πείτε για ασίμοφ σε κάποιον που έχει διαβάσει scifi με το κιλό αλλά για κάπιοο λόγο δεν έχει τύχει ακόμα να πέσει στα χέρια του ο πατριάρχης
πού ξεκινάμε;
πείτε για ασίμοφ σε κάποιον που έχει διαβάσει scifi με το κιλό αλλά για κάπιοο λόγο δεν έχει τύχει ακόμα να πέσει στα χέρια του ο πατριάρχης
πού ξεκινάμε;
Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;
Τώρα ξεκινάει και απογειώνεται - 2ο και 3ο βιβλίο εκπληκτικά!
Οι κορυφές της σειρά για μένα ειναι τα βιβλία 3 και 4.
Σε ζηλέυω
edit:
rat, μόνο το "Aκόμα και οι Θεοί" έχω διαβάσει, το οποίο είναι συμπαθητικό. To Foundation όμως είναι κορυφή σαν σειρά. Πιάνει πολλά θέματα, δεν είναι απλό scifi. Γενικά δεν έχω διαβάσει με το κιλό, οπότε δεν ξέρω αν ιδέες του τις έχουν πάρει πιο συγχρονοι και τις έχουν πάει παραπέρα, αλλά αυτό που διάβασα ήταν εκπληκτικό.
Εγώ τώρα είμαι στο τέταρτο βιβλίο του Dune. Τα 3 πρώτα ήταν πολύ καλά, το 4ο δεν συνέχισε τόσο δυνατά, αλλά συμπαθητικό μέχρι στιγμής.
Last edited by animae; 05-04-2020 at 01:05.
Kill the wise one!
Εννοείται πως δεν είναι απλά scifi το Foundation Series. Ανήκει στα must read βιβλία, από οποιονδήποτε, κατ' εμέ. Το Dune δεν το πάλεψα καθόλου ρε γαμώ το, αλλά μπορώ να παραδεχτώ ότι ξεκίνησα να το διαβάζω σε πολύ ακατάλληλη για μένα περίοδο και ίσως το αδίκησα.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
Αυτό συμβαίνει με πολλά βιβλία. Πρέπει να υπάρχει σωστό timing για να κουμπωσουν. Έχει αρκετά epic στοιχεία, δεν θα το έλεγα κλασσικό sci-fi και αυτό. Ξεκινάει λίγο αργά σχετικά, αλλά σου ρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Ωραία σειρά και αυτή. Δεν τίθεται βέβαια θέμα σύγκρισης των 2 σειρών, το foundation είναι μνημείο.
Ονιμποτσε έχεις διαβάσεις και τα foundations edge και foundation and earth?
Kill the wise one!
Ναι, τα έχω διαβάσει πριν πολλά χρόνια. Είχα την τύχη να με μυήσουν στο scifi σε πολύ νεαρή ηλικία και διάβασα Ασιμωφ πρώτη φορά στα 15 μου. Στα ελληνικά φυσικά, τώρα τα έχω και σε ebooks στα αγγλικά.
Το Dune, το πρώτο τουλάχιστον, θα προσπαθήσω να το διαβάσω. Εν τω μεταξύ, το έχω σε μια ελληνική έκδοση, αρκετά παλιά.
"Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -
Lord Lucifer Morningstar
Dune έχω διαβάσει 1-3 νομιζω μόνο. Γαμάνε. Αλλά άλλη φάση το foundation. Είναι θεμελιώδες έργο.
1) e4, c5
2) Νf3
Τελείωσα και το 3 θεμελιο. Πολύ ωραια. Τώρα θα συνεχίσω με κάτι πιο ρεαλιστικό. Την διαθήκη μου.
1) e4, c5
2) Νf3
Τελείωσα από
και συνεχίζω με
![]()
John Cleese: Political Correctness Can Lead to an Orwellian Nightmare
κάποια από αυτά που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες/εβδομάδες
![]()