Page 54 of 128 FirstFirst ... 444525354555664104 ... LastLast
Results 796 to 810 of 1910

Thread: Παιδεία

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Default Re: Παιδεία

nihil pop metamelia3's Avatar

Quote Originally Posted by Deggial
    Quote Originally Posted by Khalkji
    κάνεις λάθος νομίζω. δε θα μπορούσε καν να τεθεί θέμα να κυνηγήσουμε την ελευθερία μας αν δεν υπήρχαν αυτοί οι περιορισμένοι έστω χώροι. διασφαλίζουμε αυτούς και πάμε για ότι θέλουμε μετά. the sky is the limit!
    Όταν 30 χρόνια μετά ακόμα συζητάμε για κάτι που θα έπρεπε να είναι προσωρινό μέτρο, κάτι πάει πολύ στραβά.
    Ε χαίρω πολύ. Όσο κι αν το επιθυμούμε όμως, τα δικαιώματά μας δεν έχουν εδραιωθεί και δε θα μπορούσαν άλλωστε με αυτή τη μορφή της κοινωνίας. Έτσι φτάνουμε να πολεμάμε συνεχώς για να κρατήσουμε τα στοιχειώδη απ' αυτά. Περίσσοτερο ανάγκη παρά γραφικό μου ακούγεται.
    this is radio freedom.

Senior Member Mostos's Avatar

ikonoklast σε αυτό που είπες περι δίκης προθέσεων είναι σα να μου λες οτι για να κατέβει κανείς στην πορεία μαζί σου πρέπει να υπομείνει σιωπηλά μια πολιτική θέση για την οποία δεν έχει θέση ή είναι αντίθετος ή έστω να ανεχτεί να τον ταυτίσει
    κάποιος με ένα κίνημα στο οποίο δεν ανήκει. εσύ δε θα το ανεχόσουν ποτε για τον εαυτό σου αυτό σωστά; γιατι δε μπορεί να γίνει μια κινητοποίηση για την παιδεία και μόνο; γιατί να μην είναι απλά τα πράγματα; σίγουρα θα μπορούσαν να είναι απλά αλλα εσύ προσωπικά δε θα το ήθελες πιστεύω, θα προτιμούσες κάθε κινητοποιήση να είναι ένα βήμα απο όπου θα μπορούσες να εκφράσεις κι άλλες ιδέες σου αλλα δεν είναι για όλους ωραίο αυτό. δε μπορεις να λες ή γίνε εγώ ή αντε γαμήσου.

σόλο πραγματικά δεν συμμερίζομαι την άποψή σου γενικότερα αρα δεν μπορώ να σου απαντήσω τίποτα. πιστεύω οτι μια χαρά θα μπορούσε να γίνει μια διαδήλωση χωρίς όλα όσα λεω και να μην πεσει και ξύλο. τι να σου πω ίσως ο καθένας ζει στον κόσμο του.

πινατέρο

edit: ικονοκλαστ όταν με καπελώνεις δεν μπορώ να συνεχίσω να συζητάω, γιαυτό και μιάω σπασμωδικά.

Senior Member

Quote Originally Posted by Deggial
    Η διαφωνία μου σε αυτό παραμένει. Αντί να παλεύετε να μην τρώτε ξύλο πουθενά, παλεύετε να μην τρώτε ξύλο σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Ειδικές διατάξεις και προνομιακές διακρίσεις δεν έχουν χώρο σε μία υγιή δημοκρατία.
    α, μπα, λέμε για κατάργηση των ΜΑΤ.

μόστε, σου εξήγησα πολύ καλά γιατί βαράνε οι μπάτσοι στις πορείες, από 'κει και πέρα μου δίνεται η αίσθηση ότι ζεις σε μια ροζ φουσκα και ότι θέλεις ντε και καλά να δικαιολογήσεις την κυβέρνηση αποδίδοντας την βία των μπάτσων στο ότι το φοιτητικό κίνημα αμφισβητεί συνολικά το υπάρχον σύστημα και συνεπώς έχεις αμισβητούμενες προθέσεις (κάτι που για σένα δικαιολογεί το ξύλο από τους μπάτσους).

