Page 55 of 128 FirstFirst ... 545535455565765105 ... LastLast
Results 811 to 825 of 1910

Thread: Παιδεία

Δράκος ikonoklast's Avatar

Default Re: Παιδεία

Quote Originally Posted by Mostos
    αρα ικόνοκλαστ το πρόβλημα δεν είναι η παιδεία. ειναι όλο το σύστημα απο την αρχή.
    Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!

Senior Member Mostos's Avatar

βρε πουλί μου θέλω να σου πω οτι πως θα κανουμε ποτέ κουβέντα σε μια λεπτομέρια αν η βάση μας είναι διαφορετική

Ο σκληρός σαρκασμός για όσους ελεεινούς δεν ανήκουν στην υπέροχη φωτεινή πτέρυγα της κομμουνιστικής επανα8εμελίωσης υπάρχει πάντα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εκβίασα κανένα να βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα. Μην μου λες ποιό 8α είναι το τελικό συμπέρασμα σε μία συζήτηση που ποτέ δεν έκανες.

σκίσε με να αλλάξω ράφτη.
    οκ δεν μπορώ να κάνω συζήτηση όταν ξεκινάω απο το μαύρο και εσύ απο το άσπρο (είδες σε έβαλα και στο άσπρο για να μη μου λες οτι υπονοώ τίποτα).
    και γιαυτό δε θα ξαναποστάρω σε θρέντ που αφορά πολιτικά θέματα τέτοιου είδους. και αυτό είναι δεσμευση.

Λολ, καταρχήν τι σχέση έχω εγώ με το τι συμβαίνει στο κά8ε 8ρέντ, πρόεδρας του politics είμαι; Μην απαντάς σε δικά μου ποστ

Κατα δεύτερον, σε μία σύντομη πρόσφατη ανασκόπηση: Έκανες μια ερώτηση σχετικά με το γιατί γίνονται μπάχαλα στο παπει.
    Τονατάλλο, πήρες μια απάντηση, μετά έσκασε ο ούγκαλος Ubu Roi με τα πρακτικά απο όλο το posting που έχεις κάνει στο politics, είπα εγώ μερικές κουβέντες, μου είπες ότι είμαι φοιτητοπατέρας και έχω συμφέρον απο το κά8ε κίνημα γι' αυτό δεν μένω στο "απλό". Σου είπα ότι το "απλό" δεν είναι ακριβώς απλό και μετά έβαλες μια υπο8ετική συζήτηση περί παιδείας στο fast forward όπου γίνονται snip όλα τα βασικά κομμάτια και αυτό το βάφτισες κουβέντα. Όπου το τελικό συμπέρασμα είναι ότι εγώ λέω μαύρο κι εσύ άσπρο και ότι έχουμε διαφορετική "βάση". Άρα αποχωρείς απο κά8ε 8ρέντ.

Εγώ τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Αποχωρώ απο το forum!

το domination.

χα, στην έσκασα.

(8α γίνουν όλα, δεν 8έλω άγχος)

καλα ρε σου πα εγώ οτι είσαι φοιτητοπατέρας και οτι εχεις συμφέρον κλπ; εγω σου είπα οτι σε πορείες για διάφορα ζητήματα γίνεται λόγος και για άλλα μη άμεσα σχετιζόμενα με το θέμα μας και οτι φαντάζομαι πως αυτό το θες κι εσυ μου πες ναι γιατι τόνα και τάλλο και πρέπει να το παρεις απο την αρχή. ε και σου λεω αφού διαφωνούμε σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα, τι να συζητήσουμε παραπάνω; μακαρόνια με κιμά;

εδιτ: οταν λεω οτι δεν ξαναποστάρω δεν το εννοώ σα το σάμπατακ αλλα λεω οτι δε μπορω να συνεισφέρω σε αυτές τις κουβέντες γιατι έχω διαφορετική άποψη. στο κάτω κάτω της γραφής δες πόσοι που δεν ανήκουν στην αριστερά ποστάρουν στο πόλιτικς.

Senior Member

Quote Originally Posted by Mostos
    εγω σου είπα οτι σε πορείες για διάφορα ζητήματα γίνεται λόγος και για άλλα μη άμεσα σχετιζόμενα με το θέμα μας
    βρε καλό μου αγόρι αυτό που σου λέμε είναι πως τα παραπάνω είναι άμεσα συσχετιζόμενα και ότι αφενός δεν έχει νόημα να αντιπαλεύεις τα αποτελέσματα και όχι τις αιτίες, αφετέρου να αντιπαλεύεις μόνο μία επιμέρους πτυχή σε μία συνολική επίθεση.

