Originally Posted by
Σταύρος Βουρλούμης, anarchocapitalism.blogspot.com
"ΦΑΙΚΟΚΚΙΝΟ" ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εν όψει της έναρξης των συζητήσεων στο κοινοβούλιο περί της αναθεώρησης του άρθρου 16 και της πολυαναμενόμενης «μαζικής» αντίδρασης του «πανεκπαιδευτικού» κινήματος, που έχει ονομαστεί κωδικά «μητέρα όλων των μαχών», ευρέθη ένας σύμμαχος στον «Ιερό Αγώνα» που κήρυξε η Αριστερά, πάσης φύσεως, αποχρώσεως και αντιλήψεως επί του βαθμού κρατικού παρεμβατισμού, στο όνομα της «Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας». Και αυτός ο σύμμαχος είναι ο, φαινομενικά, πιο αταίριαστος με όλο αυτό το «κίνημα» παιδείας: η ακροδεξιά.
Το Μέτωπο Νεολαίας, νεανικό κομμάτι της πολιτικής οργάνωσης «Πατριωτική Συμμαχία, που αποτελεί την πολιτική ηγεσία της ανοιχτά νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τάχθηκε κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 και της δημιουργίας και λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και υπέρ του αγώνα για «Δημόσια, Δωρεάν και Ελληνική Παιδεία». Ταιριαστά τα συνθήματα των δύο αυτό άκρως αντιθέτων πολιτικών χώρων, δεν νομίζετε; Λέτε να αποτελεί απλή σύμπτωση, ή παλλαϊκό αίτημα η «Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», τόσο ώστε να συμπαρατάσσονται αγκαλιασμένα, σε οποιονδήποτε βαθμό, τα δύο αυτά φαινομενικά αλληλοαποκλειόμενα άκρα; Εγώ δεν νομίζω!
Όπως έγραψα και παλαιότερα, στο άρθρο μου περί «Φαιοκόκκινου Μετώπου», έτσι και εδώ έχουμε μία ακόμα εκδήλωση της ανόσιας και ανούσιας αυτής συμμαχίας. Όπως στους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στην Τσετσενία, όπως στο θέμα του Οτσαλάν και των Ιμίων, όπως για τους αγρότες έτσι και για την «δημόσια και δωρεάν (και ελληνική: για να μην ξεχνάμε τα ιερά και τα όσια του έθνους) παιδεία», για μία ακόμη φορά φανερώνεται η πιο συνεπής πολιτική ταύτιση αυτών των ρευμάτων πάνω στην ίδια κοινή κεντρική συνθηματολογία ενάντια στις μεταρρυθμίσεις, τον φιλελευθερισμό (ή νεοφιλελευθερισμό) και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Οτιδήποτε άλλο, νομίζω πως, περιττεύει και δεν χρειάζεται αναφορά. Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα απ’ ότι οποτεδήποτε άλλοτε!