Page 35 of 44 FirstFirst ... 253334353637 ... LastLast
Results 511 to 525 of 647

Thread: The official METALLICA topic

Senior Member Zarou City Rider's Avatar

Καλό. Αν είχε και drummer θα ήταν κομματάρα.
    Δυστυχώς δυσκολεύομαι να ακούω την τόσο αντι-μουσική προσέγγιση των τυμπάνων, είναι και τόσο ψηλά στη μίξη που καταντάει ενοχλητική η ακρόαση. Είναι μια καλή προσπάθεια, αλλά αν ήταν από άλλη μπάντα, το κομμάτι θα πήγαινε άκλαφτο, όπως και τα δυο προηγούμενα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος κόσμος συμβιβάζεται με half-assed παιξίματα! Μόνος του ο Hetfield κρατά τον πήχη όσο ψηλά μπορεί!

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Εγώ λέω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μου αρέσει ο νέος δίσκος. Δε θα είναι ούτε "πειραματικός" σαν το St.Anger, ούτε πρηξαρχίδικος σαν το Death Magnetic. Θα είναι straight thrash-ίζων ρογκεντρόλ από όσο μπορώ να καταλάβω, οπότε μια χαρά. Όχι δίσκος της χρονιάς ή κάτι τέτοιο, αλλά θα το ακούσω αρκετές φορές. Το Atlas Rise τώρα, είναι συγκριτικά το λιγότερο καλό από τα τρία που έχουμε ακούσει αλλά παραμένει συμπαθητικό, αν και πέφτει στη γνωστή λούμπα ενός τυπικού κομματιού Metallica, είναι δλδ 6:30 ενώ θα μπορούσε να παραλείπει για ακόμη μια φορά μια τρίτη επανάληψη κουπλέ και να είναι 2 λεπτά μικρότερο χωρίς να κουράζει, όπως το κάνει τώρα ελαφρώς.

Για Metallica γενικά ένα σχόλιο. Το πρόβλημα με τους Metallica είναι ότι είναι... οι Metallica. Πρώτα απ'όλα οι ίδιοι, ως άτομα, λόγω της υπέρμετρης δημοσιότητας που παίρνουν οι ζωές τους πια καθημερινά, ζουν στη δική τους φούσκα. Δεν έχουν νομίζω ως μουσικοί να δώσουν κάτι τρομερό πια, ούτε από πλευράς "προοδευτικότητας", ούτε από πλευράς φρεσκάδας. Οι Metallica θα κάνουν αυτό που κάνουν οι Metallica ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μουσικά γύρω τους(μας), από το τι μουσικά ρεύματα κυριαρχούν, από τα επίπεδα στα οποία έχει φτάσει η παγκόσμια μουσική - εν ολίγοις δε μπορώ να συνδεθώ προσωπικά με τους Metallica, οι Metallica δεν παίζουν για μένα, παίζουν για την πάρτη τους και για ό,τι τους καυλώσει ανά περίοδο. Απλά, όπως είπα, τυχαίνει η φάση στην οποία βρίσκονται τώρα να συμφωνεί και με μένα μουσικά αυτή την περίοδο, οπότε κουλ. Συνυπολογίζουμε και το nostalgia factor, οπότε καταλήγουμε στο ότι αυτό που κάνουν από μόνο του δεν είναι και κάτι τρομερό, άλλωστε είναι οι Metallica διάολε.
    Από κει και πέρα, όλη αυτή η υπέρμετρη δημοσιότητα αλλά και η σημαντικότητα των Metallica σε ιστορικά πλαίσια, πολώνουν τους ακροατές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Από τη μία οι worshippers άνευ όρων οι οποίοι απλά λατρεύουν ό,τι ακούμπησε ο Hetfield και ό,τι έχεσε ο Lars. Οι οποίοι αποδίδουν την μη αποδοχή από των κόσμο αποτυχιών ή μετριοτήτων στιλ St.Anger ή Death Magnetic στο ότι οι απλοί οπαδοί δεν τα "κατανόησαν". Σοβαρά τώρα, Φίξερ;
    Από την άλλη, οι επίσης άνευ όρων haters. "Οι Metallica αναμασούν το παρελθόν τους", "τα τύμπανα είναι half-assed μετριότητες παικτικά", λες και δεν ήταν αυτή η απλότητα που λατρέψαμε όλοι και έκανε το Black Album δίσκο-βίβλο ή ότι ακούμε όλοι τόσο original πράγματα στο metal την τελευταία 10ετία (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σαφώς) ή ότι η άρτια τεχνική είναι το σήμα κατατεθέν της καλής μουσικής.

