Originally Posted by
The_Fool
Ερώτηση για πρώην δόκιμους
Πόσο δύσκολη είναι η εκπαίδευση; Με ενδιαφέρουν προφανώς οι 2+2 μήνες που περνάς ως ΥΕΑ Α'/Β'. Δώστε παραδείγματα απευθυνόμενα σε άσχετους με το θέμα "στρατός". Έχει πολλές δουλειές χαμάλη, π.χ. άρση και μεταφορά βαριών αντικειμένων, επαναλαμβανόμενο σκύψιμο, γενικά αγγαρείες που επιβαρύνουν πολύ τη μέση;
Επίσης, το κέντρο εκπαίδευσης για ΥΕΑ είναι ένα, ή πολλά και διάσπαρτα, ανάλογα το Όπλο/Σώμα;
Από πλευράς ελεύθερου χρόνου (= που να μπορείς να ασχοληθείς με κάτι, χωρίς να σου σκοτίσουν τα @@, π.χ. διάβασμα, ξύσιμο, κ.λπ.) η ζωή του δόκιμου, σε σύγκριση με αυτή του οπλίτη τι λέει; Για παράδειγμα, συγκριτικά με το να πάω απλός οπλίτης, αλλά χωρίς να αποκρύψω τα προβλήματα υγείας μου (και τα οποία πιθανόν να με βγάλουν Ι3/4, αλλά δεν είναι και σίγουρο *), είναι προτιμότερο δόκιμος; Γενικά αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία της εκπαίδευσης, οι έξτρα ευθύνες και ο παραπάνω χρόνος θητείας, για το αντάλλαγμα που παίρνεις (μισθός + ελεύθερος χρόνος εκτός στρατοπέδου μετά τις 14:30/15:00 σχεδόν καθημερινά), ή θα το μετανιώσω πικρά;
Βύσμα χοντρό δυστυχώς δεν παίζει, υπάρχει γνωστός που είναι διοικητής κέντρου εκπαίδευσης, αλλά δε γνωρίζω αν μπορεί να βοηθήσει σε κάτι (πχ σε ευνοϊκή μετάθεση, μετά το πέρας της εκπαίδευσης) και κατά πόσο έχει λόγο ή είναι διατεθειμένος να το κάνει βέβαια...
* Όταν τον Μάιο που με είχαν καλέσει για κατάταξη, πήγα μαζί με τις απαραίτητες εξετάσεις για τα προβλήματα υγείας μου, ο ορθοπεδικός στο νοσοκομείο μου έδωσε 6μηνη αναβολη υγείας με το ζόρι, επειδή τόλμησα να του πω ότι το προηγούμενο βράδυ, λόγω του προβλήματος υγείας αλλά και της ταλαιπωρίας στο στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της μέρας κατάταξης, επανήλθε ο πόνος στη μέση (κάτι που συμβαίνει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που ταλαιπωρούμαι βέβαια και ΦΥΣΙΚΑ δε διορθώθηκε το πρόβλημα μέσα στους 6 αυτούς μήνες, αφού το έχω εδώ και χρόνια). Έτσι, έχω τις επιφυλάξεις μου να ξαναπάω παίρνοντας μαζί και τις εξετάσεις, γιατί μπορεί κάλλιστα να ξανατύχω σε γιατρό μαλάκα.