Page 11 of 24 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 151 to 165 of 355

Thread: Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Senior Member

ωχ, ωραίο ποστ φάντομντακ.
    ......
    Είχα πάνω από χρόνο να δω τέτοιο.
    ..........

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Θα δικαιολογούμε και τους χρυσαυγίτες λοιπόν
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ναι ρε συ φάντομ, αλλά αν πιάσουν πέντε-δέκα-δεκαπέντε έναν και τον σαπίσουν στο ξύλο, τι είναι πιο πιθανό, να κλειστούν στα σπίτια τους οι χρυσαυγίτες ή απλά να πάνε κι αυτοί πέντε-δέκα-δεκαπέντε και να σαπίσουν έναν αναρχικό; Κι επίσης είναι θέμα του αν έχεις όντως να προβάλεις μια διαφορετική νοοτροπία ή ρίχνεις το επίπεδο σε συμμοριοπόλεμο.
    Σχετικό γεγονός: Πριν 2-3 βδομάδες την έπεσαν μετανάστες σε φίλο μου στην Αθήνα, 6-7 άτομα, του έσπασαν δυο δόντια και του πήραν κινητό και λεφτά. Να πάει τώρα αυτός με χρυσαυγίτες να σαπίσει κανα μετανάστη για να μαζευτούν και να μην ξαναγίνει; Θα μου πεις ότι οι μετανάστες το έκαναν από αντίδραση σε χρυσαυγίτες. Κι εγώ θα σου πω ότι και οι χρυσαυγίτες το έκαναν εξαρχής από αντίδραση σε μετανάστες που ήρθαν και λήστεψαν/σκότωσαν κόσμο, που έγινε ΚΑΙ αυτό, τι να κάνουμε. Γενικά, ο καθένας έχει κάποια αίτια για αυτό που κάνει, που στο κεφάλι του είναι λογικά. Εκεί θα πάμε δηλαδή ως κοινωνία, να πέφτει στυλιάρι για να βρούμε όλοι το δίκιο μας;
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Quote Originally Posted by cloud View Post
    Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Απλώς προτιμώ σα μέθοδο "εξόντωσης" των φασιστών (και της επιρροής τους στην κοινωνία) το διάλογο παρά το ξύλο.
    Ένας φασίστας όμως δεν πιστεύει ούτε στηρίζει την δημοκρατία, αντιθέτως, άρα γιατί να τον αντιμετωπίσεις δημοκρατικά; Φυσικά καλός είναι ο διάλογος και δε διαφωνώ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αρκετός.
    Το μπερδεύεις λίγο. Ο φασίστας δεν πιστεύει στη δημοκρατία, άρα ΑΥΤΟΣ δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά. Πηγαίνοντας ανάποδα, αυτός που δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά είναι φασίστας - αυτό που λέμε εδώ και ώρα δηλαδή. Με την ίδια λογική δηλαδή να μην παραπονιόμαστε αν μπει κανένας αναρχικός άδικα στη φυλακή, αφού δεν πιστεύει στους νόμους τότε καλά κάνει και το κράτος και δεν τον αντιμετωπίζει δίκαια σύμφωνα με αυτούς (τους νόμους).

Senior Member Midnight's Avatar

Απλώς προτιμώ σα μέθοδο "εξόντωσης" των φασιστών (και της επιρροής τους στην κοινωνία) το διάλογο παρά το ξύλο.
    Ένας φασίστας όμως δεν πιστεύει ούτε στηρίζει την δημοκρατία, αντιθέτως, άρα γιατί να τον αντιμετωπίσεις δημοκρατικά; Φυσικά καλός είναι ο διάλογος και δε διαφωνώ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αρκετός.
    Το μπερδεύεις λίγο. Ο φασίστας δεν πιστεύει στη δημοκρατία, άρα ΑΥΤΟΣ δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά. Πηγαίνοντας ανάποδα, αυτός που δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά είναι φασίστας - αυτό που λέμε εδώ και ώρα δηλαδή. Με την ίδια λογική δηλαδή να μην παραπονιόμαστε αν μπει κανένας αναρχικός άδικα στη φυλακή, αφού δεν πιστεύει στους νόμους τότε καλά κάνει και το κράτος και δεν τον αντιμετωπίζει δίκαια σύμφωνα με αυτούς (τους νόμους).
    Δε νομίζω πως κάποιος αναρχικός έχει ποτέ παραπονεθεί ότι το Κράτος τον έβαλε άδικα στη φυλακή. Φυσικά και το Κράτος, αφού σε βλέπει ως εχθρό του, θα προσπαθήσει να σε εξοντώσει. Απλά δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό, που είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, να ορίζει ποιοι και πως πρέπει να τιμωρούνται. Το πρώτο που αξίζει τιμωρία (και κάτι παραπάνω, καταστροφή) είναι το ίδιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλες πολιτικές θεωρείες πέρα του φασισμού και της δημοκρατίας, δε σημαίνει πως όποιος δεν είναι δημοκράτης είναι φασίστας...
    ART IS A BLAST!!!

Senior Member Midnight's Avatar

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    το Δεκέμβρη δρούσαν ως παρακρατικοί φονιάδες με μαχαίρια που πήγαιναν σε σπίτια αγωνιστών (αναρχικοί αριστεροί δεν έχει σημασία, midnight σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε αυτό το θέμα, λες μόνο αρχιδιές)
    Fantom, ηρέμησε λίγο. Οι αριστεροί και οι αναρχικοί είναι διαφορετικοί, πως να το κάνουμε τώρα, δεν ανέφερα αν οι αριστεροί είναι μαλάκες ή γαμάτοι, αλλά είναι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Και φυσικά δεν είπα πως ο μόνος στόχος των φασιστών είναι οι αναρχικοί, ένα μικρό κομμάτι του συνολου που τα πιθηκοειδή κυνηγούν είμαστε εμείς. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα.
    ART IS A BLAST!!!

Senior Member cloud's Avatar

Αν είσαι αμερόληπτος ίσως, εγώ δεν είμαι. Δε μπορώ να εξισώσω ένα φασίστα με οποιαδήποτε άλλη κοινωνική όμαδα.

Quote Originally Posted by Midnight View Post
    Δε νομίζω πως κάποιος αναρχικός έχει ποτέ παραπονεθεί ότι το Κράτος τον έβαλε άδικα στη φυλακή. Φυσικά και το Κράτος, αφού σε βλέπει ως εχθρό του, θα προσπαθήσει να σε εξοντώσει. Απλά δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό, που είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, να ορίζει ποιοι και πως πρέπει να τιμωρούνται. Το πρώτο που αξίζει τιμωρία (και κάτι παραπάνω, καταστροφή) είναι το ίδιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλες πολιτικές θεωρείες πέρα του φασισμού και της δημοκρατίας, δε σημαίνει πως όποιος δεν είναι δημοκράτης είναι φασίστας...
    ...ενώ οι αναρχικοί μπορούν να ορίσουν ποιοι και πώς πρέπει να τιμωρούνται, όπως είδαμε από τις επιδοκιμασίες του λιντσαρίσματος.
    Το φασισμό τον χρησιμοποιώ γενικότερα ως συνώνυμο του αυταρχισμού, όπως χρησιμοποιείται και στην καθομιλουμένη δηλαδή. Και οι αναρχικοί με δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν στις συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές για την ακρίβεια, γι'αυτό και γίνεται ο διαχωρισμός σε συνθήματα τύπου "κάτω η αστική δημοκρατία".

mentalist

omg 10 σελίδες και οι μισές είναι ποστ του midnight. κι αντί να συμφωνείτε με το φθόγκο που και ωραία και μετριοπαθώς τα λέει, το παίζετε γκάντι.

Λοιπόν, επικίνδυνοι πούστηδες όλοι σας.

έχουμε μερικούς τύπους, τους εξής χρυσαυγίτες Πάτρας, οι οποίοι:

α) το Δεκέμβρη δρούσαν ως παρακρατικοί φονιάδες με μαχαίρια που πήγαιναν σε σπίτια αγωνιστών (αναρχικοί αριστεροί δεν έχει σημασία, midnight σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε αυτό το θέμα, λες μόνο αρχιδιές)

β) εδώ και μήνες κάνουν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στους μετανάστες της πόλης και κυρίως τον καταυλισμό (δε λένε απλά "μας ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο, να φύγουν", τους χτυπάνε/καίνε/μαχαιρώνουν)

Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ να τους γαμήσεις στο ξύλο;

Έχουμε τρελαθεί τελείως δλδ εδώ μέσα, σε λίγο από τον πολύ ανθρωπισμό θα χρησιμοποιείτε το επιχείρημα "λολ κι εσείς στάλιν είχατε" όχι για να καυτηριάσετε την αυταρχικότητα, αλλά για να δικαιολογείτε τους χρυσαυγίτες.

