Και τώρα που είμαι σε υπολογιστή και μπορώ να γράψω σαν άνθρωπος... Θα γράψω 2 πραγματάκια που ίσως καταλάβετε και οι απέξω. Αμφιβάλλω, αλλά θα προσπαθήσω.
Krux, τι περιμένεις να πω, πίσω από ένα πληκτρολόγιο, όταν μου επιτίθεστε για ένα ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΒΟΛΤΑΣ; Να σου αποδείξω κάπως ότι είμαι καλός και συνεπής οδηγός; Δε γίνεται. Είτε με εμπιστεύεσαι, είτε όχι. Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω για να σε πείσω και δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να πεις για να με πείσεις. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νόημα σε αυτή τη συζήτηση και εσύ μπορεί να την κάνεις πρώτη ή δεύτερη φορά, αλλά εγώ έχω πάρει μέρος σε τέτοιες κουβέντες, όχι απαραίτητα σαν πρωταγωνιστής, εκατοντάδες φορές. Το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο. Οι πιο αργοί/"νόμιμοι" οδηγοί θεωρούν ότι οποιοσδήποτε πάει γρηγορότερα είναι επικίνδυνος (είτε από φθόνο, είτε από άρνηση να δουν πέρα από τις δικές τους ικανότητες) και οι γρήγοροι θεωρούν επικίνδυνους τους αργούς, αυτούς που δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ τα όρια, αφού 9 στις 10 στραβές, θα αντιδράσουν λάθος γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. Όλοι έχουν δίκιο και άδικο ταυτόχρονα. Δε μπορείς να βάλεις όλους τους αργούς στο ίδιο τσουβάλι (ναι, οι περισσότεροι είναι "κουλοί", αλλά υπάρχουν και αξιοπρεπείς οδηγοί, που απλά τους αρέσει αυτό που κάνουν), όπως δε μπορείς να βάλεις όλους τους γρήγορους στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν οι γρήγοροι που όντως το έχουν και οι γρήγοροι που νομίζουν ότι το έχουν.
Θα μου πεις "γι'αυτό υπάρχει ο ΚΟΚ". Ναι, οκ, αλλά, προσωπικά, δεν ακολουθώ αποστειρωμένα και τυφλά τον ΚΟΚ, όπως δεν ακολουθώ με τον ίδιο τρόπο οποιονδήποτε νόμο. Φιλτράρω τα πάντα μέσα από την κρίση μου. Αν έχω σωστή κρίση, το αποτέλεσμα είναι θετικό, αν όχι... Ο ΚΟΚ, καλώς ή κακώς, είναι στα μέτρα του άπειρου προς μέσου οδηγού. Γιατί αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος. Ορθώς είναι έτσι, για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά δεν είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο. Φυσικά, δε μπορείς να έχεις βαθμίδες ικανοτήτων και να ισχύουν διαφορετικοί νόμοι για τον καθένα. Ακόμα και να γινόταν, δε θα δούλευε στην Ελλάδα, γιατί όλοι θα ήταν στην ανώτερη βαθμίδα.
Θα μου πεις "κάτσε, ρε μεγάλε, εσύ είσαι μάγκας και φέρνεις τους νόμους στα μέτρα σου και οι άλλοι είναι ηλίθιοι;". Και θα έχεις δίκιο. Δε μπορώ να σου πω κάτι σε αυτό. Ναι, θα παρανομήσω κατά βούληση. Αλλά μόνο σε πράγματα τα οποία θεωρώ παντελώς ακίνδυνα, πταίσματα. Φυσικά, αναλαμβάνω πάντα τις ευθύνες μου και δε θα κλαφτώ στον πρώτο τροχαίο που θα με σταματήσει για κάτι. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν και για μένα κάποιοι απολύτως απαράβατοι κανόνες:
* ΠΑΝΤΑ κράνος και εξοπλισμός γενικότερα.
