Results 1 to 15 of 486

Thread: COVID19 - ο ιός της Κορόνας

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    δήθεν asimoulis's Avatar

EDIT

Λοιπόν καταρχήν δεν πειράζει να διαφωνούμε ό,τι πιο λογικό. Είμαι σε μια χώρα με ίδιο πληθυσμό με την ελλάδα που επιτρέπεται η βόλτα ο καφές το εστιατόριο τα πάντα εκτός από συγκεντρώσεις δεκάδων. Ε και η φάση είναι πολύ παραπάνω νεκροί από Ελλάδα, 300 μέχρι αυτή τη στιγμή, εξαπλάσιοι. Αρκετά πιο αραιοκατοικημένη. Και δεν είναι ότι ήρθε ο ιός πολύ νωρίτερα είναι χαλαροί οι άνθρωποι με το θέμα καλώς ή κακώς. Η τακτική για τα κρουσματα είναι παρόμοια με την ελλάδα, αν έχεις συμπτώματα κάτσε σπίτι αν χειροτερεύουν αλλάζει το πράγμα. Τεστ έτσι στην ψύχρα δεν παίζουν από το δημόσιο.

Το πόιντ μου είναι ότι δεν βλέπω εξουσιαστικό σχέδιο στα μέτρα (στην Ελλάδα ας πούμε) παρά αποφυγή του πολιτικού κόστους το οποίο είναι άνθρωποι να πεθαίνουν σπίτι τους μόνοι ή με τα παιδιά τους χωρίς πρόσβαση σε τίποτα. Αυτό θα γράψει άσχημα. Ρημάζει η καραντίνα την οικονομία; Προφανώς. Αλλά το άλλο κόστος κρίνει ο κούλης κλπ πως είναι χειρότερο. Μπορεί να πιστεύει οτι το οικονομικό κόστος είναι διαχειρίσιμο. Μπορεί να είναι λάθος τα μέτρα; Μπορεί ναι. Αλλά δεν βλέπω σχέδιο εκ των προτέρων ή συνωμοσία ή οτιδήποτε όπως θες πες το.

Δηλαδή το σχέδιο της εξουσίας ποιο είναι; το κορωνομνημόνιο που έρχεται; ώστε τι; Να χασει τις εκλογές; Τίποτα, θα κράτησει τον κόσμο μέσα, θα βαρέσει κανόνι και μετά θα πάει στη ΕΕ να ζητάει ευρωομόλογα. Δηλαδή 2 μέτωπα και μπουρδέλο γενικό. Ή μήπως θα αφήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας για πάντα; Μετά θα καταργήσει και τις εκλογές που θα τις χάνει σίγουρα;

Λέει το επιχείρημα: Αν γίνει η στραβή θα το ρίξει στο λαό. Οκ ναι σωστό, αυτό θα κάνει π.χ. μνημόνια pigs κλπ. Άλλα δεν είναι ότι κάνει και κάτι για να γίνει η στραβή, θα έλεγα το αντίθετο. Θα τον βγάλει τον ιό με άμυνα και μετά μνημόνια και τέτοια θα χουμε πάλι ESM δάνεια και γάμησε τα. Μήπως χάνω κάτι εξήγησε.
    Last edited by asimoulis; 03-04-2020 at 03:02.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".