Αυτά ξέρω γω, απλά είπα να τα αφήσω εδώ, χωρίς ουσιαστικό λόγο

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    λες και δεν ήταν αυτή η απλότητα που λατρέψαμε όλοι και έκανε το Black Album δίσκο-βίβλο
    βάλτο ρε διάολε πάνω πάνω αυτό να μην διαβάσω το υπόλοιπο ποστ
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    λες και δεν ήταν αυτή η απλότητα που λατρέψαμε όλοι και έκανε το Black Album δίσκο-βίβλο
    βάλτο ρε διάολε πάνω πάνω αυτό να μην διαβάσω το υπόλοιπο ποστ
    Εσύ τώρα με δουλεύεις αλλά θα το αφήσω να περάσει αυτή τη φορά

lcsgp FIXXXER's Avatar

Εγώ λέω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μου αρέσει ο νέος δίσκος. Δε θα είναι ούτε "πειραματικός" σαν το St.Anger, ούτε πρηξαρχίδικος σαν το Death Magnetic. Θα είναι straight thrash-ίζων ρογκεντρόλ από όσο μπορώ να καταλάβω, οπότε μια χαρά. Όχι δίσκος της χρονιάς ή κάτι τέτοιο, αλλά θα το ακούσω αρκετές φορές. Το Atlas Rise τώρα, είναι συγκριτικά το λιγότερο καλό από τα τρία που έχουμε ακούσει αλλά παραμένει συμπαθητικό, αν και πέφτει στη γνωστή λούμπα ενός τυπικού κομματιού Metallica, είναι δλδ 6:30 ενώ θα μπορούσε να παραλείπει για ακόμη μια φορά μια τρίτη επανάληψη κουπλέ και να είναι 2 λεπτά μικρότερο χωρίς να κουράζει, όπως το κάνει τώρα ελαφρώς.

Για Metallica γενικά ένα σχόλιο. Το πρόβλημα με τους Metallica είναι ότι είναι... οι Metallica. Πρώτα απ'όλα οι ίδιοι, ως άτομα, λόγω της υπέρμετρης δημοσιότητας που παίρνουν οι ζωές τους πια καθημερινά, ζουν στη δική τους φούσκα. Δεν έχουν νομίζω ως μουσικοί να δώσουν κάτι τρομερό πια, ούτε από πλευράς "προοδευτικότητας", ούτε από πλευράς φρεσκάδας. Οι Metallica θα κάνουν αυτό που κάνουν οι Metallica ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει μουσικά γύρω τους(μας), από το τι μουσικά ρεύματα κυριαρχούν, από τα επίπεδα στα οποία έχει φτάσει η παγκόσμια μουσική - εν ολίγοις δε μπορώ να συνδεθώ προσωπικά με τους Metallica, οι Metallica δεν παίζουν για μένα, παίζουν για την πάρτη τους και για ό,τι τους καυλώσει ανά περίοδο. Απλά, όπως είπα, τυχαίνει η φάση στην οποία βρίσκονται τώρα να συμφωνεί και με μένα μουσικά αυτή την περίοδο, οπότε κουλ. Συνυπολογίζουμε και το nostalgia factor, οπότε καταλήγουμε στο ότι αυτό που κάνουν από μόνο του δεν είναι και κάτι τρομερό, άλλωστε είναι οι Metallica διάολε.
    Από κει και πέρα, όλη αυτή η υπέρμετρη δημοσιότητα αλλά και η σημαντικότητα των Metallica σε ιστορικά πλαίσια, πολώνουν τους ακροατές χωρίς ουσιαστικό λόγο. Από τη μία οι worshippers άνευ όρων οι οποίοι απλά λατρεύουν ό,τι ακούμπησε ο Hetfield και ό,τι έχεσε ο Lars. Οι οποίοι αποδίδουν την μη αποδοχή από των κόσμο αποτυχιών ή μετριοτήτων στιλ St.Anger ή Death Magnetic στο ότι οι απλοί οπαδοί δεν τα "κατανόησαν". Σοβαρά τώρα, Φίξερ;
    Από την άλλη, οι επίσης άνευ όρων haters. "Οι Metallica αναμασούν το παρελθόν τους", "τα τύμπανα είναι half-assed μετριότητες παικτικά", λες και δεν ήταν αυτή η απλότητα που λατρέψαμε όλοι και έκανε το Black Album δίσκο-βίβλο ή ότι ακούμε όλοι τόσο original πράγματα στο metal την τελευταία 10ετία (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σαφώς) ή ότι η άρτια τεχνική είναι το σήμα κατατεθέν της καλής μουσικής.

