Quote Originally Posted by cynic
Mallon den prepei na tin paradosei tin ptixiaki...De to lew me kakia etsi?Apla des to apo tin alli pleura.Pernei kapoios mia ki8ara babou, 150e xerw gw.Tis petaei panw oti magnites 8es, 500e lew gw.Diladi exoume 650e ki8ara tora.8a vgalei ton idio ( h kalitero logw twn panakrivwn magnitwn) hxo, me mia ki8ara twn x000e ?Ntaxei pezoun rolo kai oi magnites alla ok, ton xaraktiristiko ixo mias ki8aras ton dinoun ta xila kai i kataskeui tis perisotero, para oi magnites.
Καλά, χέστηκα για να σου πω την αλήθεια για τον τύπο, γιατί δεν έχω ιδέα ποιος είναι. Απλά έψαχνα να βρω καθηγητή για να κάνω πτυχιακή και το πιάσαμε κουβέντα με τον καθηγητή αυτόν και μου είπε για τον τυπά που έκανε την πτυχιακή. Επίσης αυτή είναι και η γνώμη του. Οτι το ξύλο παίζει ελάχιστο ρολο στον ήχο της ηλεκτρικής.

Δεν ξέρω αν είναι σωστο το συμπέρασμα εκείνης την πτυχιακής, αλλά στέκει πάντως. Και οχι. Δεν θα βαλεις σε καλαμιά μαγνήτες και θα την πεις κιθαρα. Αλλα θα συγκρίνεις τα ξύλα που υπάρχουν στο εμπόριο απο το οποία φτιαχνονται κιθάρες.
Μιας που λέγαμε για prs πιο πριν: δες μια se και μια custom. Μετα συγκρινε το τρεμολο τους, τα κλειδια τους, τους μαγνητες, το "καπακι" τους(πως σκατα λεγεται?κολλησα) το φινιρισμα τους(ισως περισσοτερο απο όλα) και τοτε θα δεις πανω κατω γιατι η se εχει 600 και η custom 2000. Μην ξεχνας επίσης οτι πλερωνουμε και το ονομα ε.

Βαλε σε 2 strat-like κιθαρες(mia ibanez kai mia fender px) τους ιδιους μαγνητες και αντιστοιχα σε αλλες κιθαρες ιδιου τυπου. Δεν θα δεις τοσο μεγαλη διαφορα.

Φυσικος και κιθαριστας.