4 selides to pio anousio topic ever
fantazome oi euais8htoi mh kapnistes malwnoun kai me ta autokinhta pou tous kernan karkino
4 selides to pio anousio topic ever
fantazome oi euais8htoi mh kapnistes malwnoun kai me ta autokinhta pou tous kernan karkino
τιπεςτωρα
Χμ. Προσωπικά επέλεξα αυτοκίνητο και επειδή είχε χαμηλούς ρύπους και μακάρι όταν αναπτυχθούν περισσότερο τα ηλεκτρικά να απαγορευτούν τα βενζινοκίνητα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, και άλλωστε το τσιγάρο είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή μόλυνσης εσωτερικών χώρων, δε συγκρίνεται ακριβώς με το αυτοκίνητο που είναι έξω. Δε διαμαρτυρήθηκα για το τσιγάρο σε ανοιχτούς χώρους, ίσα ίσα αυτό ακριβώς λέω ότι πρέπει να γίνεται (να πηγαίνουν οι καπνιστές έξω).Originally Posted by minmin
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
nai mwre mazi sou ki as eimai varys kapnisths me sovarototo provlhma....tespa gyriste oloi sta xwria sas na ginoume an8rwpoi
Δεν έχεις διαβάσει το τόπικ για αυτούς που κάθονται δεξιά στις κυλιόμενες, προφανώς.Originally Posted by minmin
Vielen Dank für alles was mal war
Autoi pou kathontai deksia kala kanoun, oi kathysterhmenoi pou arazoun aristera einai to provlhma.Originally Posted by Harbinger of Death
![]()
People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually, from a non-linear, non-subjective viewpoint, it's more like a big ball of wibbly-wobbly...timey-wimey...stuff.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει στα όσα λέω είναι ότι και ένα κατάστημα ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.Originally Posted by Dragonlord
Είναι κάποιου άμοιρου μαγαζάτορα που μπορεί θέλει να βάζει μέσα καπνιστές πρεζάκια γάβρους ανάπηρους ότι γουστάρει τέλος πάντων αλλά μερικοί θέλουν το κράτος με το ζόρι να επιβάλλει να μπαίνουν αυτοί μέσα.
Δε μιλάω για τράπεζες για δημόσια κτίρια κλπ, μιλάω για μια γαμημένη ιδιωτική καφετέρια.
Τέσπα για να μη παίρνω το μέρος των καπνιστών (πράγμα που δεν θέλω γιατί το βλέπω κάπου στο ενδιάμεσο το θέμα) και να μη πέφτω στο επίπεδο μερικών καθυστερημένων εδώ μέσα που συνηθίζουν να παίζουν το πουλί τους με το πληκτρολόγιο και να σοβατίζουν την οθόνη έχωντας το ακαταλόγιστο σταματώ.
Προσωπικά πιστεύω πάντως ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια μεσαία λύση, κάτι με τον εξαερισμό και ελέγχους πχ για όσους πάρουν άδεια χώρου καπνιστών, πιθανώς και κάποιο έξτρα φόρο που να τους αναγκάζει να πουλάνε ακριβότερα τα προϊόντα και να δίνει κίνητρο σε κάποιον να επιλέξει μαγαζί μη καπνιστή.
Αλλά τι ψάχνεις , στο ελλάντα είμαστε...
Blood for all tears shed
And Fire for hate
Death for what shall become
All false ones fate
Εγώ είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Λίγα στοιχεία για τα προβλήματα που προκαλεί το παθητικό κάπνισμα αρκούν για να πεισθεί κάποιος.
Θέλω όμως Κάλκι να επισημάνω αυτό, σε πολιτικό επίπεδο:
Χώρια του ότι αυτό μου θυμίζει κάτι του στυλ "είσαι ελεύθερος να ανοίξεις κι εσύ μαγαζί αν διαφωνείς", μου κάνει εντύπωση που αγνοείς το ότι ο ιδιοκτήτης θα κοιτάξει να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος, και κατα συνέπεια θα αγνοήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα. Η νομοθεσία επιτρέπει το κάπνισμα, η μέση καφετέρεια επιτρέπει το κάπνισμα με τη σειρά της και ο μέσος ιδιοκτήτης θα το επιτρέψει στο δικό του μαγαζί επίσης γιατί κέρδος αλλιώς δε βγαίνει.Originally Posted by Khalkji
Με λίγα λόγια, ο ιδιοκτήτης σε γράφει στον ψώλο του κι εσένα και το τι γουστάρεις και τι όχι. Μην επικαλείσαι τη δική του ελευθερία και βούληση λοιπόν, γιατί τότε πολύ απλά αγνοείς το πως λειτουργεί η αγορά και εκθέτεις τις απόψεις σου.
Και άσχετο, αλλά αν οι μη καπνιστές πάνε στα Starbucks (γιατί μόνο αυτά υπάρχουν γι αυτούς), τότε δε θα θεωρούνται κατ'εσένα αυτόματα εχθροί-εξουσιαστές κλπ;
(η τελευταία ερώτηση δεν ήταν σοβαρή)
αποποινικοποιηση τωρα
lab! xaxaxaxaxa!