λοιπόν, δώσε βάση, αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι ένα κάρο λαμόγια φασιστόμουτρα (με την ευρεία έννοια του όρου) που στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού κεφαλαίου, το οποίο ιδιωτικό κεφάλαιο (επιχειρήσεις, ΜΜΕ, βιομηχανικοί όμιλοι, γάμησεμε) με τη σειρά του ανταποδίδει την εξυπηρέτηση με την οικονιμκή και όχι μόνο στήριξη των κομμάτων εξουσίας. μετά τα κόμματα εξουσίας ανταποδίδουν ξανά εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερο το ιδιωτικό κεφάλαιο και όλο αυτό συνεχίζεται εσαεί. αυτό μερικοί το ονομάζουν "αστικό μπλοκ εξουσίας". μάλιστα, είναι πολύ άξιο αναφοράς ότι το "αστικό μπλοκ εξουσίας", δηλαδή ΜΜΕ, κόμματα, επιχειρηματίες και τα ρέστα, δεν είναι πάντα απλά διάφορα πρόσωπα που έχουν τα ίδια συμφέροντα αλλά πολλές φορές είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ελεύθερος Τύπος που ανοίκει στους αγγελόπουλους. οπότε το αναμενόμενο είναι ο Ελευθερος Τύπος να μας μιλάει για τα καλά της ελεύθερης οικονομίας και όχι για τα καλά του σοσιαλισμου. λογικό: λογικό. ωραία.

έτσι λοιπόν, όλη αυτή η πλέμπα έχει καταφέρει να πείσει τον κοσμάκη ότι πράγματι παλεύει για το καλό του λαού, για τα ασθενή στρώματα και δεν ξέρω γω τι. σε αυτό βοηθάει το ότι ένας από τους κύριους πυλώνες αυτου του "αστικό μπλοκ εξουσίας" είναι τα ΜΜΕ, ο κύριος διαμορφωτής της κοινής γνώμης, ο κύριος κατασκευαστής συναίνεσης. αν το σύστημα δεν κατάφερνε να πείσει τον κόσμο ότι η ύπαρξη του είναι αναγκαία και προς το συμφέρον του (του κόσμου) τότε αυτό (το σύστημα) θα κατέρεε. λογικό; λογικό. ωραία.

λοιπόν, κάπου εδώ σκάνε κάτι ραγίσματα σε αυτή την συνολική εικόνα συναίνεσης και στήριξης του συστήματος. είναι κάτι ραγίσματα με αληθινά μεγάλο ΠΟΥΤΣΟ γιατί έχουν διαδικασίες τρακόσες χιλιάδες φορές δημοκρατικότερες από την αντιπροσώπευση και τα ρουσφέτια των εκλογών (γενικές συνελεύσεις), έχουν ριζοσπαστικά μέσα πάλης που γαμάνε και δέρνουν (καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις) και έχουν βαθυμένο πολιτικό περιεχόμενο και ανατρεπτικά αιτήματα. αυτά λοιπόν τα ραγίσματα δεν τα γουστάρει το "αστικό μπλοκ εξουσίας" γιατί είναι ενάντια στα κοινά του συμφέροντα. γι' αυτό πρέπει να τα μοντάρει στα γρήγορα μη τυχόν και κερδίσουν (που θα σήμαινε ότι οι ίδιοι θα έχαναν) και, ακόμα χειρότερα, μη τυχόν και πάρουν διαστάσεις και γίνουν κανονικά ρήγματα. έτσι το "αστικό μπλοκ εξουσίας", το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει κανάλια, εφημερίδες και ράδιο από την μία, μπάτσους και παρακράτος από την άλλη, θα βάλει τα μεν πρώτα να συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο τα παραπάνω ενοχλητικά ραγίσματα τους δε δεύτερους να τα γαμήσουν στο ξύλο και να τα στείλουν στο νοσοκομείο. λογικό; λογικό. ωραία.

λοιπον, τώρα εσύ απ' όλο αυτό το βώθρο τι ακριβώς υπερασπίζεσαι, μπορείς να μου πεις;

Quote Originally Posted by Ubu Roi
    είναι κάτι ραγίσματα με αληθινά μεγάλο ΠΟΥΤΣΟ γιατί έχουν διαδικασίες τρακόσες χιλιάδες φορές δημοκρατικότερες από την αντιπροσώπευση και τα ρουσφέτια των εκλογών (γενικές συνελεύσεις), έχουν ριζοσπαστικά μέσα πάλης που γαμάνε και δέρνουν (καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις) και έχουν βαθυμένο πολιτικό περιεχόμενο και ανατρεπτικά αιτήματα.
    Πάνω σε αυτά, έχω να πω πως ένα μάτσο καθυστέρες είναι ΚΑΙ αυτοί, αλλά εδώ που τα λέμε το χουμε πει τόσες φορές..

