Page 7 of 128 FirstFirst ... 567891757107 ... LastLast
Results 91 to 105 of 1910

Thread: Παιδεία

farfetch'd Ace's Avatar

"Δεν συζητάμε, γιατί είμαι ΟΞΥΘΥΜΟΣ."
    نحن نحب فصل الربيع الجميل.

High on Life VirusXI's Avatar

Quote Originally Posted by VirusXI
    Δεν απάντησε όμως κανείς για την περίπτωση μου. τελειώνω μια ιδιωτική που στο χώρο της γαμάει (πρακτικά, τα μαθήματα που κάνουμε σε δημόσιες σχολές δεν υπάρχουν καν) κ τα χω σκάσει χοντρά με πολλούς κόπους (των δικών μου κυρίως) γιατί δεν είμαι και φραγκάτος κουλ τύπος... αν περάσει ο νόμος το πτυχίο μου αναγνωρίζεται, ενώ τώρα είναι σαν ένα κωλόχαρτο από ΙΙΕΚ. Για πείτε.
    Quote Originally Posted by VirusXI
    edit.

επίσης γιατί εγώ να μη είχα περάσει στη σχολή που ήθελα (τόοοτε) κ σίγουρα μπήκαν κάμποσα άτομα που δε γούσταραν καν κιε απλά έγραψαν καλύτερα στις τότε εξετάσεις; γιατί να μην υπάρχουν πιο πολλές θέσεις επειδή κάποιοι σπουδάζουν σε αυτή τη σχολή 10 χρόνια; κ γιατί, λόγω του παραπάνω, αυτή η σχολή στη τελική είναι κατώτερη απ'την αντίστοιχη ιδιωτική ενώ το πτυχίο της αναγνωρίζεται; ε;
    Quote Originally Posted by Solo Carriera
    σχετικά με το πτυχίο σου, το ότι το πτυχίο ενός ΙΕΚ θα είναι ισάξιο με αυτό μιας ανώτατης σχολής είναι ακριβώς άλλος ένας λόγος που δεν θέλουμε να περάσει η μεταρρύθμιση!! επειδή τα ΙΕΚ προσφέρουν εξειδίκευση για πολύ συγκεκριμένους κλάδους που απαιτούνται στην αγορά εργασίας ενώ οι ανώτατες σχολές προσφέρουν γενικότερες επιστημονικές γνώσεις. έτσι, αν περάσει ο νόμος το πτύχιο κάθε ΙΕΚ τυπικά θα είναι ισάξιο με αυτό των αντίστοιχων ανώτατων σχολών -ενώ ουσιαστικά θα παραμένει κατώτερο- με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα πτυχία των ανώτατων σχολών. όταν τα πανεπιστήμια θα διαμορφώνονται πλήρως σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα. επίσης, το ότι κάποιους δεν τους παίρνει να μαζέψουν καν τα λεφτά που μάζεψες εσύ με τους γονείς σου για να πας σε ΙΕΚ πως σου φαίνεται;

ο raven lord γενικά έχω την εντύπωση πως συμφωνεί με όσα λέω αλλά διαφωνεί με το ύφος. αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. όσο για την havoc, sorry κιόλας, άλλα λέει ένα μάτσο παπαριές.
    κ ΚΣαναλέω ότι δε είμαι σε γαμημένο ΙΕΚ. διάβασε τα αποπάνω quotes. Δεν γνωρίζω, αλλά επίσης δεν νομίζω ότι τα γαμημένα τα ΙΕΚ θα έχουν πτυχίο αντάξιο των ανωτάτων σχολών. Ιδιωτικές σχολές/κολλέγια όμως που με τους υπάρχοντες νόμους αναγκάζονται να λειτουργούν ως γαμημένα ΙΕΚ (το παράδειγμα μου) θα αναβαθμιστεί ο ρόλος τους επιτέλους. Ναι γιατί είναι πολύ καλύτερα σε επίπεδο απ'τα δημόσια ανάλογα ΤΕΙ.