Steel Assassin θα εκτιμούσα αν δεν απαντούσες σε αυτό το ποστ, αν δω δε κάτι του στυλ "μα κάιγανε την Πάτρα τα φρικιά / οι μετανάστες βρωμίζουν την πόλη / youtube με χουντικούς" σχετικά με τα α) και β) θα σου σβήσω το account μα λά κα.
    Phantom Duck, έχεις σκεφτεί, αλήθεια, το τι σε στρέφει κατά των φασιστών;
    Έχει να κάνει με τις απόψεις/θέσεις καταρχάς και με τις τεχνικές/μεθόδους στη συνέχεια.
    Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι των θέσεων, που ο καθένας διαμορφώνει για διάφορους λόγους, και για αυτό δεν είναι εύκολο να αναλυθεί (δεν έχει αποκλειστικά να κάνει με το έχουν σκατά στο κεφάλι)
    είναι η δράση -κυρίως η δράση- που μας στρέφει εναντίον τους. Εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δυο προτάσεις-τεκμήρια στις οποίες καταδικάζεις την βία (η οποία προέρχεται από το φασιστικό χώρο και στρέφεται κατά των αδύναμων) και ταυτόχρονα την προβάλεις ως τρόπο αντιμετώπισης.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που καταφέρνεις με την βία είναι να ικανοποιήσεις κατώτερα ένστικτα.

Αν είσαι αμερόληπτος ίσως, εγώ δεν είμαι. Δε μπορώ να εξισώσω ένα φασίστα με οποιαδήποτε άλλη κοινωνική όμαδα.
    Εντάξει, το ίδιο θα σου πει κι ένας χρυσαυγίτης για έναν τούρκο, το ίδιο θα σου πει κι ένας βάζελος για ένα γαύρο, συγχαρητήρια.

Senior Member cloud's Avatar

Το φασισμό τον χρησιμοποιώ γενικότερα ως συνώνυμο του αυταρχισμού, όπως χρησιμοποιείται και στην καθομιλουμένη δηλαδή.
    Ναι μόνο που ο φασίστας δεν είναι μόνο αυτό, είναι και ρατσιστής. Επίσης αυτοί έχουν διαπράξει εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας, τι γαυροτούρκους μου λες τώρα;

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Ναι ρε συ φάντομ, αλλά αν πιάσουν πέντε-δέκα-δεκαπέντε έναν και τον σαπίσουν στο ξύλο, τι είναι πιο πιθανό, να κλειστούν στα σπίτια τους οι χρυσαυγίτες ή απλά να πάνε κι αυτοί πέντε-δέκα-δεκαπέντε και να σαπίσουν έναν αναρχικό; Κι επίσης είναι θέμα του αν έχεις όντως να προβάλεις μια διαφορετική νοοτροπία ή ρίχνεις το επίπεδο σε συμμοριοπόλεμο.
    κι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο της επίθεσης, όχι όμως με την επίθεση. εκεί είναι η διαφωνία, εσύ πιστεύεις ( ότι γίνεται να αντιμετωπίσεις τον φασίστα με διάλογο ξέρω γω, εγώ όχι. άρα μένει μόνο μία λύση, κι εφόσον αυτά που πιστεύει δεν είναι απλά φιλοσοφίες αλλά πάει και σπάει στο ξύλο αλβανούς και πρεζάκια, ε πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Quote Originally Posted by Figure View Post
    Phantom Duck, έχεις σκεφτεί, αλήθεια, το τι σε στρέφει κατά των φασιστών;
    Έχει να κάνει με τις απόψεις/θέσεις καταρχάς και με τις τεχνικές/μεθόδους στη συνέχεια.
    Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι των θέσεων, που ο καθένας διαμορφώνει για διάφορους λόγους, και για αυτό δεν είναι εύκολο να αναλυθεί (δεν έχει αποκλειστικά να κάνει με το έχουν σκατά στο κεφάλι)
    είναι η δράση -κυρίως η δράση- που μας στρέφει εναντίον τους. Εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δυο προτάσεις-τεκμήρια στις οποίες καταδικάζεις την βία (η οποία προέρχεται από το φασιστικό χώρο και στρέφεται κατά των αδύναμων) και ταυτόχρονα την προβάλεις ως τρόπο αντιμετώπισης.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που καταφέρνεις με την βία είναι να ικανοποιήσεις κατώτερα ένστικτα.
    Σε ένα υποθετικό παράλληλο σύμπαν όπου δε θα ίσχυε ο νόμος του godwin και οι down δε θα έπαιζαν την Τρίτη στην Ελλάδα, θα σε ρώταγα πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Χίτλερ.

....αυτό ακριβώς, άκου δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία ο φασισμός ρε παιδιά. Πόσο όταν μιλάμε για νεο-ΝΑΖΙΣΜΟ εδώ ε. Δε μιλάμε για κάνα παραράκο της Δαπ ή της Πατριωτικής Συμμαχίας (πως τη λένε) που την έχει δει γαμίκος.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