* ΠΟΤΕ παραβίαση σηματοδότη ή στοπ, για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Όχι, ούτε όταν είμαι ολομόναχος σε άδειο δρόμο, 3 η ώρα το πρωί.
* ΠΟΤΕ αλκοόλ. Ούτε μια γουλιά.
Μπορείς να διαφωνήσεις, αλλά ΑΥΤΑ σκοτώνουν κόσμο (και η ανικανότητα/υπέρβαση εαυτού, οχήματος και συνθηκών, φυσικά). Ούτε η "υπερβολική" (υπερβολική για ποιον; ) ταχύτητα, ούτε η παραβίαση διπλής διαχωριστικής σε προσπέραση σε παντελώς άδειο δρόμο, όταν σου προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από το να είσαι κολλητά στο όχημα που προσπερνάς. Ναι, μπορείς να μην προσπεράσεις και να μείνεις πίσω από ένα αυτοκίνητο για τα επόμενα 10 χλμ. μέχρι την επόμενη διακεκομμένη, αλλά πιστέψτε με, αυτό είναι πιο επικίνδυνο όταν οδηγείς μοτοσικλέτα. Και, γενικά, υπάρχουν κάποιοι "κρυφοί" κανόνες μεταξύ μας, στους οποίους πρέπει να υπακούς σαν μοτοσικλετιστής, αν θες να επιζήσεις στους ελληνικούς δρόμους. Κάποιοι από αυτούς είναι αντίθετοι στον ΚΟΚ. Φυσικά, αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ μοτοσικλέτα στην Ελλάδα, δεν έχεις ιδέα. Αλλά είναι ο λόγος που ο "μαλάκας παπάκιας" έρχεται και κάθεται μπροστά σου στο φανάρι "για να φύγει πρώτος" ή που ο "μαλάκας κουλός σκουτεράκιας με 20 km/h" κινείται στο αριστερό μέρος της λωρίδας του κι όχι στο δεξί, ώστε να χωρέσεις κι εσύ με το αυτοκίνητό σου να τον περάσεις. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.
Επίσης, πληροφοριακά, η διήθηση (οι "σφήνες", όπως λέει ο Αρτ) είναι technically παράνομη (ακόμα), αλλά στην πράξη είναι νομιμότατη και ποτέ κανείς δε θα σε τιμωρήσει γι'αυτήν, αφού διευκολύνει ΟΛΟΥΣ τους χρήστες του δικτύου, όταν γίνεται με ασφάλεια. Ο "κρυφός" (βλέπε παραπάνω) κανόνας λέει +20-30 km/h από την ταχύτητα των λοιπών οχημάτων. Φυσικά, αν περνάς ανάμεσά τους με +120, είναι πολύ πιθανό να πεθάνεις σύντομα. Προσοχή, μιλάω για διήθηση, όχι προσπέραση.
Μπορώ να γράφω άπειρα πράγματα για ώρες. Δεν έχει νόημα. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα το βλέπουν άσπρο ή μαύρο. Αλλά δεν είναι.
Όσον αφορά τι έχεις κάνει, ήμουν, προφανώς, σαρκαστικός. Στην ίδια παράγραφο έγραψα "νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για όλους". Μπορείς να καταλάβεις την ειρωνεία, ε;
Πάντως, είναι αστείο γενικά, γιατί έχω ξαναποστάρει βιντεάκια παλιά και ποτέ δεν είχε γίνει κουβέντα για το "πόσο γαμάτος προσπαθώ να δείξω ότι είμαι" ή ότι είμαι δημόσιος κίνδυνος-θάνατος. Μάλιστα το ένα έδειχνε να περνάω διόδια έτσι και το πόσταρα ακριβώς γι'αυτό, όταν το είχε ζητήσει κάποιος. Εκείνο ΗΤΑΝ βίντεο επίδειξης, αλλά μόνο pinks είχε πάρει. Sort your shit, people. Σύντομα, όμως, γιατί το ΣΚ έχει δυνατή βόλτα ορεινή Πελοπόννησο και σκοπεύω να γράψω κάτι καλό.![]()