που το βρηκατε το Treme για κατεβασμα? το ψαχνω καιρο, οποιος μπορει ας στειλει οδηγιες... ευχαριστω
που το βρηκατε το Treme για κατεβασμα? το ψαχνω καιρο, οποιος μπορει ας στειλει οδηγιες... ευχαριστω
ΑΕΛ τρακτερ και Love is in the air /
Έπεσα πάνω σε αυτό: The Wire's Creators and Stars Remember the Birth of an Icon
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.
δεν το ηξερα το eztv. θα το ψαξω μολις επιστρεψω σπιτι.
Ευχαριστω!
ΑΕΛ τρακτερ και Love is in the air /
Δεν πάει το μυαλό μου σε ποιό χαρακτήρα αναφέρεσαι(υπαρχουν 2-3 συνολικα, με τα αντιστοιχα χλιαρά subplots, που φέρνουν νύστα, πράγματι) αλλά το ζήτημα και το ζητούμενο με το Treme δεν ειναι η σφιχτή πλοκή και οι συναρπαστικοι χαρακτήρες, αλλά η ίδια η πόλη, η πλούσια κουλτούρα της και η αντίδρασή της σε μια απο τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της.
Αυτό το στοιχείο είναι καθαρή αυτοκτονία με τηλεοπτικούς όρους, αλλά υπάρχει τοοόση ψυχή και αγάπη στο όλο εγχείρημα, απο δημιουργούς που ξέρουν το αντικείμενο, που το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της τηλεοπτικής ιστορίας. Έτσι απλά.
Btw, με την έναρξη των λοκνταουν αξιώθηκα κι εγώ επιτέλους να πιάσω το The Wire και παίρνω το χρόνο μου μεταξύ των σεζόν, για να το απολαύσω.
Αυτη τη στιγμη είμαι στα μισά της 4ης σεζον και πραγματικά , δεν υπάρχουν λόγια για αυτή την εμπειρία.
Τα πρώτα 1-2 επεισόδια κάθε σεζόν Wire είναι σχεδόν επίπονη διαδικασία, αλλά αμέσως μετά σε ρουφάει κυριολεκτικά. Σε επίπεδο χαρακτήρων και γραφής δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο εκεί έξω και η μόνη παραφωνία ειναι η ερμηνεια του ΜακΝάλτυ που θυμίζει Απ. Γκλέτσο εποχής Τμ. Ηθών (ευτυχώς στην 4η σεζον ειναι αναπληρωματικός).
Στο βασικό πρωταγωνιστή χωλαίνει και το The Deuce, καθώς και στην απεικόνιση της εποχής (τους βγηκαν υπερβολικά γυαλισμένα τα 70ς, imo), το οποίο ειναι αρκετές σκάλες κατώτερο απο τα προαναφερθέντα έπη, αλλά δεν παύει να κουβαλάει την ποιοτική αύρα των Simon/Pelecanos.
Εν ολίγοις, μόνο αγάπη. You feel me?
Resistance is useless
Το Treme το είδα 2 φορές, πριν 10 χρόνια και πριν 6-7 μήνες. Όπως καθετί αυτού του δημιουργού, το βάθος είναι τέτοιο που αλλιώς γίνεται κατανοητό σε κάθε ηλικιακό κοινό.
Το μακρινό 2011 έβλεπα τη σειρά ως αφήγηση μίας επίθεσης του κεφαλαίου στις λαϊκές γειτονιές της Νέας Ορλεάνης. Το 2020 διεπίστωσα πως το πολιτικό βάθος και η ανάλυση που επιχειρεί η σειρά είναι χωρίς υπερβολή μνημειώδη, ίσως και καλύτερα του Wire, λόγω της περισσότερης εμπειρίας του σκηνοθέτη. Η σύγκρουση της ντόπιας με την ομοσπονδιακή διαπλοκή, τα κοράκια των real estate, η απολύτως διαλυμένη αστυνομία, το έγκλημα που έχει γονατίσει τον πληθυσμό, όλα συνθέτουν ένα τηλεοπτικό δημιούργημα που μόνο πιο έξυπνο μπορεί να σε κάνει.
Για τα της μουσικής δεν το συζητώ καν. Θέλει τετράδιο και σημειώσεις, πολλά από όσα έμαθα τα ακούω ακόμα 9 χρόνια μετά.
https://www.facebook.com/HBO/posts/10160528154713933From producers of The Wire and The Deuce, the HBO Original limited series #WeOwnThisCity is coming to HBO Max on April 25.
https://www.tvinsider.com/1032671/we...e-date-photos/Written by Pelecanos, Simon, Burns, Zorzi, and D. Watkins
https://www.hbo.com/we-own-this-city
Δεν έχω λόγια
All alone, or in twos,
The ones who really love you
Walk up and down outside the wall.
Some hand in hand
And some gathered together in bands.
The bleeding hearts and artists
Make their stand.
And when they've given you their all
Some stagger and fall, after all it's not easy
Banging your heart against some mad bugger's wall.