Page 16 of 128 FirstFirst ... 614151617182666116 ... LastLast
Results 226 to 240 of 1910

Thread: Παιδεία

Senior Member

Quote Originally Posted by katwrimos
    [...(px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou)...]
    Αυτό γινόταν παλιά απ'ό,τι γνωρίζω, πριν έρθει στην Ελλάδα το σύστημα των πανελλαδικών - και δεν είναι τόσο αξιοκρατικό να βάζεις τον ιδιώτη να εξετάζει. Η όποια επιτροπή/αρχή/νομικό πρόσωπο/πεςτοοπωςθες πρέπει να πηγάζει από εκλεγμένο όργανο πχ. κυβέρνηση.

Παλιότερα συγκεκριμένα, για να πας να δώσεις εξετάσεις, πχ μένω στη Κρήτη και θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος στη Θεσσ; Πρέπει να πάω εγώ στη Θεσσ και να κάνω εκεί τις εξετάσεις... Τέσπα ιστορίες για αγρίους...

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

Quote Originally Posted by HAVOC
    1. Ραβεν, Κανεναν, γιατι αναλαμβανει το πανεπιστημιο το professional practice. Δηλαδη, για να βαλω για παραδειγμα εγω στην ταμπελα μου και στην υπογραφη μου architect, πρεπει να εχω κανει μετα τις πενταετεις σπουδες μου, αλλα 2-3 χρονια professional practice, κατα τη διαρκεια των οποιων πληρωνομαι και ελεγχονται ολοι το ιδιο. Δεν απαιτει κανεις απο μενα να ξερω γοκ και να μου δινει πρωτο μισθο 800 ευρω που ειναι εσχατη απαξιωση. Ουτε περιμενουν να μαθω νομοθεσια για τις κατασκευες ενω με εκμεταλλευονται σε γραφεια η να βγαλω το φιδι απο την τρυπα μονη μου.
    Μετα, ο καθενας, αναλογως τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του, επιλεγει τομεα με τον οποιο θα ασχοληθει. Και οι υπομηχανικοι που απασχολουνται σε project management και αλλοι που γινονται εργοδηγοι, τα καταφερνουν μια χαρα, δεν περιμενουν δηλαδη ολοι τα ιδια πραγματα. Οπως και στην Ελλαδα, ο μηχανικος με τον υπομηχανικο δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο με το αντικειμενο.

2. Με την επιλογη part-time, θελω να πω, καποιος που οπως η γνωστη σου εκανε οικογενεια η χρειαστηκε να εργαστει για τα προς το ζειν, θα μπορει να κανει τα μαθηματα σε αργοτερους ρυθμους απο εσενα, που μπορει να θελεις να τελειωνεις on time. Η μεν γνωστη εχει την δυνατοτητα να εργαζεται και παραλληλα να εχει χρονο να διαβαζει αυτα που πρεπει, εσυ απο την αλλη δεν αναγκαζεσαι να συνεργαζεσαι μαζι της και να σε καθυστερει. Κι εφοσον οι συνθηκες και για σενα και γι'αυτη μπορει να αλλαξουν, να υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, απο part time σε full time και για τους δυο. Που ειναι το κακο σε αυτο?
    1. δεν εννοούσα αυτό, αλλά δεν προλαβαίνω να εξηγήσω γιατί πρέπει να την πέσω (γαμω-υπηρεσία αύριο). ίσως, μεθαύριο.

2. όπως, εξήγησα, αν οι σπουδές είναι ελεγχόμενες, το part-time είναι ανάγκη. αν είναι ελεύθερες όπως προτιμώ εγώ, δεν χρειάζεται σαν μέτρο.
    Rock or Nothing

Senior Member

Επίσης να συμπληρώσω σ'αυτό που είπε ο κατώριμος - όχι μόνο η εισαγωγή αλλά και η εξαγωγή...

Senior Member

Σαν αυτογκολ ειναι ομως κατωριμε...
    Αυτογκώλο!

