Originally Posted by Kalki
Kalki
Originally Posted by Kalki
Kalki
Omnia Mutantur, Nihil Interit
Υποθέτω πως το "The Sandman" του Neil Gaiman το ξέρουν σχεδόν όλοι και το χουν διαβάσει οι περισσότεροι και μάλλον θα χει ξαναφτιαχτεί thread γι' αυτό που εγώ δεν είχα προσέξει...παρόλα αυτά, επειδή κατόρθωσα να το ολοκληρώσω μετά τα πρώτα είκοσι χρόνια της ζωής μου (απαράδεκτο, θα έπρεπε από τα δεκαέξι μου ήδη να παραλληρώ γι' αυτό) και ομολογώ πως πιάστηκα μαλάκας από αυτό που αντίκρισα, το προτείνω εδώ ανεπιφύλακτα σε όσους δεν το έχουν ακόμη πιάσει στα χέρια τους. Δε νομίζω πως χρειάζεται να αναφερθώ στο σενάριό του, δεν είναι και τόσο εύκολο να το εξηγήσω και δε θα καταλάβει κανείς τη μαγεία του από μια απλή παράγραφο στο E.R....απλά, θα αναφέρω πως πρόκειται για σειρά comic αποτελούμενη από 10 τόμους (75, αν δεν κάνω λάθος, τεύχη), κάθε τόμος είχε διαφορετικό σχεδιαστή, το σενάριο είναι πάντα του μεγάλου Neil Gaiman, συνδυάζει φαντασία με κοινωνική κριτική και ονειρική αίσθηση. Ρομαντικό για μένα, επικό το χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι. Αυτά...απλά ελέγξτε το!!!
ART IS A BLAST!!!
Καλύτερο γκράφικ νόβελ έβερ, το είχα μάθει όταν το έβγαζε η Modern Times μαζί με Books of Magic (άλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ από κει), πρωτόγνωρη φρίκη για το 14χρονο περίπου και αθώο τότε ανχόλη, ούτε εγώ το έχω διαβάσει όλο αν και έχω κατεβάσει όλους τους τόμους πολλές φορές, μη μπορώντας όμως να το ολοκληρώσω στο λάπτοπ. Είθε μια μέρα να βρω λεφτά να τα πάρω μαζικά. Είναι συγκλονιστικό πάντως.
Κάποιος να μου γλιτώσει πολύτιμο (!) χρόνο και να μου πει από που ξεκινάμε με το "Sandman"; Υποθέτω θα υπάρχουν διάφορες εκδόσεις/τεύχοι/τόμοι και θα προτιμούσα κάποια "συνολική" έκδοση ξέρω 'γώ που να τα περιέχει όλα ή οτιδήποτε τέτοιο.
den uparxei kati tetoio. Uparxoun peripou deka τομοι, ligo poly anexarthtoi 8a elega.
Kalytera mows na ksekiniseis app to no 1 kai no 2. Meta den exei simasia. To audiobook einai APISTEUTO kai tromeri uperparagwgara. Eukola to briskeis sta torrent. Mporei kapoios na akouei apla xzris ta graphic novels alla
ta skitsa einai ekpliktika.
Υπάρχουν τα Omnibus, τα οποία μάλιστα επανεκδίδονται. Ουσιαστικά, όλα τα τεύχη σε 4 μεγάλους τόμους. Είναι αυτά στη φωτογραφία της Sasha που έχει ο Krux στο spoiler παραπάνω. The Absolute Sandman είναι ο τίτλος. Κυκλοφόρησε κι ένας 5ος, αλλά έχει μέσα υλικό που βγήκε μετά την ολοκλήρωση της σειράς.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
Thank you και τους δύο.
Εννοείται πως ξεκινάμε απ' το πρώτο τεύχος και συνεχίζουμε την ιστορία όπως πάει, ολοκληρώνοντας (προεραιτικά) με το Endless Nights.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
Καθόλου προεραιτικά, το Endless Nights γαμεί!
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Δεν λέω το αντίθετο, αλλά θεωρητικά η ιστορία ολοκληρώνεται και χωρίς αυτό. Αυτό που δεν πάλεψα ήταν το Overtures και ακόμα δεν τόλμησα να ακουμπήσω τα πρόσφατα, γιατί πολύ απλά, απ' όσο είδα δεν είναι Sandman, δεν είναι για μένα (ή για όποιον αγάπησε το Sandman comic, πιστεύω). Γενικώς, όταν κλείνεις την Vertigo και καταφεύγεις σε τέτοιες "λύσεις" για να πουλήσεις, δείχνεις ότι κάτι σου διαφεύγει.
Lord Lucifer Morningstar