Κ εξήγηση λοιπόν: το χάσιμο εξαμήνων για να παλεύετε ενάντια σε κάτι (όπως λέμε με την havoc τόση ώρα...) δεν θα χει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της δημόσιας παιδείας είναι για μένα φραπές. με αφορμή το ότι:
    Quote Originally Posted by HAVOC
    Μπα, μαλλον χαλιουνται στο δικαιωμα της υπαρξης καλυτερου.
    ... κινητοποιηθείτε για αναθεώρηση μαθημάτων, καλύτερα βιβλία κ καλύτερη ποιότητα δημόσιας εκπαίδευσης.
    αντί για τις μαλακίες που λέτε.

με λίγα λόγια χάνετε εξάμηνα, θεωρώ, για λάθος λόγους.
    δεν είπα πότε ότι είμαι κατά του αγώνα βλάκες.
    ίσα ίσα είμαι πολύ κοντά ιδεολογικά σε αυτά που *γενικά* λέει ο raven. αλλά δε θα θυσίαζα τα όσα μου παρέχονται ήδη (χάνετε εξάμηνα βλάκες ξαναλέω, ή γουστάρετε που τα χάνετε κιόλας;) για να αγωνισθώ για κάτι που απλά μου πασσάρει η ιδεολογία μου ενώ υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να διεκδικήσω.

αυτά.
    τώρα όντως αρκετά για σήμερα, αν χρειασθεί θα επιστέψω.

■■

farfetch'd Ace's Avatar

Quote Originally Posted by Deggial
    Quote Originally Posted by Ace
    Quote Originally Posted by Deggial
    Quote Originally Posted by Ace
    Ξερεις πολλους που πανε στο εξωτερικο επειδη δεν τους αρκουν οι υπηρεσιες που προσφερονται στα δημοσια αειτει;
    Πηγαίνουν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούν να εισαχθούν στα δημόσια ΑΕΙ και δε τους προσφέρουμε επαρκή αριθμό εναλλακτικών λύσεων.
    Agreed.
    Φτιαξε ομως την εισαγωγικη διαδικασια τοτε, θεσεις υπαρχουν θαρρω.
    Ήδη βάζουμε πολύ πολύ περισσότερους από τις πραγματικές θέσεις. Πολλά τμήματα, κι ακραία περίπτωση είναι το δικό μου (Πληροφορική κ' Τηλεπικοινωνίες, ΕΚΠΑ), δεν έχουν την υποδομή για να στηρίξουν τον αριθμό των εισαχθέντων.

Δυστυχώς ο αριθμός των θέσεων ανά τμήμα καθορίζεται από το Υπουργείο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρονιά, για να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες μόρφωσης. Ερωτηθείς για το πρόβλημα αυτό, ο υπ. Παιδείας Ευθυμίου είχε απαντήσει (μάλλον μεταξύ σοβαρού και αστείου), "ε, δε πειράζει, έτσι κι αλλιώς έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας και θα μειωθούν οι νεοεισαχθέντες".
    Χρηματοδοτηση για νεα τμηματα και αιθουσες.
    Στελνεις τυπους στην επαρχια, τα επαρχιακα πανεπιστημια δουλευουν με 10 φοιτητες ανα ετος.

Senior Member

Εξίσωση προς τα πάνω.
    The commune crap, camp bop, middle-class, flip-flop
    the queen is dead, boys

Guest

ΑΜΑ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΩΛΟ!~

Senior Member

virus, αναλώνομαστε στα ίδια ενώ η διαφωνία βρίσκεται πολύ βαθύτερα. όπως είπε ο raven lord "μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους", γι' αυτό όταν πετάγονται ατομάκια σαν την χάβοκ και πλέκουν το εγκώμιο του καπιταλισμού προτιμώ να πετάω ένα απλό "τι λες μωρή μαλάκω" απ' το να ανοίξω μία ατελείωτη συζήτηση εκ βαθέων με την οποία δεν θα πείσω και κάνενα τελικά.

για να τελειώνουμε, με δυό λόγια, όπως το βλέπω εγώ, οι παρούσες μεταρρυθμίσεις δεν θα έχουν απλά "αρνητικές" επιπτώσεις, αλλά ολέθριες. και αυτό είναι κάτι που πιστεύω 100%. και δεν είναι μόνος τα ιδιωτικά, είναι πολλά περισσότερα.