Αυτά ξέρω γω, απλά είπα να τα αφήσω εδώ, χωρίς ουσιαστικό λόγο
    Χρυσα τα λες, μεχρι να αναφερθεις σε μενα και στο τι νομιζεις οτι πιστευω LOL. Εκει δεν ξερω καν που τα ανακαλυψες αυτα.

Το St. Anger ειναι μια μαλακια δισκος, που εχει παμπολλες καλες ιδεες μεσα (κυριως ριφφς), ολες χαμενες σε αυτο το απαραδεκτο συνονθυλευμα, αρα προφανως δε θεωρω πως καποιος που δεν του αρεσε το St. Anger δεν το καταλαβε, κυριως γιατι ειμαι κι εγω ενας απο αυτους (!) Ειναι ενας δισκος που οταν βγηκε τον ελιωσα για κανα χρονο (ημουν και 22 χρονων) αλλα και να μην υπηρχε, δε θα με ενοιαζε πολυ. Το Death Magnetic λαμβανει γενικα πολυ υψηλης εκτιμησης στο κοινο εξω απο το Ηλεκρικ Ρεκβιεμ (που ουτως ή αλλως το θεωρω μουσικα απαραδεκτο φορουμ για πολλους λογους), οποτε δε με νοιαζει και ιδιαιτερα το κηρυγμα σου ουτε σε αυτην την περιπτωση. For the record, οχι, δεν θεωρω οτι οποιος δε γουσταρει το Death Magnetic δεν το καταλαβαινει. Μπορει να πει κανεις οτι ειναι βαρετο, κουραστικο, με κακο ηχο, και πολλα αλλα. Εγω προσωπικα το θεωρω οτι καλυτερο μπορουσαν να προσφερουν οι Metallica μετα απο 27 χρονια και 8 αλμπουμ υπαρξης, και θεωρω τα 8/10 τραγουδια εκει μεσα υπεροχα, αλλα αυτο ειναι δικη μου προσωπικη αποψη. Απο το "οκ δε μου αρεσε" και το "το βαριεμαι πολυ" μεχρι το "για πεταμα ειναι το Death Magnetic" υπαρχει μια αποσταση αρκετα μεγαλη. Εσυ που δηλωνεις ξεκαθαρα οτι αυτο που γουσταραν να παιξουν οι Metallica δεν συνεπεσε με τα δικα σου γουστα και τις προτιμησεις σου τα λες πολυ ωραια. Καποιος που το θεωρει για πεταμα.... ε δεν το καταλαβε ποτε και ουτε θα το καταλαβει

Aπο κει και περα το εχω δηλωσει εδω και περιπου 10 χρονια πως οι Metallica ειναι μια ακομα μπαντα σαν ολες τις αλλες στην ουσια της (μουσικα δηλαδη), με τις καλες και τις κακες της στιγμες, τα λαθη της, την εξελιξη της, κτλ. Το οτι καθεται τωρα ο Σαμπρελας που ουτως ή αλλως δεν ηταν και ποτε μεγαλος φαν ή ο οποιοσδηποτε νιωθει την αναγκη να σχολιασει το νεο αποσπασμα 3 δευτερολεπτων των Metallica ειναι ενα αλλο θεμα, που το εξηγησες επισης πολυ καλα. Ειναι σα να καθομαι εγω να γραφω στα φορουμς των Red Hot Chili Peppers και των U2 την αποψαρα μου επειδη καποτε μου αρεσαν 3-4 αλμπουμ απο αυτες τις μπαντες... συγγνωμη δε θα παρω.

