δεν ειναι ελειπές είναι περιληπτικό. έχει διαφοράOriginally Posted by HAVOC
δεν ειναι ελειπές είναι περιληπτικό. έχει διαφοράOriginally Posted by HAVOC
Ξέρετε γιατί όταν κάνετε μπάνιο στον Αμαζόνιο πρέπει να φοράτε... προφυλακτικό;
http://www.trollart.com/sound/candiru/index.html
http://rockandecology.blogspot.com/
Ειναι ελλειπεστατο. Αλλα σε πηρε η χαρα του Linking.
Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.
τώρα, οσον αφορά στη σύγκριση ελληνικών με αγγλικά πανεπιστήμια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποβαθμίσω κανέναν που διάλεξε τον οποιοδήποτε δρόμο και θα μιλήσω απ'ευθεία εκ πείρας, εκφράζοντας εντελώς προσωπικές απόψεις.
καταρχήν, το
μου φαίνεται άκυρο σαν επιχείρημα, γιατί imo (και νομίζω συμφωνούν όλοι) για την κατάσταση στην ελλάδα δεν ευθύνεται το επίπεδο των ελλήνων επιστημόνων (προφανώς, πολλοί από αυτούς προέρχονται από σπουδές στο εξωτερικό).Τελος, το φασφουνταδικο αυτο, τουλαχιστον στο δικο μου χωρο, εχει βγαλει μηχανικους που απο ο,τι βλεπεις καντιρου, δεν εχουν να επιδειξουν εργο, ενω αντιστοιχως η ελληνικη κατασκευη, η ελληνικη οδοποιια, οι ελληνικοι δρομοι, οι ελληνικες πολεις, διαπρεπουν, και ειναι προτυπα ανα τον κοσμο. Ε δε μπορει, κατι κανουμε στη Ελλαδα σωστοτερα, ποιος ο λογος να λαβουμε υποψιν πως λειτουργουν επιτυχως *καποια* πραγματα εξω.
τώρα για τα πανεπιστήμια, έχω πολλούς γνωστούς που σπούδασαν "πολιτικοί μηχανικοί" στην αγγλία (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχει ακριβής αντίστοιχη 5ετής σχολή) και μάλιστα, μια γνωστή μου στο imperial. από όλους έχω δει ότι ενώ έχουν περισσότερες πρακτικές γνώσεις (π.χ. ξέρουν να χειρίζονται μηχανήματα μετρήσεων, λογισμικά κτλ) υστερούν σε θεωρητικό υπόβαθρο.
γκολ η ισπανία! επανέρχομαι αργότερα![]()
Rock or Nothing
Μα εκει ειναι το ζητημα. Στο τεταρτο ετος, τι κλαδο ακολουθησαν, και με σκοπο να εργαστουν σε ποιον τομεα.
Γιατι εργολαβικο πτυχιο, και Αγγλια δεν δινεται με την αποφοιτηση, αλλα στην πορεια, και εκει απαιτουνται σε χρονικα αλλη στιγμη καποια πρακτικα θεματα.
Αλλα δεν εχει σημασια. Μην ξεφευγουμε.
Καθαρα σε ζητημα σπουδων. Το part-time σου κανει σαν προταση?[διατηρωντας το δωρεαν, ας μιλησουμε με βαση αυτο, ξεχνω προς στιγμην το θεμα των διδακτρων]
Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.
Deggial:
Proton to epixeirima tou synalagmatos pros tin agglia einai akyro, giati ta synalagmatika apothemata mesa stin oikonomia pezoun apo midamino eos elaxisto rolo se opoiadipote xora tou euro. Den stelnoume pleon draxmes stin agglia, stelnoume euro, opote to nomisma mas den epireazetai. Oson afora tin apoleia diathesimou eisodimatos, afti einai dedomeni eite to eisodima diafeugei pros tin agglia eite pros ta idiotika panepistimia stin ellada.
Defteron, prosopika den exo antirisi me ta idiotika panepistimia, arkei i eisagogi se auta na ginetai me aksiokratika kritiria kai na einai dorean gia tous foitites me oikogeneia pou exei eisodima mikrotero apo to aforologito orio.
PS. Opoiosdipote milaei gia anatheorisi tou asylou, i einai kakos pliroforimenos, i fasistas. Sto panepistimio mas an den ipirxe to asylo kaneis den tha tolmage na ta valei me ton proigoumeno pritani (pou eixe paraviasei kathe kanonismo kai nomimotita) giati eixe LEFTA kai skorpize MINISEIS. Epidi oi kathigites loipon exoun LEFTA kai mporoun na kanoun MINISEIS, xreiazetai to asylo etsi oste na mporei o kathe foititis pou den exei tin oikonomiki dinatotita gia dikastikous agones na pei afta pou thelei xoris to fovo na ton sernoun sta dikastiria.
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
Συμφωνω στο να εχει λογο χωρις να τρωει τον πουλο δικαστικως.
Εχει ομως το δικαιωμα να προκαλλει καταστροφες στον χωρο χωρις να εχει κυρωσεις?
