Quote Originally Posted by enitharmon
να είδες; πάλι στους μεγαλο-κάτι ρίχνεις το μπαλάκι. Αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα, γιατί θέλουν λεφτά.
γενικά αυτό που λέμε κράτος είναι αυτό που το κάνουμε να είναι. δεν είμαστε αναρχικοί και τέτοια ακραία κι άσχημα πράματα ώστε να λέμε ότι το κράτος είναι ντε φάκτο άχρηστος και καταπιεστικός θεσμός. μετά υπάρχει εκείνο που λέμε κράτος πρόνοιας, το οποίο είναι καλό πράμα γιατί προσπαθεί να μειώσει τις ταξικές αντιθέσεις και να προσφέρει όσο δυνατόν περισσότερο αυτό που λέμε παραπάνω "ίσες ευκαιρίες". μετά υπάρχει και αυτό που λέμε κρατικός παρεμβατισμός, που είναι εκείνος που σε μια τελείως υποθετική περίπτωση θα ανάγκαζε τους έχοντες (οι μεγαλοφροντιστηριούχοι στην προκειμένη) να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα στους μή έχοντες, ενώ συγχρόνως θα επέβαλε στους έχοντες πολύ μεγαλύτερη φορολογία απ' ότι στους μη έχοντες ώστε αυτά τα χρήματα να διοχετευθούν στο κράτος πρόνοιας κ' να υπάρχει μια πιο ισόνομη κατανομή πλούτου, το οποίο είναι το σωστό και το δίκαιο, το όμορφο και το καλό. ρε παιδί μου.

οι έχοντες λοιπόν δε γουστάρουν τέτοια πουστριλίκια και επειδή ακριβώς είναι έχοντες μπορούν να επιβάλλουν την καλή τους την άποψη περί του πως πρέπει να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός. ελεύθερη αγορά, κανείς κρατικός παρεμβατισμός, καμιά φορολογία, επιχειρηματικά πανεπιστήμια και πάει λέγοντας.

ε εγώ και το κώμα μου λέμε μια και οι μη έχοντες είμαστε περισσότεροι να κάνουμε κάνα ντου, να γίνει πιο δίκαιο όλο αυτό το νταραβέρι. αίμα, πόλεμος, κομμένα κεφάλια. τι λέτε;