ΥΓ. Αν μου φερεις καποιον που δεν του αρεσουν τα Load/Reload ή ακομα χειροτερα, θεωρει το ενα γαματο και το αλλο μουφα, ναι, εκει θα σου εξηγησω γιατι δεν τα "καταλαβε" καποιος αυτα τα αλμπουμς. Στην τελικη ομως ακομα και εκει, περι ορεξεως κοloadκυθοπιτα
    Last edited by FIXXXER; 01-11-2016 at 10:02.

Senior Member Imperium's Avatar

@ parasight εχεις some points στο ποστ σου αλλα οχι και πρηξαρχιδικο το DM. Υπέροχο άλμπουμ

@ fixxxer στα των ταλλικα εεχω σχεδόν πλήρη ταύτιση με τα ποστ σου αλλα το λογοπαίγνιο με την κολοκυθόπιτα ηταν άθλιο

Πολυ καλο τραγούδι , Χετφιλντ σε εντυπωσιακή κατάσταση πιστευω, πολυ καλη δουλειά στα φωνητικά , γενικα αντε να βγει το άλμπουμ

lcsgp FIXXXER's Avatar

Quote Originally Posted by Imperium View Post

@ fixxxer στα των ταλλικα εεχω σχεδόν πλήρη ταύτιση με τα ποστ σου αλλα το λογοπαίγνιο με την κολοκυθόπιτα ηταν άθλιο
    Ηθελα να νιωσω σαν καποιος αλλος χρηστης του φορουμ να δω πως ειναι. Δε μου αρεσε.

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Ηθελα να νιωσω σαν καποιος αλλος χρηστης του φορουμ να δω πως ειναι. Δε μου αρεσε.

Λογικό. Δε σου άρεσε γιατί δεν τον κατάλαβες.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Από την άλλη, οι επίσης άνευ όρων haters... "τα τύμπανα είναι half-assed μετριότητες παικτικά"
    Εθελοτυφλείς δίχως αύριο, ε. Ή μάλλον εθελοκουφαίνεσαι (εάν πιστεύεις ότι τα τύμπανα ΔΕΝ είναι ανεπαρκείς μετριότητες).
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Χρυσα τα λες, μεχρι να αναφερθεις σε μενα και στο τι νομιζεις οτι πιστευω LOL. Εκει δεν ξερω καν που τα ανακαλυψες αυτα.
    ...
    For the record, οχι, δεν θεωρω οτι οποιος δε γουσταρει το Death Magnetic δεν το καταλαβαινει.
    Εχμ 3 μήνες πίσω:
    Καλες οι χαζομαρουλες σου, αλλα οταν καταλαβεις σε καμια 12αρια χρονια το Death Magnetic, τοτε θα μπορουμε να συζητησουμε αν θελεις και για τους Metallica.
    Αν δεν το εννοούσες ή έκανες πλάκα ή οτιδήποτε άλλο, ε δε μπορώ να μυρίσω δάχτυλα. Αλλά FOR THE RECORD, δεν υπέθεσα ούτε ανακάλυψα μόνος μου τίποτα, το διάβασα από σένα.

Από κει και πέρα ναι Imperium, πρηξαρχίδικο μου φάνηκε το DM. Η κλασική λούμπα κομματιού Metallica που αναφέρω παραπάνω επί 10. Σε κάθε κομμάτι. Yawn.

edit:
    Quote Originally Posted by Ra Pariah View Post
    Από την άλλη, οι επίσης άνευ όρων haters... "τα τύμπανα είναι half-assed μετριότητες παικτικά"
    Εθελοτυφλείς δίχως αύριο, ε. Ή μάλλον εθελοκουφαίνεσαι (εάν πιστεύεις ότι τα τύμπανα ΔΕΝ είναι ανεπαρκείς μετριότητες).
    Μια χαρά καταλαβαίνω δυο πράγματα, έχει να κάνει με τα standards ή τους εξεναγκασμούς που διατηρεί κάποιος όμως. Δεν είναι κάτι εξεζητημένο το drumming του Larse, όμως δεν κατάλαβα από πότε είναι αυτό το ζητούμενο.