Σταρμπρεηκερ ολά καλά αλλά μη σε δουμε ΠΚΣίτη. Κρίμα.
    The commune crap, camp bop, middle-class, flip-flop
    the queen is dead, boys

Senior Member

Μείνε ήσυχος
    Διαολεμένα beat

Senior Member

Quote Originally Posted by Starbreaker
    Είσαι στα ΕΑΑΚ;
    Βασικώς, στην παρούσα φάση δεν με καλύπτει απόλυτα καμία απο τις τρείς τάσεις της εαακ (αραν, αρας, ναρ) γιατι είμαι μάλλον λίγο μαυροκόκκινος αλλά συμμετέχω στην δράση τους και νομίζω ότι είναι ότι πιο υγιές έχει να επιδείξει σε πολιτικό επίπεδο η φοιτητική κοινότητα και ίσως γενικά η αριστερά στην ελλάδα. Αρα, ναι.
    πούτσα μπάλα και καράτε.

Senior Member Vic's Avatar

Quote Originally Posted by Phoebus
    Quote Originally Posted by katwrimos
    [...(px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou)...]
    Αυτό γινόταν παλιά απ'ό,τι γνωρίζω, πριν έρθει στην Ελλάδα το σύστημα των πανελλαδικών - και δεν είναι τόσο αξιοκρατικό να βάζεις τον ιδιώτη να εξετάζει. Η όποια επιτροπή/αρχή/νομικό πρόσωπο/πεςτοοπωςθες πρέπει να πηγάζει από εκλεγμένο όργανο πχ. κυβέρνηση.

Παλιότερα συγκεκριμένα, για να πας να δώσεις εξετάσεις, πχ μένω στη Κρήτη και θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος στη Θεσσ; Πρέπει να πάω εγώ στη Θεσσ και να κάνω εκεί τις εξετάσεις... Τέσπα ιστορίες για αγρίους...
    Ας είναι το τωρινό σύστημα πανελλαδικών. Αλλά απολυτήριες και εισαγωγικές εξετάσεις να είναι το ίδιο. Στο πανεπιστήμιο να μετράει ο βαθμός των εξετάσεων, όχι του απολυτηρίου (για το φόβο των ιδιωτικών). Να έχει λόγο το κάθε πανεπιστήμιο για τα κριτήρια εισαγωγής, ότι θέλει στο τάδε μάθημα από τόσο και πάνω, θέλει τόσα μαθήματα. Και επίσης το πανεπιστήμιο να καθορίζει τον αριθμό των εισακτέων. Άμα δε χωράνε τι θα γίνει δηλαδή;

Και το πανεπιστήμιο πρέπει να έχει τον λόγο επίσης για το αν θα δεχτεί πίσω φοιτητή ασχέτως της νομοθεσίας και του διαστήματος που έχει περάσει.

Τέλος, αξιολόγηση. Απαραιτήτως. Από το κράτος. Αν δεν αρέσουν τα κριτήρια του κράτους να αλλάξουμε πολίτευμα.
    Στους καθηγητές επίσης. Τι γίνεται με το μάθημα; Γιατί 90% αποτυχία; Είναι σύγχρονη η ύλη; Τι έρευνα κάνεις; Πόσες δημοσιεύσεις; Τι peer review υπάρχει διεθνώς για τις εργασίες; Αν τις διαβάζει μόνο ο καθηγητής, ε, τον πούλο.

Αντίστοιχα αντικειμενικά κριτήρια στην εκλογή καθηγητών. Να μην έχει το δικαίωμα καμία κλίκα να εκλέγει καταφανώς κατώτερους καθηγητές.

Τέλος πάντων ας γίνει ένας διάλογος για τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση.

Αυτά τα 2 (πανεπιστήμιο ορίζει όρους εισαγωγής μέσω κοινών πανελληνίων και αριθμό εισακτέων και αξιολόγηση) είναι απολύτως αναγκαία να γίνουν τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται, δεν βλέπω πρόβλημα κόστους και δεν βλέπω καμία αδικία, αλλά είμαι ανοικτός σε συζήτηση...

Και ας λύσουν το θέμα ιδιωτικών, αιωνίων, χρηματοδότησης, διδάκτρων, ασύλου, τυρόπιτας στο κυλικείο όποτε θέλουν, κράτος και φοιτητές.

Σημειώνω πάλι την αποστροφή για τα κόμματα στα πανεπιστήμια. Ελευθερία έκφρασης και πούτσες μπλε. Ακόμα και Τσεγκεβαρικά ιδεολογικά να το πάρεις, βάζεις τον προδότη μέσα στο πανεπιστήμιο, τον πολιτικό, τον εχθρό. Να μείνει αγνό το φοιτητικό κίνημα, βρείτε επιχειρήματα για τους δημοκράτες, κάντε κάτι.

