John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare
Ravel: There is no room for '2' in the world of 1's and 0's, no place for 'mayhap' in a house of trues and falses, and no 'green with envy' in a black and white world.
+1
Επίσης, η συνείδηση, όπως φαίνεται, είναι βιολογικό φαινόμενο που το συναντούμε σε οργανικά (και μόνο) συστήματα. Οι κομπιουτεράκηδες μπορούν να αναπαράγουν συγκεκριμένες λειτουργείες οργανικών συστημάτων, αλλά η αναπαραγωγή δε συνοδεύεται από συνείδηση (έναν εσωτερικό κόσμο εικόνων, συναισθημάτων, κτλ).
σίγουρα - για την ώρα - έχουμε ρεαλιστικές ΑΙ που απλώς μας ξεγελάνε ότι έχουν συνείδηση. δε θα ήμουν δογματικός όμως επί του θέματος. δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να αποκλείσεις την πιθανότητα ανάπτυξης συνείδησης από κάτι μη οργανικό, άσε που τι γίνεται όταν αναπτύξουμε και οργανικούς υπολογιστές π.χ.?
Rock or Nothing
Ναι, διότι σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε την συνεχή "βελτίωση" του machine learning. Βλέπεις ακόμα και στα όχι top notch κινητά αυτή τη στιγμή, να σου μιλούν για εκμάθηση της συσκευής στις συνήθειές σου, πότε να ανοιγοκλείνουν δίκτυα, πότε να φορτίσουν γρήγορα/αργά, πότε να καταστείλουν εφαρμογές βάσει της δικής σου χρήσης. Που σημαίνει ότι τα δεδομένα εισάγονται από εσένα ως χρήστη, αλλά η επεξεργασία και "απόφαση" λαμβάνεται απ΄ το μηχάνημα. Δεν λέω ότι θα ξυπνήσουν κάποια στιγμή και θα μας σκοτώσουν στον ύπνο μας, λέω ότι βρισκόμαστε σε ένα κατώφλι μεταξύ του τι θεωρείται επιστημονική φαντασία και τι πραγματοποιήσιμη τεχνολογία.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
“Οι κομπιουτεράκηδες μπορούν να αναπαράγουν συγκεκριμένες λειτουργείες οργανικών συστημάτων, αλλά η αναπαραγωγή δε συνοδεύεται από συνείδηση (έναν εσωτερικό κόσμο εικόνων, συναισθημάτων, κτλ).”
Αυτό. Δεν έχω πειστεί ακόμα ότι ο συγκεκριμένος google engineer είναι sentient.
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear