Quote Originally Posted by GG* View Post
επειδη ετοιμαζετε 3μερο με αυτοκινητο για peloponisos trip με μπαφιδια και fu manchu στη διαπασων,ας πει κανας τσακαλος τιποτα για μανη, γιατι ειμαι αρχαριος
GG κοντά στα μέρη μου θα πας. Αν εννοείς Λακωνική Μάνη κι όχι Μεσσηνιακή, άγριο και ξερό τοπίο είναι. Είναι επιβλητικότατο όμως, πύργοι και παλιές εκκλησίες παντού, παραδοσιακοί οικισμοί κλπ. Μπορείς να κατέβεις προς Γερολιμένα, οπωσδήποτε πρέπει πας Αρεόπολη (και να πας κι απ’ τα σπήλαια του Δυρού αν κάνεις κέφι), ενώ για μένα επιβάλλεται να πάς Βάθεια (Πέτρινους Πύργους έχει παντού, αλλά εκεί έχει καλύτερους και περισσότερους!!) και Πόρτο Κάγιο. Βάθεια θα πας μέσω Γυθείου (Γύθειο – Βάθεια είναι καμιά 60ριά χλμ) και περνάς και έξω από την Αρεόπολη, το σωστό όμως είναι να πας και από κει. Μετά τη Βάθεια, πάενε και Πόρτο Κάγιο, αν θυμάμαι είναι στο σημείο που χωρίζει ο δρόμος (από τη μία πας για Ταίναρο κι απ’ την άλλη για Πόρτο Κάγιο. Μπορεί να κάνω και λάθος εδώ όμως.)
Επίσης μου θύμισες ότι παρόλο που ‘μαι Σπαρτιάτης και κατεβαίνω Σπάρτη αρκετά συχνά, προς Μάνη μεριά έχω να πάω αιώνες οπότε δεν ξέρω / μπορώ να σου δώσω και πολλές λεπτομέρειες. Και είναι κρίμα, πρέπει να ξαναπάω κατά κείθε και σύντομα. Ας πούνε και οι Μεσσήνιοι για τα δικά τους!