Πχ επίσης λατρεύω τους Cramps, έχεις ακούσει τα τύμπανά τους; Λέει αυτό κάτι για το πόσο γαμάτη μπάντα είναι/ήταν;
    Last edited by Parasight; 01-11-2016 at 11:06.

Μια χαρά καταλαβαίνω δυο πράγματα, έχει να κάνει με τα standards ή τους εξεναγκασμούς που διατηρεί κάποιος όμως. Δεν είναι κάτι εξεζητημένο το drumming του Larse, όμως δεν κατάλαβα από πότε είναι αυτό το ζητούμενο.

Πχ επίσης λατρεύω τους Cramps, έχεις ακούσει τα τύμπανά τους; Λέει αυτό κάτι για το πόσο γαμάτη μπάντα είναι/ήταν;
    Υπάρχει κάποιο ζητούμενο επιβεβλημένο εκ των προτέρων σε κάθε έργο τέχνης; Μπορεί να διαβάζεις Νίτσε για τον μηδενισμό του, αλλά και για τη γλώσσα του. Όταν έχεις, ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, τόσο ψηλά τα σαμπλαρισμένα τύμπανα του καραφλοχαιτέου στη μίξη, τότε ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΟ να σταματήσει κάποιος ακροατής και να πει «ΏΠΑ, με γεμίζει αυτή η πίπα που ακούω τώρα;».

Και για να σου απαντήσω και ιστορικά: οι Possessed φτιάξανε το death metal με ΥΠΕΡΘΕΟΥΛΑ κουλάδι στα τύμπανα (πού 'σαι, ρε Nasum, να τα πεις;;!), ΌΜΩΣ γνώριζαν (= η μπάντα κι ο παραγωγός δηλαδή) πώς να καλύψουν το ανεπαρκές του παίξιμο. Κι άπειρα ακόμη τα παραδείγματα (κι οι Cramps μέσα 'κεί είναι).

Άρα τι, οι Metallica ουσιαστικά χρειάζονται έναν καλό παραγωγό για να καλύψει το κακό παίξιμο του Lars; Δεν έχουν λετά να το κάνουν; Ή τι; Διυλίζουμε τον κώνωπα νομίζω, ιτς όνλι ρογκεντρόλ μωρέ.

Δεν νομίζω ότι διυλίζεται κάποιος κώνωψ. Κάθε μέρα εδώ είμαστε και συζητάμε εάν μας αρέσε το τάδε ή το δείνα τραγουδί/ep-άκι/δισκίο. Το αλέθουμε και το Metallica!

Για να απαντήσω στο ερώτημά σου: όπως το εκλαμβάνω προσωπικά, απλούστατα αστόχησαν σε μια παράμετρο. Όπως λέτε π.χ. κάθε μέρα στο cinema section εάν σας άρεσε η αρχή ή το τέλος της τάδε σειράς ή εάν η ερμηνεία του δείνα ηθοποιού ήταν OK, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να ειπωθεί με ασφάλεια (δίχως να καταμαρτυρεί κάποιον ως hater) το γεγονός ότι αυτά τα τρία κομμάτια ΔΕΝ είχαν ΌΜΟΡΦΑ τύμπανα (ούτε παικτικά ούτε ηχητικά).
    Last edited by Ra Pariah; 01-11-2016 at 11:51.

NAI AΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΩΡΑΙΑ ΤΥΜΠΑΝΑ

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Θέλω απλά να πω ότι ο Πάρασαϊτ τα λέει μια χαρά. Πάντα έτσι ήταν η μπάντα. Σε όποιον άρεσε/αρέσει, καλώς. Σε όποιον όχι, πάλι καλώς. Κανείς δε νοιάζεται.
    Life begins at 45°.