Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
@τσιμπου, απαντάω εδώ λοιπόν. καταρχήν, καλά τα λέει ο ονιμπότσος περί μαγαζιών.
Τι καλά τα λέει ο Onibocho ρε θα τρελαθούμε εντελώς; Ότι δηλαδή οπαδισμός πριν τους επενδυτές/προέδρους δεν υπήρχε και όλοι ξαφνικά έγιναν παοκ με το που ήρθε ο Ιβάν και ο κάθε Ιβάν. Και ξαφνικά όλοι οι οπαδοί έγιναν πληρωμένοι στρατοί/μπράβοι του εκάστοτε προέδρου, που πάνε και πλακώνονται με αλλωνών τα μαγαζάκια. Δε θα σου πω αν έχεις δίκιο ή άδικο, αυτό είμαι σίγουρος πως μπορείς να το καταλάβεις, σκέψου μόνο ποιοι σκέφτονται τόσο ολοκληρωτικά και απόλυτα για ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο μάλιστα δεν "συναντιέται" κάτω από συγκεκριμένες ταυτότητες.

@Οnibocho: Το πού θα «πιθηκίζει» ο καθένας στον ελεύθερό του χρόνο δε θα το κρίνεις εσύ, τη στιγμή που αυτή η δραστηριότητα δεν σε επηρεάζει (εκτός κι αν έχει κίνηση στην Εγνατία και στην Λαμπράκη τις ημέρες των ματς, σόρρυ, φταίμε). Κι εγώ π.χ. μπορεί να θεωρώ ανάπηρο ότι πας και χαίρεσαι με υπερήρωες, αλλά το σέβομαι και χαίρομαι για σένα. Επίσης, πιστεύω ότι μιλάμε με διαφορετική ορολογία εδώ μέσα (εγώ δλδ νομίζω αναφέρεσαι απλώς σε χουλιγκάνια/τύπους που αποκατασταθήκαν), εκτός κι αν όντως πιστεύεις ότι όσοι πάνε για να χαρούν με την ατμόσφαιρα των ματσ και να μαλώσουν με κανά φιλαράκι που υποστηρίζει άλλη ομάδα (ναι, για μένα αυτοί είναι οι οπαδοί) είναι «ό,τι χειρότερο σ' αυτόν τον άθλιο ντουνιά». Αν ναι, τότε τσέκαρε τι έγραψα παραπάνω στον Raven.

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
από εκεί και πέρα και μόνο που έκανες ένα τέτοιο αστείο, σημαίνει ότι δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που είπαμε μετά το ματς παοκ - παναθηναϊκός και ακόμη σκέφτεσαι με την οπαδική λογική ότι εμένα για κάποιο λόγο θα πρέπει να με νοιάζει πόση καθυστέρηση κρατάνε οι κόρακες σε κάθε ματς (το οποίο μάλιστα δεν παρακολουθώ καν). ένα απλό πραματάκι θέλω να πω προς όλους όσους ασχολούνται ακόμη με αυτά, ως πρώην άρρωστος οπαδός: καντε την αυτοκριτική σας και μην εθελοτυφλείτε σε αυτά που γίνονται στο όνομα οποιασδήποτε "ομαδάρας". δεν είναι δικαιολογία η ατάκα "οι άλλοι κάνουν χειρότερα / ειναι χειρότεροι".
Ρε για να σε πειράξω ήταν αυτό, γιατί ακριβώς δεν ασχολείσαι και εγώ είχα νομίσει (για το παοκ παο) ότι μπορεί και να ασχολείσαι. Πίστεψα ότι θα μπορούσε να γίνει κατανοητό, δεν έγινε, πάμε παρακάτω, εδώ ο άλλος γράφει πως οι οπαδοί είναι ό,τι χειρότερο σε αυτόν τον άθλιο ντουνιά, τι να πω πραγματικά.

Όσο για την αυτοκριτική, συμφωνώ με όσα λες, γενικά είμαι της άποψης πρώτα πάντα τα του οίκου σου και αυτό ισχύει από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Το να υπάρχει η άποψη πως όλοι οι οπαδοί (όχι απαραίτητα «άρρωστοι», όπως λες, καθώς αυτό το όλοι δεν αφήνει περιθώριο για άλλους) δεν κάνουν αυτοκριτική και εθελοτυφλούν - μάλλον έχει να κάνει με τα στάνταρ του καθενός αυτό, αλλά δε σημαίνει πως τα δικά μας στάνταρ πρέπει να έχουν μόνο maximum - απλά πιστεύω πως δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα όσων πηγαίνουν γήπεδο για να γουστάρουν.