από τα προαναφερθέντα ξεχωρίζω coherence και primer, κι αυτό γιατί ταιριάζουν στο θέμα προτίμησης του OP (το mindfuck)
πολλά από αυτά που λέτε δεν έχω δει και μου τρέχουν τα σάλια να τα δω
εμένα προσωπικώς με άρεσε και το source code. που σιγά το mind fuck αν είναι κανείς μυημένος στον Philip K Dick, αλλά παρ' όλα αυτά το ταινιάκι βλέπεται ανετότατα.
είπα Philip K Dick;
πολύ καλά έκανα τότε!
ας προσθέσουμε και
A Scanner Darkly και Paycheck!
στο κινούμενο σχέδιο τώρα, αν κανείς ενδιαφέρεται για φιλοσοφικά δοκίμια πάνω στα όρια της ανθρώπινης διάνοιας και συνείδησης και της μηχανής βλέπει το πρώτο Ghost in the Shell.
αν πάλι κανείς ενδιαφέρεται για φιλοσοφικό δοκίμιο πάνω στο κατά πόσο ορίζει ο καθένας τον εαυτό του ή αυτός προγραμματίζεται από την κοινωνική συνθήκη, βλέπει το δεύτερο.
καταλαβαίνω ότι πολλοί μπορεί να ξινίσουν στο άκουσμα anime, αλλά πιστεύω ότι μιλάμε για δύο ταινίες που μπορεί να εκτιμήσει ακόμα και ο χειρότερος εχθρός του.
επίσης δύο κλασικά έργα που χωρίς να βασίζονται στο mindfuck (ή το mindfuck που έχουν έχει γίνει πια τετριμμένο από παλιότερα και νεότερα πιο γνωστά) είναι τα Dark City και Equilibrium
συστήνω το πρώτο ανεπιφύλακτα σε όσους τυχόν δεν το έχουν δει. αν μη τι άλλο μόνο και μόνο η αισθητική του αξίζει.