- βασικά ο phoebus λέει ότι μόνο τα ραδιενεργά σωματίδια προκαλούν καρκίνο;
- Όχι, λέω ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι ΜΗ ιοντίζουσα, δηλαδή ΟΧΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ. Νιώσε.

Ξανα, αρα δεν προκαλεί καρκίνο επειδή δεν είναι ραδιενεργός; Άσε που λες ότι αφού οι θερμικές συνέπειες ειδικά δεν είναι σοβαρές, μακροπρόθεσμα δεν μπορείς να πάθεις καρκίνο. Τί να νιώσω μου λες ύστερα.

Απο το γεγονός ότι ο Candiru είπε βλακειούλα πώς προκύπτει ότι το όριο έκθεσης είναι όντως ασφαλές όριο και όχι μια καθυσηχαστική μαλακία υπολογισμένη με βάση το τι καθιστά εφικτή την τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων; Το άρθρο του wikipedia είναι μηδεν, δεν έχει επιμέρους επιστημονικά συμπεράσματα πρώτα απ'όλα που να δικαιολογούν όσα παρουσιάζει ήδη ως δεδομένα. Αναφέρεται σε ευρωπαική έρευνα που λέει ότι τα κινητά δεν μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, ούτε καν ζαλάδα within normal exposure. H οποία ορίζεται ως τί, και το σημαντικότερο απ΄όλα, απο κεί και πέρα τι προκαλούν; Και αφού σε normal exposure δεν παθαίνεις καρκίνο αλλά ούτε και ζαλάδες, και αφού οι μισοί από μας ξέρουμε τι καλά πως είναι η ζαλάδα απο κινητό, μήπως λέμε μαλακίες για παιδάκια; Α, απλά όλοι ξεπερνάμε τη normal exposure και θα ψοφήσουμε, αλλά δε θα φταίνε αυτοί γιατί μας τα'πανε με τόση σαφήνεια, "minimize use of your phone". Κι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το ασφαλές όριο είναι υπολογισμένο σωστά ή ειλικρινές, έχουν υπάρξει συσκευές που δεν το τηρούσαν στο παρελθον. Αρα τι, τα καινούρια κινητά είναι ασφαλή αλλά τα παλιά δεν ήταν; Όλες οι mainstream "ερευνες" για τα κινητά τέτοιες μαλακίες λένε, και μόνο το ότι ορίζουν την ασφαλή έκθεση με κριτήρια ισχύος ακτινοβολίας κινητού αποκλειστικά και όχι χρόνου έκθεσης αλλά προτείνουν έτσι γενικά να μην μιλάς πολύ, είναι εξαιρετικά ύποπτο. Δηλαδή αν με τέτοιες μαλακίες που δεν αντέχουν σε λογική εξέταση απο κάποιον που δεν έχει ιδέα για το θέμα βγάζουν τα κινητά ασφαλή, μάλλον μου θυμίζει την επιλεκτική παράθεση στοιχείων τότε που έλεγαν ότι τα στοιχεία ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο είναι inconclusive.

Κι εγώ ημιμαθής είμαι αλλά κοιτάω να μη λέω πράγματα που δεν κατέχω, οπότε αν λέω βλακεία και ξέρεις, πες το μου, δε το νομίζω όμως. Μάλλον το ότι αφού δεν παθαίνουμε καρκίνο απο την ίδιας κατηγορίας περιρέουσα ακτινοβολία του σύμπαντος, δεν παθαίνουμε από κινητά, είναι η κλασσική προσπάθεια να δουλέψεις τον candiru, αν το λες σοβαρά πάντως πες να συνεχίσω τον κύκλο και να σε δουλέψω λέγοντας μια ακόμα μεγαλύτερη βλακεία, θα βρω κάτι.