---------

Όσο για το κείμενο του φοιτητή στην Αγγλία, εντάξει. Καληνύχτα. Να χαίρεται το παιδί που έκανε και master και διδακτορικό και να κάνει και post doc, γιατι δεν έχει συνηδητοποιήσει ακόμα ότι είναι σχιζοφρενής και μαλάκας.

Και εγώ πήγα τις προάλλες σε ένα εστιατόριο και το φαί ήταν σκατά. Μετά πήγα και με την οικογένειά μου και την άλλη εβδομάδα θα φέρω πούλμαν με τον σύλλογο. Μιλάμε ένα αυγό δεν ξέρουν να βράσουν. Και οι σερβιτόροι για τον πούτσο. Δύο άτομα, 300 ευρώ λογαριασμό. Και αύριο εκεί θα φάω. Όλα τα εστιατόρια στην Αγγλία είναι σκατά.

Τρεις παράγραφοι και ακυρώσαμε 200 πανεπιστήμια.

Και δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άφθονες τρύπες, αλλά ΕΛΕΟΣ.
    Δεν βγαίνουν επιστήμονες και φιλόλογοι / ιστορικοί από Αγγλία, μόνο στην Ελλάδα. Στην Οξφόρδη και στο Κέμπριτζ σου δίνουν κωλόχαρτα. Πες για τα φράγκα ρε μαλάκα, έστω. Ρουφάνε. Από εκεί και πέρα καλαματιανός.

---------

Έμπνευση τσιγαροκατανυκτικής βραδιάς με θέμα "άμα γίνω πρωθυπουργός".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (μεταξύ αστείου και σοβαρού, ανάλογα με τις πολιτικές κλίσεις του καθενός, το θέμα είναι ότι κάποια τα πήραμε ότι έχουν προοπτική):

Μέχρι να καταργηθεί ο στρατός: Υποχρεωτικά μετά το σχολείο.
    Βαθμός και φτιάξιμο στα στρατόπεδα κατασκηνώσεις. Να ξεχάσουν τα βιβλία και να φάνε μια δόση δημοσιοϋπαλληλικής τρέλας και σαπίσματος. Οι ξυσαρχίδες που έχουν κάτω από το 5 μέσο όρο εξετάσεις να βαράνε τα σκοπέτα και να ξεσκατίζουν τις ερπύστριες. Να σκεφτούνε αν προτιμάνε αυτό ή να μορφωθούν.

Να φύγουν και λίγο από το σπίτι να ξεστραβωθούν χωρίς να πληρώνει ο μπαμπάς.

Μηχανογραφικό συμπλήρωση κατά την έξοδο (ξέροντας βέβαια από το σχολείο τι παίζει για τα διάφορα πανεπιστήμια πάνω κάτω). Δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δίνει τις ίδιες εξετάσεις με τα πιτσιρίκια. Όλη η Ελλάδα να 'ουμ να δίνει τις ίδιες απολυτήριες (για σχολιαρόπαιδα) / εισαγωγικές (για σχολιαρόπαιδα και κάθε άλλον, από τον μόλις απολυμένο φαντάρο που το ξανασκέφτηκε μέχρι την 50άρα θείτσα που της καύλωσε να πάρει πτυχίο στα γεράματα).

Πέραν από τους πιτσιρίκους οι υπόλοιποι να δηλώνουν 6 μήνες πριν τις εξετάσεις ότι θέλουν να δώσουν, για να προετοιμάζονται οι αίθουσες ή ότι...

Δεν θυμάμαι τι άλλα λέγαμε, κάπου σκαλώσαμε με τις γκόμενες μετά το σχολείο τι να γίνεται. Εγώ πρότεινα και αυτές στράτευση. Στα μαγειρεία οι άχρηστες και στα γραφεία να μπανίζουμε τα φυτά.

Αισθανόμουν γενναιόδωρος και είπα να μην τις βάζουμε να κάνουν σκοπέτα αν και αυτό ίσως είναι υποτιμητικό. Πάντως υποχρεωτικά μακριά από τζιπ, καναδέζες και στάγιερ (υποτιμητικό, ξε-υποτιμητικό στα παπάρια μας).

