον τρόπο αναπαράγεις τη βία οπότε ούτε τη κοινωνία βοηθάς.

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    να πάρει το figure πίσω αυτό που είπε για τη βία που δεν αντιμετωπίζεται με βία!
    ΧΑ. οτι λέμε δεν ξελέμε.

αυτό μάλλον από τα συμφραζόμενα το έβγαλες, αλλά ναι αν θες να ξέρεις σε γενικές γραμμές αυτό πιστεύω.

αυτό που είχα αρχικά πει ήταν πως κατηγορούσες τους φασίστες για τη βία που χρησιμοποιούν αλλά στρέφεσαι και συ ο ίδιος στη βία, και πως τελικά αυτό που μας στρέφει εναντίον τους είναι μέθοδοι βίας που χρησιμοποιούν.
    γίνεται φασισμός χωρίς χρήση βίας; OXI.

Οπότε είσαι υπέρ της βίας, απλά και μόνο όταν την πάθεις εσύ, και όχι οι άλλοι, έτσι?
    Ναι. Ζήτω η βία της ειρωνίας.

Δε μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικά εδω πέρα ντράγκονλορντ, μιλάμε εντελώς κυριολεκτικά, και μόλις παραδέχτηκες ότι βλέπεις εντελώς εγωκεντρικά τα πράγματα.

(κάπου εδώ στριφογυρίζω στην καρέκλα μου και λέω ένα "άντε γεια")

Δε μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικά εδω πέρα ντράγκονλορντ, μιλάμε εντελώς κυριολεκτικά, και μόλις παραδέχτηκες ότι βλέπεις εντελώς εγωκεντρικά τα πράγματα.
    Το έκανα ε;
    edit: Πρέπει να παραδεχτώ ότι προσωπικά ενίοτε εκφράζομαι και ειρωνικά. Αν δεν το σηκώνει το κλίμα της κουβέντας να μου το πείτε να φύγω!

Λοιπόν θα δώσεις μία σοβαρή απάντηση ή όχι? Έκανες την εξυπνάδα να απαντήσεις και τώρα ειρωνίες ξεειρωνίες σου ζητάω να απαντήσεις πραγματικά. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: είτε τους τραμπουκίζεις πίσω και τους βαράς και επομένως είσαι υπέρ της βίας επιλεκτικά αγνοώντας μέχρι τώρα το ότι αυτά τα άτομα εξασκούν βία σε άλλους άνθρωπους, είτε δε κάνεις τίποτα, λες "κύριε" και πας σπίτι σου. Ή αν έχεις βέβαια μια άλλη πρόταση, ακούω.

Αφού μου απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνει ο φίλος μου που του την έπεσαν 6-7 μετανάστες κοντά στην Ομόνοια και του έσπασαν δυο δόντια μεταξύ άλλων.

royally fucked animae's Avatar

Mάλλον δεν πρόσεξες αυτό:
    Quote Originally Posted by animae View Post
    edit: να υποθέσω προφανώς, ότι πιστεύσεις ότι η βία είναι μια μορφή όπου εν τέλει καταλήγεις σε κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα, άσχετα με το για ποιό θέμα μιλάμε.
    Δεν είπα ότι απορρίπτω την βία σε κάθε περίπτωση.

Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ναι η απάντηση είναι ξύλο.

Στην γενικότερη περίπτωση όμως, του επειδή ο άλλος είναι ______(βάλε ότι θες εδώ), όχι, δεν θεωρώ την βία ως έναν αποδεκτό τρόπο "λύσης προβληματος".
    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, φαντάζομαι σκέφτεται και η απένταντι πλευρά, οπότε εν τέλει τι περισσότερο υπάρχει πέρα από έναν κύκλο βίας? Προσφέρει κάτι και δεν μπορώ να το καταλάβω?
    Το ξύλο θα αποτρέψει έναν από το να γίνει αναρχικός/φασίστας/γουατεβερ? Ή απλά θα του γυρίσει ακόμα περισσότερο τα μυαλά?Ή απλά θα φανατίσει ακόμα περισσότερο τον κύκλο του?

Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, όσο ξύλο φάει ένας αναρχικός, θα φάει και ένας φασίστας και τούμπαλιν.

Τώρα για αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης...πέρα από τα κλασσικά (που δεν είναι ανάγκη καν να τα πω), εδώ για άλλα και άλλα δεν έχει καταφέρει η ευρύτερη αριστερά να βρεί σημείο τομής μεταξύ της, περιμένεις να δείς πως σκατά θα αντιμετωπίσεις τους φασίστες καλύτερα από το ξύλο?

Ενιγουει, το "πρόβλημα" δεν είναι με τον τρόπο που προσπαθεί ο καθένας να επιβάλλει τις απόψεις του πάνω στον άλλον, αλλά το κατά πόσο έχει σκεφτεί ότι αυτές οι πρακτικές θα μπορέσουν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
    Και πέρα απο εικασίες (οι οποίες είναι και πολύ μακριά απο την πραγματικότητα) δεν βλέπω να υπάρχει κάτι άλλο.
    Το να γίνει βέβαια προσπάθεια "αφύπνησης" της κοινωνίας, ώστε από μόνη της να απορρίπτει τέτοια στοιχεία, είναι πολύ δύσκολο και ως δύσκολο, δεν τίθεται καν στο τραπέζι. Γιατί θα είναι πολύ πιο συνολικό το να πιάσεις την κυραΣουλα από δίπλα και να της εξηγήσεις ότι οι μεταναστες που είναι εδώ, δεν είναι κλέφτες, δεν, δεν, δεν , δεν και ότι οι πρακτικές αυτές που χρησιμοποιούν οι φασίστες είναι απάνθρωπες, παρά από το να σαπίσεις ενα φασίστα στο ξύλο.
    Kill the wise one!

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Αφού μου απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνει ο φίλος μου που του την έπεσαν 6-7 μετανάστες κοντά στην Ομόνοια και του έσπασαν δυο δόντια μεταξύ άλλων.
    Αν θεωρεί ότι αυτή η πράξη είναι χαρακτηριστική των μεταναστών σαν σύνολο και νομίζει ότι θα απαντήσει πλακώνοντας μερικούς άλλους 6-7 random μετανάστες, by all means, ας το κάνει. Περιμένω απάντηση και στο δικό μου.