Στο αντίστοιχο περσινο thread είχα πει ότι θέλω το 2017 ν' ακούσω περισσότερη μουσική. Το έκανα και είμαι χαρούμενος για αυτό.
Godspeed You! Black Emperor - Luciferian Towers
Αν μη τι άλλο κάθε κυκλοφορία τους είναι γεγονός. Δε με συγκίνησε όπως π.χ. το Allelujah... αλλά ποιο άλμπουμ των gybe το έκανε αυτό με τη μία; Θέλει κι αυτό με τη σειρά του περισσότερες ακροάσεις, αυτές που του αναλογούν, να βλαστήσει σαν το καλαμπόκι στο υγρό το χώμα.
Snail Mail - Habit
Χωρίς να χει τις προδιαγραφές να ναι ΟΥΑΟΥ, indie pop που σου καίει τον εγκέφαλο και το σιγοτραγουδάς καθώς πας στη στάση του λεωφορείου. Απ' αυτές τις κατηγορίες που λες "η μουσική είναι ωραίο πράγμα, είναι ζωή".
Spoiler
LCD Soundsystem - American Dream
Κολλημένο σε πολλά repeat, τούτους εδώ φέτος τους έμαθα, υπέροχος δίσκος. Σύνθια, new wave καταβολές, γενικώς μια ομορφιά.
Spoiler
Zola Jesus - Okovi
Αυτή η φωνή, αυτή η φωνή.
Ulver - The Assassination of Julius Caesar
Ποπ υπό το πρίσμα των Ulver. Χωρίς να ξεχωρίζει, όπως τα Shadows και Αsduthnsujncap, ωραίος και ενδιαφέρον δίσκος.
Amenra - Mass VI
Όταν τραγούδια σαν το Solitary Reign - χωρίς να υποβαθμίζονται τα υπόλοιπα κομμάτια του αλμπουμ - σου κομματιάζουν την ψυχή και χρίζουν άξιους διαδόχους σε κομμάτια όπως το Nowena, με το σπαθι του μπαίνει στους δίσκους της χρονιάς.
KRAUSE - 2am Thoughts
Σλατζ ντόπιο, τίμιο και ευκολόπιοτο, ξεχωρίζει.
Spoiler
The Underground Youth - What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?
Spoiler
AFX* / Luke Vibert - Orphans
Ηλεκτρονική μουσική σε μίνιμαλ γραμμές. Δεν ξέρω για σας, για μένα κάτι τέτοια ειναι σαν αεράκι σε παραλία, 7 Αυγούστου, κάπου στην Ικαρία. Ίσως και μ' ένα zombie στο χέρι.
Spoiler
To Afghan Whigs - In Spades
Είχε χωρίς αμφιβολία τις στιγμές του. Αναπόφευκτα το συνέκρινα με το Do to the Beast, μάλλον γιατί περίμενα κάτι να με συνεπάρει το ίδιο, αν όχι περισσότερο. Δεν το έκανε, αλλά μπαίνει στη κατηγορία γιατί είναι Afghan Whigs και το άκουσα πάρα πολλές φορές και πλέον μου χει κολλήσει.

:format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/R-10213699-1493749526-4736.jpeg.jpg)

:format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/R-9288086-1483014998-8938.jpeg.jpg)

:format(jpeg):mode_rgb():quality(90)/discogs-images/R-10604474-1500800248-7030.jpeg.jpg)
:format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/R-10225300-1493688947-6557.jpeg.jpg)