Α, ναι, να βγάζουν όλοι δίπλωμα οδήγησης στο στρατό μέσα καπάκι, να γίνεται και κάτι χρήσιμο και να καταργηθούν οι πούστηδες εξεταστές. Οι σχολές οδήγησης να είναι για επαγγελματίες μόνο και τους καημένους που δεν τα κατάφεραν μέσα στο στρατό (όλα τα προβλέψαμε)

Κάποιος είπε για υποχρεωτική ακαδημία οικιακής οικονομίας για τις γυναίκες έναντι του στρατού, αλλά μιας και δεν υπάρχουν κονδύλια είπαμε όχι, αλλά το επικροτήσαμε σαν πολύ καλή ιδέα in principle.
    Ήμασταν αντροπαρέα.

Μετά η κουβέντα ξέφυγε για τα μεικτά ξε-μεικτά στρατόπεδα, στα βιντεάκια των κινητών και χάθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουμε την ΑΛΛΑΓΗ στα ελληνικά δρώμενα. Δεχόμαστε προτάσεις.

Σε μια βραδιά τόσες συγκεκριμένες προτάσεις. Τύφλα να 'χουν το ΕΣΥΠ και οι ΠΚΣίτες.

--------

Δύσκολη ώρα. Το χρειαζόμουν το διάλειμμα. Ευχαριστώ που με ακούσατε,

Πις.
    42

Senior Member

φίλε χρήστη βίκ διάβασες τίποτα απο όσα έγραψα;
    πούτσα μπάλα και καράτε.

Senior Member Vic's Avatar

Σόρυ, όχι. Κάτι μπινελίκια στις πρώτες σελίδες και κάτι στις τελευταίες. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος, θα το διαβάσω πάντως.

Υπάρχει χοντρή διαφωνία;
    42

Τσουνάμι σε φλυτζάνι Candiru's Avatar

Ειναι ελλειπεστατο. Αλλα σε πηρε η χαρα του Linking.
    είναι σαν από δυο αντικρουέμενες μελέτες, να έχεις από τη μια μόνο το abstract και από την άλλη το σύνολο της έρευνας συν την δημιουργό της να σου επεξηγεί λέξη προς λέξη τις θέσεις της.

Αυτό που δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει το νεοφιλελεύθερο μυαλό σου είναι ότι

1.Η Αγγλία, η ΗΠΑ, η Γερμανία, κλπ είναι αυτές που είναι και εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. (άμα θες να ανάγεις την μιζέρια μας τόσο μακριά, στην «Τουρκιά», δικαίωμά σου, αλλά οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 50 χρόνων είναι απείρως πιό καθοριστικές + την προτεκτοροποίηση που είναι το μόνο πραγμα που μας επηρρεάζει από την εποχή του 21 μια και αυτό ποτέ δεν εξαλείφθηκε). Οι λαοί αποκτούν τα χαρακτηριστικά τους μέσα σε διαφορετικές ιστορικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και βάσει αυτών πρέπει να εφαρμόζονται οι πολιτικές. Αμα μεταφέρεις αυτούσια μοντέλα απότη μια χώρα στην άλλη, γάμησέ τα! Με τις χειρότερες προοπτικές θα εφαρμοστούν και προς όφελος αυτών που τα εμπνεύστηκαν ή θα ωφεληθούν μελλοντικά από αυτά.

2.Ερχομαι πάλι στο παράθεμα των Ιών και τις δικές σου θέσεις. Είστε δύο διαφορετικοί κόσμοι που σπουδάσαν στην ίδια χώρα αλλά πάλι σε διαφορετικούς κόσμους, όπου τα πανεπιστήμια είναι πολλών ταχυτήτων και φυσικά πολλών ποιοτήτων. Και οι δυο έχετε δίκιο και οι δυο όμως κάνετε το ίδιο λάθος: να γενικοποιείτε το μερικό, ήτοι την αναπόφευκτα περιοριστική προσωπική σας εμπειρία και να την αναγάγετε σε συνολικό κανόνα, αλλά πιό πολύ εσύ που μάλλον λίγα έπιασες ή κατάλαβες από την παραμονή σου στο λουγκρονήσι γιατί εκείνο τον καιρό... μελετούσες.

