Φίλοι κι αδέρφια χρήστες, διαβάστε να μαθαίνετε. Θα μοιραστώ ευθύς αμέσως μαζί σας μια παραδοσιακή συνταγή που κάνουμε στο χωριό.
Λιαστό συκώτι βίσονος:
απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει κατακαλόκαιρο. Παίρνουμε το συκώτι του βίσωνα (ξακουστοί βίσωνες Σκαλανίου) και το αφήνουμε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος. Το αφήνουμε μερικές μέρες μέσα στη ντάλα, μέχρι ν' αρχίσει να ζέχνει. Τότε και μόνο τότε είναι που το παίρνουμε, το κόβουμε σε ατομικές μερίδες και το βάζουμε στην κατάψυξη (ζγκατάψυξ). Έτσι έχουμε την υπερπολύτιμη αυτή λιχουδιά έτοιμη προς βρώση (όχι και συμμόρφωση, γνώση είν' εκείνο, ζώα αμόρφωτα) ανά πάσα στιγμή, όλο το χρόνο!
Μούρλια, παιδιά τι να λέμε τώρα, καλύτερο κι απ' του Φοίβου γίνεται!
Επιφυλάσσομαι σε μελλοντικό ποστ να σας πω και συνταγή για πατάτες, λασιθιώτικη. Πάω να ρίξω μια βουτιά όμως τώρα, να καθαρίσουν τα γόνατα.