στην προκειμένη περίπτωση πχ, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προωθείται δια χειρός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά ξεκινάει από εντολές της ΕΕ και αυτά ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου. συγχρόνως, προωθείται και η αναδιάρθρωση της εργασίας, τα ελαστικά ωράρια, οι μισθοί των 700 ευρώ, οι συντάξεις πείνας που δεν πάρουμε ποτέ ούτως ή άλλως. διαμορφώνεται δηλαδή ένα περιβάλλον στην εργασία το οποίο θα καλωσορίζει τον ήδη πειθήνιο, πειθαρχιμένο, εντατικοποιημένο, ανταγωνιστικό, υπερεξειδικευμένο, ημιμαθή απόφοιτο ανώτατης σχολής.

λοιπόν, ο καθένας από μας έχει τις εξής επιλογές

Α. να μην πει τίποτα.

Β. να πει όχι στη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση γενικά και αόριστα, χωρίς να βλέπει την μεγαλύτερη εικόνα.

Γ. να τα πεί όλα.

λοιπόν, επειδή εμείς δεν είμαστε μαλάκες αλλά κομουνιστές επιλέγουμε το τρίτο. εσύ επιλέγεις το πρώτο αλλά λες ότι το τρίτο σε ενοχλεί κιόλα. αυτό εμένα δε μου φαίνεται τίμια στάση!

αλλά ανεξάρτητα από αυτό, μπορείς τουλάχιστον να προσπαθήσεις να ακούσεις γιατί εμείς λέμε άσπρο και εσύ μαύρο και να μην προδικάζεις την έκβαση της κουβέντας διακόσα χρόνια πριν. ήδη νομίζω ότι ήμουν σαφής όταν είπα ότι το μαύρο σου εκτός από μαύρο είναι και λάθος. τώρα μπορείς είτε να σκάσεις μύτη και να προσπαθήσεις να με πείσεις ότι οι αλλαγές σε παιδεία και εργασία είναι ασύνδετες και ότι όλα αυτά δεν ειναι κατευθύνσεις της ΕΕ για να εξυπηρετηθεί το ιδιωτικό κεφάλαιο και ότι είμαι σχιζοειδής προσωπικότητα με συνομοσιολογικές εμμονές οπότε και θα κάνουμε μια ωραία κουβεντούλα σχετικά με τα παραπάνω, είτε να σταθείς μαλάκας και να πεις ότι διαφωνούμε σε τόσο θεμελειώδη (!!) πράγματα όπως αυτό και να μηδενίσεις την κουβέντα ευθύς εξαρχής.

Solidium HAVOC's Avatar

Σολε, πως ονειρευεσαι τη συνδεση παιδειας και εργασιας? Ποιο το ιδανικο σου μοτιβο και με ποια μεσα σκοπευεις να το επιτυχεις?
    Η ερωτησις δεν θελει ως απαντηση τα κακως κειμενα του σημερα.
    Επιθυμει να μαρκεταρεις τα σχεδια σου και να τα κοινοποιησεις σε εμας τους κοινους θνητους.
    Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

Senior Member

χαβοκ, εμείς λέμε για κατάργηση της πολυδιάσπασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΣ, ΚΕΚ, κλπ) που παράγει απόφοιτους πολλών ταχυτήτων και δημιουργία μίας σχολής ανα γνωστικό αντικείμενο, με ένα ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.

αυτή είναι η αντίληψη της ΕΑΑΚ για τα πανεπιστήμια και συχνά μπαίνει σε πλαίσια σε ΓΣ και σε πανώ σε πορείες αλλά αυτό το κίνημα των τελευταίων δύο ετών είναι κατά βάση αμυντικό (όχι στην αναθεώρηση του αρ. 16, όχι στο νέο νόμο-πλαίσιο) και έτσι αυτά τα προτάγματα έρχονται δεύτερα. για να συγκροτηθεί κίνημα με θετικά προτάγματα νομίζω χρειάζονται τελειώς άλλες διεργασίες.

E, όχι και τελείως άλλες. Ακόμα και σε ένα κίνημα οπισ8οφυλακής διαμορφώνονται οι συν8ήκες να συλλογικοποίησεις και να χουφτώσεις και να μπιφτεκώσεις. Αυτό για τη γενιά μας είναι μια καλή συνειδησιακή παρακατα8ήκη για επι8ετικά κινήματα στον χώρο της εργασίας.

nihil pop metamelia3's Avatar

http://www.vrahokipos.net/old/theory/daskalous.htm
    συγκινούμαι κάπως.
    this is radio freedom.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast
    Quote Originally Posted by ikonoklast
    Ακόμα και σε ένα κίνημα οπισ8οφυλακής διαμορφώνονται οι συν8ήκες να συλλογικοποίησεις και να χουφτώσεις και να μπιφτεκώσεις.
    Πόνοι στο στομάχι. 2/2

Tags for this Thread