Ειδάλλως θα περιμέναμε καλύτερη προσέγγιση του θέματος και όχι αναπαραγωγή της mainstream κατινίστικης παραμυθολογίας που ακούμε, δήθεν για «Τουρκιά», για... «αιώνιους φοιτητές» (αιωνιότητα=4 έως 5 χρόνια σπουδών +1 έως 2 επιπλέον!!!!, εγώ δεν έχω ακούσει για παραπάνω, κάποιοι 50άρηδες και βάλε κάτι ψελίζουν για +5-6 την δεκαετία του 70 μόνο, μετά πρακτικά εξαλείφθηκε), σταρχιδισμό για το άσυλο (θα μας πετάνε ανενόχλητοι από τις σχολές μολότωφ, τι το θέλουμε, μας είναι άχρηστο, άλλωστε τεχνική κατάρτιση θέλουμε από τις σχολές μας για να πετύχουμε τη ζωή, όχι γνώση και κοινωνικό αφυπνισμό), τις κινητοποιήσεις (θα χάσουμε κανένα εξάμηνο με τους 5-6 τεμπελχανάδες που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα και θα καταστραφεί το μέλλον και η καρριέρα μας: μένει να ζητήσεις και τα μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη-μισθούς σου ενός εξαμήνου), κλπ, κλπ.

Δεν ξέρω τι έπαιζε πριν την θατσεροποίηση στο λουγκρονήσι, πάντως σίγουρα η ποιότητα των σπουδών θα ήταν πάλι πολύ ψηλή σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια (ιστορικοί λόγοι βέβαια: αφαίμαξη των αποικιών, κλπ). Τώρα υπάρχουν τα Υπερλούξ 5 αστέρων, υπάρχουν και τα συνοικιακά πανδοχεία με τα μεταπτυχιακά επιπέδου γυμνασίου. Αμα όμως σε μια χώρα σαν την Αγγλία συμβαίνουν τέτοια, πόσο μάλλον θα αποτελούν απόλυτη βεβαιότητα σε ένα Καγκουριστάν.
    Ξέρετε γιατί όταν κάνετε μπάνιο στον Αμαζόνιο πρέπει να φοράτε... προφυλακτικό;

http://www.trollart.com/sound/candiru/index.html

http://rockandecology.blogspot.com/

Guest

Quote Originally Posted by Deggial
    Quote Originally Posted by Candiru
    ε, όχι και γιατρός ρε χάβοκ! Ουδέποτε με ενδιέφερε, απλώς αναγκάστηκα εδώ και δυο χρόνια να υπερασπιστώ πάμπολες φορές την εναλλακτική ιατρική και αναγκαστικά κάποια στοιχειώδη έμαθα.
    Πόζα Superman σε εναλλακτικό πράσινο κολάν.
    Και σας παρουσιάζω τον...

Super Candiru

Υπερασπιστή των κατατρεγμένων, φονιά της λογικής, τσοπάνη των βουνών, υπέρμαχο της εναλλαγής, καταστροφέα των εγκεφαλικών κυττάρων κι άλλα τέτοια όμορφα.

Εγκατέστησα Gimp επειδή βαριόμουν για χάρη σου Καντιρού.

Solidium HAVOC's Avatar

Η παρουσιαση εξακολουθει να τον αδικει, αλλα ας γινει, ως απελπιδα προσπαθεια απεικονισης μεγαλειου, που δεν χωραει σε λεξεις.

Cantiru-polis, spreading the word of the lord...Ξερω και τι κανατε, πως σπουδασατε, πως εργαστηκατε, και εχω πληρεστερη εικονα απο εσας, για ολα τα θεματα. Απο τωρα και στο εξης, να αναγονται ολες οι προτασεις στη δικη μου μονον λογικη και κυριως εμπειρια επι παντος αντικειμενου, διαφορετικα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα.

Ασχετε ανθρωπα.

http://rapidshare.de/files/23601999/kan ... y.jpg.html

http://img57.imageshack.us/img57/1695/k ... opy3yr.jpg

Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

Senior Member

jpg στο rapidshare. αρχιτεκτόνισες ρε πούστη.
    πούτσα μπάλα και καράτε.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Με την ιδιωτικοποίηση θα χρησιμοποιούμε και torrents;

Senior Member

Όχι. Με το να χρησιμοποιείς torrents για παράνομο downloading μειώνεις την πι8ανότητα να σω8ούν 4,3% περισσότερα παιδιά με τριχόπτωση στην μποτσουάνα γιατι το 53,2% των εσόδων των δισκογραφικών και των εταιρειών διανομής πηγαίνουν για ιατροφαρμακευτική περί8αλψη.
    πούτσα μπάλα και καράτε.

Tags for this Thread