κι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο της επίθεσης, όχι όμως με την επίθεση. εκεί είναι η διαφωνία, εσύ πιστεύεις ( ότι γίνεται να αντιμετωπίσεις τον φασίστα με διάλογο ξέρω γω, εγώ όχι. άρα μένει μόνο μία λύση, κι εφόσον αυτά που πιστεύει δεν είναι απλά φιλοσοφίες αλλά πάει και σπάει στο ξύλο αλβανούς και πρεζάκια, ε πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Σε ένα υποθετικό παράλληλο σύμπαν όπου δε θα ίσχυε ο νόμος του godwin και οι down δε θα έπαιζαν την Τρίτη στην Ελλάδα, θα σε ρώταγα πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Χίτλερ.
    Εγώ πιστεύω ότι γενικότερα δεν αποφεύγεις τα σκατά στην κοινωνία, όπως δεν αποφεύγεις και κάποιου είδους μπάτσους, γιατί ακόμα κι αν δεν υπήρχε αστυνομία θα έπρεπε να κάνουμε τους μπάτσους μόνοι μας, όπως λες στην ουσία κι εσύ, και επειδή η αυτοδικία δεν είναι ωραίο πράμα και θα σκοτωθούμε απλά όλοι αναμεταξύ μας (αφού ο καθένας έχει δίκιο για τον εαυτό του) καλό είναι να υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή γι'αυτά τα πράγματα, που να λειτουργεί φυσικά όσο γίνεται σωστά, καμία σχέση με την τραγικότητα της ελληνικής αστυνομίας. Γενικά, χρειαζόμαστε πιο δίκαιη διακυβέρνηση, χρειαζόμαστε λιγότερη διακυβέρνηση, μακάρι να μη χρειαζόμασταν και καθόλου διακυβέρνηση αλλά δεν το βλέπω εφικτό για καμιά πεντακοσαριά χρόνια τουλάχιστον οπότε αναγκαστικά συμβιβάζομαι. Για τους φασίστες πιστεύω ότι πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία όπως έχει αποβληθεί ο φίντο ντίντο και όπως ελπίζω να αποβληθεί ο μπομπ ο σφουγκαράκης, απλώς κάποια στιγμή να γίνει συλλογική συνείδηση ότι δεν έχουν καμία σοβαρότητα και αξία. Τώρα μικροεπεισόδια βίας ΔΕΝ μπορείς να τα αποφύγεις. Όπως και κλοπές δεν μπορείς να αποφύγεις ολοκληρωτικά ή βιασμούς. Αυτό εννοώ όταν λέω να αντιμετωπιστούν με διάλογο, δεν εννοώ ότι θα δεις κάποιους να βαράνε μετανάστη και θα τους πεις ρε παιδιά ελάτε να το συζητήσουμε (ή αντίστροφα αν δεις μετανάστες να χτυπάνε έλληνα), εννοώ διάλογο γενικότερα μέσα στην κοινωνία. Άλλο όμως να υπερασπιστείς κάποιον επιτόπου κι άλλο να μπεις στη λογική των αντιποίνων, αυτό λέω, η οποία δε λύνει το πρόβλημα, απλά το διαιωνίζει, άντε, ικανοποιεί και την πρωτόγονη αίσθηση δικαιοσύνης που έχουμε αλλά ΔΕ λύνει κάτι. Το θέμα είναι να καταλάβει η κοινωνία ποιος ο ρόλος του χρυσαυγίτη και ποιος του αναρχοαριστερού ας πούμε. Τώρα σε όποιον μέσο πολίτη (σικ) πας και πεις γι'αυτά τα θέματα, θα σου πουν, ε, γιατί, και οι άλλοι τα ίδια κάνουν, τρώγονται μεταξύ τους. Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος το ξεκίνησε, λες και είμαστε στο δημοτικό. Το θέμα είναι να μη γίνονται πράξεις βίας, στο βαθμό που είναι εφικτό αυτό. Όταν γίνονται δέκα περιστατικά κι εσύ κάνεις κι άλλα δέκα για αντίποινα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να διπλασιάσεις τα περιστατικά βίας. Άλλωστε ξέρουμε καλά από το σωφρονιστικό σύστημα ότι η μέθοδος της τιμωρίας ούτε αποτρεπτικά ούτε σωφρονιστικά λειτουργεί καλά, αφού οι περισσότεροι μετά παραμένουν εγκληματίες. Είναι γενικώς πολύ πιο περίπλοκο το θέμα από το "χτύπησε μετανάστη, ουγκ, τον χτυπήσω κι εγώ. Εντ τζάστις φορ ολ" και, αν θέλουμε να πάμε σε μία πιο δίκαιη, ανεκτική και ελεύθερη κοινωνία, θα πρέπει να το επιδιώξουμε με τις αντίστοιχες μεθόδους.

Όσο για τον Χίτλερ, να θυμίσω ότι δεν αντιμετωπίστηκε με λιντσάρισμα αλλά οργανωμένα από τα μισητά αντίπαλα κράτη.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

τι εννοείς; ο πόλεμος δεν είναι βία; όταν απλώναμε το πέος μας από το στάλινγκραντ ως το Βερολίνο, δε σφάζαμε τριτοραϊχίτες;