[δεν μιλαω για καταργηση ασυλου, θετω ενα απλο ερωτημα]
Me to paron nomiko plaisio exei to dikaioma, alla einai mikro timima sigrinomeno me tin eleftheri diakinisi ton ideon mesa sto panepistimio i opoia eksasfalizetai meso tou asylou.Originally Posted by HAVOC
PS.
ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΝΙΞΟΝ ΤΟΥ ΕR!!
Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
J. M. Keynes.
χαχα, εσύ δε χρειάζεται να απαντήσεις γιατί ξέρω τι θα πεις. είναι γραμμένο στο σκληρόOriginally Posted by Deggial
![]()
πάντως, εννοούσα κάποια, imo σημαντικά σημεία.
όσο για την τελευταία πρόταση συμφωνώ απολύτως...
Rock or Nothing
Σαν αυτογκολ ειναι ομως κατωριμε...
Η Επιτροπή Ασύλου σχεδόν ποτέ δε καταλήγει σε απόφαση και το θέμα μεταφέρεται στην Σύγκλητο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν αδίκως οι διαδικασίες. Στην ουσία η Επιτροπή Ασύλου είναι λες και δεν υπάρχει, αφού το όργανο που τελικώς παίρνει τις αποφάσεις δεν είναι αυτή αλλά η Σύγκλητος. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η αλλαγή της Επιτροπής Ασύλου, χωρίς να συμφωνώ με την πρόταση του πορίσματος του ΕΣΥΠ.Originally Posted by katwrimos
No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.
1. δεν καταλαβαίνεις όμως, τι κινδύνους κρύβει αυτό?Originally Posted by HAVOC
2. αν περάσει για τους λιμνάζοντες, το part-time είναι αναγκαίο. αλλά, όχι, γενικά διαφωνώ. θέλω οι σπουδές να είναι ελεύθερες.
@κατώριμε, το αφορολόγητο όριο στην ελλάδα είναι 12000euro και κάπως μεγαλύτερο για οικογένεια. πιστεύεις ότι μια οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 25000 euro μπορεί να διαθέσει χρήματα για δίδακτρα?
Rock or Nothing
To Nixon part ή το γεγονός ότι τελικά στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αντί να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών υπάρχει φασισμός και διακρίσεις;;Originally Posted by HAVOC
xm, den iksera oti to aforologito orio itan toso xamilo. Anyway i ousia aftou pou prospatho na po einai oti den tha eixa antirisi me idiotika panepistimia an i eisagogi ginetai aksiokratika (px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou) kai didaktra plironoun mono osoi exoun tin oikonomiki dynatotita.Originally Posted by Raven Lord
J. M. Keynes.
Ραβεν, Κανεναν, γιατι αναλαμβανει το πανεπιστημιο το professional practice. Δηλαδη, για να βαλω για παραδειγμα εγω στην ταμπελα μου και στην υπογραφη μου architect, πρεπει να εχω κανει μετα τις πενταετεις σπουδες μου, αλλα 2-3 χρονια professional practice, κατα τη διαρκεια των οποιων πληρωνομαι και ελεγχονται ολοι το ιδιο. Δεν απαιτει κανεις απο μενα να ξερω γοκ και να μου δινει πρωτο μισθο 800 ευρω που ειναι εσχατη απαξιωση. Ουτε περιμενουν να μαθω νομοθεσια για τις κατασκευες ενω με εκμεταλλευονται σε γραφεια η να βγαλω το φιδι απο την τρυπα μονη μου.
Μετα, ο καθενας, αναλογως τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του, επιλεγει τομεα με τον οποιο θα ασχοληθει. Και οι υπομηχανικοι που απασχολουνται σε project management και αλλοι που γινονται εργοδηγοι, τα καταφερνουν μια χαρα, δεν περιμενουν δηλαδη ολοι τα ιδια πραγματα. Οπως και στην Ελλαδα, ο μηχανικος με τον υπομηχανικο δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο με το αντικειμενο.
Με την επιλογη part-time, θελω να πω, καποιος που οπως η γνωστη σου εκανε οικογενεια η χρειαστηκε να εργαστει για τα προς το ζειν, θα μπορει να κανει τα μαθηματα σε αργοτερους ρυθμους απο εσενα, που μπορει να θελεις να τελειωνεις on time. Η μεν γνωστη εχει την δυνατοτητα να εργαζεται και παραλληλα να εχει χρονο να διαβαζει αυτα που πρεπει, εσυ απο την αλλη δεν αναγκαζεσαι να συνεργαζεσαι μαζι της και να σε καθυστερει. Κι εφοσον οι συνθηκες και για σενα και γι'αυτη μπορει να αλλαξουν, να υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, απο part time σε full time και για τους δυο. Που ειναι το κακο σε αυτο?
χμμμ, αυτά τα κριτήρια είναι που ψάχνουν εδώ και δεκαετίες... όταν παίζει χρήμα όμως, δεν είναι πάντα αξιοκρατικά![]()
Rock or Nothing