Senior Member

πάνε με τους άλλους εσύ. ή πάνε σε κάνα βουνό.

Έχουμε ξαναπεί, πως αναμεταξύ σοβαρών ανθρώπων, η λογική "άλλαξε κανάλι αν δε σαρέσει" ή "εμείς ή οι άλλοι" και όλα τα παρεμφερεί αστικά και γιαγιαδίστικα διλήμματα, όλα αυτά γενικώς, δεν έχουν θέση.

Είσαι σοβαρός άνθρωπος ή όχι; Αν ναι, βρες κάτι καλύτερο να πεις, από μια διαφήμιση του σουπερουάου αγωνιστικού ΠΟΥΤΣΟΥ των γενικώς συνελεύσεων.

Senior Member

δεν είμαστε σοβαροί άνθρωποι, είμαστε οι ούνοι του μάη και του ιούνη.

ου! ου! ου!

Senior Member

φοβερό posting, μπράβο μου.

παρεμπιπτόντως ο ikonoklast είναι ένας γελοίος γιατί νομίζει ότι το πολυτεχενίο ήταν το '74 και ο 815 το '78.

Senior Member

γενικά, τα πάντα συνοψίζονται στην εξής φράση:

μπάτσοι! TV! νεοοοναααζί!
    όλατακαθάρματαδουλεύουνεμαζί!

Senior Member

Senior Member
    254

Unplug him.
    Are you suggesting coconuts migrate?

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Mostos
    γιατί να μην είναι απλά τα πράγματα; σίγουρα θα μπορούσαν να είναι απλά αλλα εσύ προσωπικά δε θα το ήθελες πιστεύω, θα προτιμούσες κάθε κινητοποιήση να είναι ένα βήμα απο όπου θα μπορούσες να εκφράσεις κι άλλες ιδέες σου αλλα δεν είναι για όλους ωραίο αυτό.
    Καλέ μου αδερφέ, εγώ λέω κάποια πράγματα. Δεν ξέρω ποιός 8εωρεί τι, "απλό" και τι είναι "άλλες ιδέες" και για ποιούς νομίζεις ότι είναι ωραίο και για ποιούς όχι.
    Απο την στιγμή που εγώ λέω κάτι, είναι χρέος κάποιου άλλου να το αντικρούσει, να το κάνει πιο "απλό", να το κάνει κεφτέ, να το κάνει σουτζούκι.
    Απο την στιγμή που δεν το κάνει αυτό, το τι είναι "σίγουρο" και τι όχι, μπορεί να το κρατήσει στον πάτο του.

Επειδή βαριέμαι την φιλολογία και επειδή το τοπικ είναι παιδεία, τα παραδείγματα είναι συγκεκριμένα. Εξήγησέ μου πως 8α μιλήσεις για το νόμο πλαίσιο, χωρίς να πας στον τρόπο που διαρ8ρώνεται το ελληνικό πανεπιστήμιο, χωρίς να πας στις εκάστοτε κυβερνητικές μεταρρυ8μίσεις, χωρίς να πας στις κοινοτικές οδηγίες, χωρίς να πας στην συν8ήκη της Μπολόνια και της Πορτογαλίας, χωρίς να δείς πως ολοκληρώνεται η παραγωγή και τι σημασία έχει η εκπαιδευτική λειτουργία για έναν σχηματισμό σαν την ΕΕ μέχρι το 2010. Μερικά πράγματα σ' αυτή τη ζήση ίσως να τα 8έλαμε όλοι πιο απλά αλλά δεν είναι. Μπορούμε βέβαια να επιλέξουμε να τα βλέπουμε εμείς πιο απλά αλλά αυτό δεν συνίσταται γιατί τότε ίσως κάποιοι να μας πουν βλάκες, αποφύγετέ το.

Senior Member

shmera teleiwsan oi prytanikes sto papei. oi 2 kalpes diladi pou eixan apaxthei.
    poios eisai esy, poy irthes edw, se mas na kaneis plaka, ante spase re malaka.

eisai zhmia den pairneis mia, alloy na pas gia traka, ante spase re malaka (spase, spase)

vasika na poyme h megalh fash ginete sto ante spase re malaka, poly stixos etsi?

Senior Member Mostos's Avatar

αρα ικόνοκλαστ το πρόβλημα δεν είναι η παιδεία. ειναι όλο το σύστημα απο την αρχή.

Tags for this Thread