ΕΝΙΤ: και είμαι περήφανος που 400 σχολές είναι κλειστές και 20Κ φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους. κι ας μιλάνε οι "απ' έξω" για φραπέδες και αργόσχολους.

Solidium HAVOC's Avatar

Ζητω, απεκτησε νοημα η ζωη μας, γιουπι.
    Ειμαστε εναλλακτικοι, σπαμε κατεστημενα.
    Συνεχιστε τον "αγωνα" σας. Νουμερα.
    Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

Senior Member

Και τα κατεστημένα σπάμε και τα κεφάλια των υποστηρικτών τους σπάμε και γενικά δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό γιά κάτι τέτοιο και το θεωρούμε και ορθό και δικαιολογημένο.

Είμαστε μεταλ, τι να κάνουμε;
    the queen is dead, boys

farfetch'd Ace's Avatar

Ειμαστε το κρατος.

Senior Member

Και θα νικήσουμε
    the queen is dead, boys

Bastard Samurai Pitsadoros's Avatar

poios psinetai na ksekinisoume diy oikonomia?
    Cut your flesh and worship Santa

Senior Member

Βασικά το ζήτημα είναι απλό γαμώ το κέρατό μου, αν περάσουν αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο θα είναι η αρχή του τέλους για το δημόσιο πανεπιστήμιο, σε κανένα σημείο δεν μιλάνε για αύξηση χρηματοδότησης, μιλάνε για μάνατζερ στο πανεπιστήμιο, για σύνδεση με την αγορά και ιδιωτική χρηματοδότηση (ρωτήστε και τον αξιότιμο κύριο βουλευτά της νδ γεωργιάδη), για κόψιμο των αιωνίων που δεν κοστίζουν τίποτα, για μη δωρεάν συγγράματα, για παπάρια μπλε και κόκκινα.

Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά μετά την αναβάθμιση των δημοσίων, δλδ μετά από τουλ. 10 χρόνια και ας στρώσουν τον κώλο τους κάτω όλοι οι διοικόντες για μια γαμημένη εθνική στρατηγική στην παιδεία γιατί με το να κάνει κάθε κυβέρνηση ότι μαλακία της κατέβει δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα.

Senior Member

Quote Originally Posted by HAVOC
    Ζητω, απεκτησε νοημα η ζωη μας, γιουπι.
    Ειμαστε εναλλακτικοι, σπαμε κατεστημενα.
    Συνεχιστε τον "αγωνα" σας. Νουμερα.
    αναφέρεσαι και στους 20.000 στις πορείες και στις 400 καταλήψεις ή μόνο σε μένα;

Solidium HAVOC's Avatar

Αναφεροταν σε σενα συγκεκριμενα.

Παρεπιπτοντως, 20.000 ξερεις τι ειναι μπροστα στο συνολο των φοιτητων?

edit
    Και δεν ειμαι εναντιον της απαιτησης. Καθε αλλο.
    Αλλα του τροπου εκδηλωσης της που την κανει να χανει σε κυρος.
    Πράγματι, ο καιρός ήτο θαυμάσιος. Ένας καιρός ηδονικός και, όπως λέγουν, θείος. Ο ήλιος έλαμπε καταυγάζων και θερμαίνων τα πάντα – τον ουρανόν, την θάλασσαν, το υπερωκεάνειον, τους επιβάτας. Όλοι σχεδόν ήσαν χαρούμενοι.

Senior Member

Ηλίθιο τσόκαρο (γιά να μην ξεχνιόμαστε) 20000 ήταν μια πορεία στην οποία δεν παρευρέθη όλη η Ελλάδα επειδή έπρεπε να συντηρηθούν οι καταλήψεις κάπως. Γιά να δεις τι συμβαίνει, ψάξε να αθροίσεις τον κόσμο σε όλες τις πορείες πανελλαδικώς.

Και μετά ψόφα.
    Θα σε θυμόμαστε.
    the queen is dead, boys

Tags for this Thread