Τζιοβάνι: Θα ήθελα να επιστρέψω
24/5/2006 15:57
Την επιθυμία του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό εξέφρασε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Τζιοβάνι ο οποίος πάντως δεν θα ήθελε να πιέσει τη διοίκηση της ομάδας. Παράλληλα ανέφερε πως δεν θα πήγαινε ποτέ στον "αιώνιο" αντίπαλο Παναθηναϊκό καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε... "Η καρδιά μου είναι κόκκινη".
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιοβάνι
«Όπως έχω ξαναπεί, από τη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα ένιωσα πως είμαι στο δεύτερο σπίτι μου. Νιώθω πολύ όμορφα εδώ. Είμαι 100% σίγουρος πως όχι μόνο από επαγγελματικής άποψης έχω περάσει στην Ελλάδα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Εδώ βρίσκονται οι περισσότεροι φίλοι μου και αυτό μου έχει λείψει πάρα πολύ. Όταν συμφώνησα να έρθω στην Ελλάδα δεν περίμενα πολλά πράγματα, αλλά όταν είδα τόσο κόσμο στο αεροδρόμιο κατάλαβα πως θα περάσω πολύ καλά εδώ. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος μου έδειξε την αγάπη του και με αγκάλιασε».
«Ήθελα πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό και το είχα πει σε συνέντευξή μου στη Βραζιλία. Αυτό τους προκάλεσε έκπληξη, αφού στη Σάντος με αγαπάνε πολύ. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Δεν θέλω να γίνω πιεστικός στον Ολυμπιακό. Δόξα τω Θεώ έχω 5-6 πολύ καλές προτάσεις από τη Βραζιλία και μπορώ να γυρίσω εκεί. Δεν πιέζω κανέναν, απλά εκφράζω μια επιθυμία. Δεν θέλω να φέρω τη διοίκηση του Ολυμπιακού σε δύσκολη θέση. Αγαπώ τον Ολυμπιακό και θέλω το καλύτερο για εκείνον. Δεν θέλω να πιέζει ο κόσμος τη διοίκηση να κάνει κάτι που δεν θέλει (δακρύζει)».
«Όταν μπαίνω μέσα στο γήπεδο προσπαθώ να διασκεδάζω τον κόσμο και να χρησιμοποιώ το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός. Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε όταν μπαίνω στο γήπεδο να κάνω κάτι το διαφορετικό και όχι αυτό που κάνουν όλοι. Το ταλέντο πρέπει να είναι 20-30%. Από εκεί και πέρα πρέπει να δουλεύεις για να αξιοποιήσεις το ταλέντο σου. Ένας άνθρωπος γεννιέται με ένα ταλέντο, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να το καλλιεργήσει. Αν δούμε και στην ιστορία, όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πολύ και έχυσαν αίμα μέσα στο γήπεδο. Πίσω από κάθε μεγάλο παίκτη υπάρχει πολύς… ιδρώτας. Πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές έχουν γεννηθεί στη Βραζιλία, αλλά δεν έφτασαν πουθενά, αφού δεν δούλευαν όσο έπρεπε».
«Όχι, δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Έχω γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό και όσα χρήματα και αν μου προσέφεραν δεν θα πήγαινα, γιατί η καρδιά μου είναι κόκκινη».
«Το επίπεδο του ποδοσφαίρου στο Κατάρ δεν είναι τόσο υψηλό όπως στην Ελλάδα. Εκτός από μεταγραφές ξοδεύουν και πολλά λεφτά στις υποδομές. Φέρνοντας μεγάλους παίκτες στις ομάδες τους, αυτοί λειτουργούν σαν παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Επίσης όλοι οι προπονητές εκεί είναι ξένοι. Ξέρουν τι κάνουν».
«Αυτό που λείπει στον Καστίγιο είναι η συνέχεια. Όταν παίζει σε έναν αγώνα και στον άλλον δεν παίζει, χάνει τη συνέχειά του και απογοητεύεται. Αυτό δείχνει ότι δεν τον πιστεύουν και δεν ποντάρουν στο ταλέντο του. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή σε αυτή την ηλικία να τον πιστεύουν. Χρειάζεται στήριξη».
TZIOVANNI DE OLIVEIRA OEEEEE OEEEEEEE