..Γω νόμιζα πως ήσασταν ο Σπουδαίος Θεός, ο Μεγαλοδύναμος
αλλά σεις δεν είστε παρά ένα ειδωλάκι, ένας κόπανος με γραβάτα
Σκύβω ήδη να πιάσω το κέρατο
που χω κρυμμένο στα σταράκια μου...
http://justaburn.blogspot.gr/
http://www.facebook.com/pages/Nights...70783152963345
http://www.downtunedmag.com/p/downtuned-radio.html
https://www.facebook.com/1000modsFanClub
Βασικά νομίζω (δλδ είμαι 99% σίγουρος, αλλά και αγουροξυπνημένος) ότι και η ιδιωτική καφετέρια θεωρείται δημόσιος χώρος. Άλλωστε δεν επιτρέπεται ο μαγαζάτορας να σου πει δεν μπαίνεις, γι'αυτό και η πόρτα-face control είναι παράνομη ουσιαστικά και μονάχα νομιμοποιούνται (νομίζω) να σου πούνε δεν μπαίνεις γιατί είναι γεμάτο.Originally Posted by pitchfork
Το έχω καταλάβει μια χαρά, απλώς διαφωνώ. Τα λέει κι ο daydreamer: η καφετέρια ΔΕΝ είναι ιδιωτικός χώρος. Ιδιωτικός χώρος είναι το σπίτι σου, από το οποίο δε βγάζεις λεφτά. Από τη στιγμή που παρέχεις μια υπηρεσία στους πολίτες του κράτους στο οποίο βρίσκεσαι, είσαι αναγκασμένος να το κάνεις σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες του. Γι'αυτό παίρνεις και άδεια για να ανοίξεις μαγαζί, αν ήταν "ιδιωτικός χώρος" όπως τον εννοείς δε θα χρειαζόταν καμία άδεια, δικό σου θα ήταν, ό,τι ήθελες θα έκανες. Γι'αυτό επίσης υπάρχει υγειονομικό πχ, επειδή ο κάθε μαγαζάτορας είναι υποχρεωμένος να έχει κάποια στάνταρ στις υπηρεσίες που παρέχει - και με την ίδια ακριβώς λογική δε θα έπρεπε να επιτρέπεται και το κάπνισμα σε τέτοιους χώρους. Αυτή η διαστρεβλωμένη αντίληψη περί ιδιωτικών χώρων (η οποία δυστυχώς έχει περάσει στους περισσότερους και όχι μόνο σε σένα) είναι αποτέλεσμα της προπαγάνδας για την "ελεύθερη αγορά" που "ρυθμίζεται μόνη της" και λοιπές νεοφιλελεύθερες πίπες. Μ'αυτή τη λογική, να είναι ελεύθερα και τα σουβλατζίδικα να σερβίρουν σάπια κρέατα, έχουμε όλοι την επιλογή να μην ξαναπάμε σε ένα μαγαζί που μας έφερε κόψιμο. Δεν πάει έτσι. Επίσης ακριβώς επειδή και οι μαγαζάτορες "κέρδος θέλουν να βγάλουν", είναι καλύτερα να γίνει ολική απαγόρευση γιατί μετά απλώς δημιουργείς ανισότητες - όπως και στα σάπια κρέατα είναι ολική η απαγόρευση, όπως είναι και στις μπόμπες, κι αυτοί κέρδος θέλουν να βγάλουν, δε σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν σε βάρος της υγείας των πελατών τους. Άσχετα από το τι γίνεται στο μπουρδέλο που ζούμε ε, λέμε τι θα έπρεπε να γίνεται. Τέλος σύμφωνα με τελευταία έρευνα το 45% καπνίζει. Αν απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους τι θα κάνουν, θα σταματήσουν να βγαίνουν; Θα σου πω εγώ τι θα κάνουν, ό,τι κάνει μέχρι σήμερα το 55% που δεν καπνίζει: θα το υπομείνουν. Δεν είναι τίποτα να βγαίνεις έξω για τσιγάρο τις 2-3 ώρες που θα πας μια βόλτα όταν μπορείς να γυρίσεις σπίτι σου και να τα κάνεις πέντε-πέντε, ας μην είμαστε υπερβολικοί, δε μιλάμε για κανέναν "αποκλεισμό". Συνήθεια είναι, όπως έγινε συνήθεια και για τους μη καπνιστές να εισπνέουν πίσσα επειδή ο παραδίπλα είναι τζάνκι.Originally Posted by pitchfork
Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;
βασικα μια χαρα το μετρο.προτιμω να μην παθω καρκινο και να πεθανω εξαιτιας οσων καπνιζουν γυρω μου.και να βρωμαω και σαν σκατα μετα...μαλλον πριν πεθανω.αν πεθανω απο καρκινο ή οτιδηποτε αλλο θα βρωμαω σαν πτωμα εν αποσυνθεση.δεν ξερω βεβαια αν κανεις απο τους νεαρους εδω μεσα ξερει την ΧΑΠ? που μαλλον ειναι χειροτερη απο καρκινο...ξερεις παιρνεις το καροτσακι σου με την μπουκάλα το οξυγονο και πας βολτα...ως την γωνια στο παραθυρο του σπιτιου σου.τεσπα.καλα να ειστε αλλα να καπνιζεται μακρυα μου.
τωρα για να προλαβω και τον ηλιθιο αντιλογο του μπλ μπλα μπλα ολα γυρω σου σκατα...καυσαερια κλπ....κλπ κλπ και συ για ενα αθωο τσιγαρακι ...μπλα μπλα .ας ξεκινησουμε τουλαχιστον απο καπου και βλεπουμε.κι αν δεν σας αρεσει να σκασιλα μου.αλλωστε 30 χρονια τωρα δεν ακουσα και κανεναν να πει α δεν θα καπνισω διπλα σου γιατι σε σεβομαι...κλπ παπαριες.το πολυ πολυ να μου κανουν την χαρη και να μην μου φυσαν τον καπνο στο προσωπο.
1) e4, c5
2) Νf3