Quote Originally Posted by Dragonlord
Quote Originally Posted by pitchfork
Για το θέμα της ευγένειας δεν διαφωνώ. Το ότι πρέπει όμως να μας επιβάλλουν όμως αυτό το πράγμα ακόμα και μέσα στο σπίτι μας με κάποιο νόμο όπως λες επειδή είμαστε μουλάρια και βόδια μόνο ως αστεϊσμό μπορώ να το εκλάβω.

Επίσης αν πιστεύεις ότι σε ένα μαγαζί που παίρνει άδεια από το νόμο για να παρέχει υπηρεσίες διασκέδασης, μπορείς μόνο εσύ να διασκεδάσεις και όχι εγώ ο εγκληματίας που καπνίζω και μάλιστα να είναι ΟΟΟΛΑ τα μαγαζιά έτσι και το βλέπεις λογικό, ε τότε εντάξει, τι να λέμε?
Δεν είπα τίποτα για μέσα στο σπίτι, ίσα ίσα είπα πως ο καπνιστής φυσικά και έχει δικαίωμα να καπνίζει, απλά όχι όταν μολύνει κοινόχρηστους χώρους. Τους ιδιωτικούς ας τους κάνει τεκέδες.

Αν διασκεδάζεις μόνο την ώρα που καπνίζεις, τι να σου πω, μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις. Ο αποκλεισμός για τον οποίο μιλάς είναι ίδιος με τον αποκλεισμό των ατόμων με συχνοουρία που είπα πιο πάνω. Επίσης δε θα είχα πρόβλημα αν κάποια μαγαζιά έπαιρναν άδεια, αρκεί αυτά να ήταν σημαντική μειοψηφία (γιατί αν είναι τα μισά και βάλε, πίπες, η μισή παρέα θα σε αναγκάζει να πηγαίνεις εκεί), η γνώμη μου βέβαια είναι να απαγορεύεται σε όλα και όποιος θέλει να βγαίνει έξω για να μην υπάρχουν διαχωρισμοί. Για το αν αυτό βολεύει εμένα και ξεβολεύει εσένα, τι να σου πω, για μένα είναι απλά τα πράγματα, ένας καπνιστής δεν έχει δικαίωμα να μολύνει κοινόχρηστο χώρο τη στιγμή που η πόρτα είναι στα πέντε μέτρα, όπως και ένα εργοστάσιο πρέπει να υποχρεώνεται να χρησιμοποιεί φίλτρα και να μολύνει όσο γίνεται λιγότερο. Δεν έχει να κάνει με την ελευθερία.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει στα όσα λέω είναι ότι και ένα κατάστημα ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Είναι κάποιου άμοιρου μαγαζάτορα που μπορεί θέλει να βάζει μέσα καπνιστές πρεζάκια γάβρους ανάπηρους ότι γουστάρει τέλος πάντων αλλά μερικοί θέλουν το κράτος με το ζόρι να επιβάλλει να μπαίνουν αυτοί μέσα.
Δε μιλάω για τράπεζες για δημόσια κτίρια κλπ, μιλάω για μια γαμημένη ιδιωτική καφετέρια.

Τέσπα για να μη παίρνω το μέρος των καπνιστών (πράγμα που δεν θέλω γιατί το βλέπω κάπου στο ενδιάμεσο το θέμα) και να μη πέφτω στο επίπεδο μερικών καθυστερημένων εδώ μέσα που συνηθίζουν να παίζουν το πουλί τους με το πληκτρολόγιο και να σοβατίζουν την οθόνη έχωντας το ακαταλόγιστο σταματώ.
Προσωπικά πιστεύω πάντως ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια μεσαία λύση, κάτι με τον εξαερισμό και ελέγχους πχ για όσους πάρουν άδεια χώρου καπνιστών, πιθανώς και κάποιο έξτρα φόρο που να τους αναγκάζει να πουλάνε ακριβότερα τα προϊόντα και να δίνει κίνητρο σε κάποιον να επιλέξει μαγαζί μη καπνιστή.
Αλλά τι ψάχνεις , στο ελλάντα είμαστε...